Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Nasvet: Mnenje glede 18 let starga avta

Napisal/-a sonček Sr jan 09, 2008 1:01 pm

Živjo

Večina me že dobro pozna, saj sem redni gost na avtomobilistični spletni strani, tud že en kup vprašanje sem postavil in ogromno svetoval V različne kotičke in in znova in znova iščem nasvete kako in kaj. Sam sem vedno nedoločen, ostajam pri tem, kar imam in se pač zadovoljim s tem avtom. Trg je, kar precej nasičen z avti in ponudba je res ogromna, cene pa dokaj nizka.No za tiste, ki še ne vejo sem pred parimi meseci kupil vw golf 2 dizel l.90 z namenom, da bi se čisto pocen prevažal naokoli, na varnost in udobje pa sem čisto pozabil.

http://www.youtube.com/watch?v=FoZoapgqOZY
YouTube - VW Golf II Crash Test

Tale posnetek me je prav šokiral. Sicer pa je moj golf podoben temu samo, da je rdeče barve.... No nadaljujmo....

Sicer z avtom ni vse vredu. No v bližnji prihodnosti me čakajo naslednja popravila, kompleten servis (olje, filtri), grelne svečke, zavorne ploščice. In kaj kmalu bom zgleda moral popravljat tudi menjalnik saj se sliši ležaj, motor sicer deluje ampak je ves masten. Meni je bilo vedno na prvem mestu pač, da se resnično vozim z minimalnimi stroški, saj sem bolj pri ta revnih in finančno teško premagam velike stroške.
Sicer pa sem že imel malo boljše avte, toda bili so ne varčni (poraba zmerom 7-8l in celo 10l), stroške sem imel in še bi jih imel, če bi ostal na bencinarju.

No sedaj pa se nekaj odločam, da bi si resno kupil nek drug avto pa, da nebi gledal samo na porabo ampak tudi na varnost in udobje se pravi varen avto z airbagi in ne preveč velika kubitura. Pripravljen sem dati do 1500 evrov gotovine + mojga golfa(sposodu-potem ap vrnil po prodaji) se pravi nekje do 2500 evrov vreden avto.

Je pa res, da sem v tem golfu ko en čefur vsaj, ko grem v mesto ne vem kaj mislijo drugi ljudje o tem v kakšnem avtu se vozim in to 18 let starem "traktorju", osebno me nič ne moti saj se pač moram sprijaznit s tem, kar imam.

Tole, kar sem napisal je še kako resnično.

Kaj menite vi o tem, kar sem napisal. Jaz mislim, da bi bil čas, da si resno privoščim avto, ki bo bolj varen in udoben pa še avto bo namenjen bolj družinsko. Ne pa, da gledam samo na porabo.

Nasveti dobrodošli.
Zadnjič spremenil sonček, dne Sr jan 09, 2008 1:08 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr jan 09, 2008 1:07 pm

Še tole pa prosim, resno mi pomagajte z nasveti. Ne me pa imeti za norca.
Sploh pa se ne smemo kregat.
Vsi tisti, ki mi nočete svetovat pa temo prezrite.

lp

Uporabniški avatar
Frizzy
Nov uporabnik

Napisal/-a Frizzy Sr jan 09, 2008 1:39 pm

Si pa kmalu začel gledat na varnost avtomobila. Po nevem koliko zamenjanih golf 2 si končno prišel do ideje, da bi morda bilo pametno kupit kakšen drug avto :)

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr jan 09, 2008 1:49 pm

sonček ne se sekirat ka si drugi mislijo, mogoče pa tisti kos e ti smejijo niti nimajo za avto ;)
Ti bom pa moj primer opisal. Neki časa sem se vozo v stari mazdi, zdej pa sem si kupo dedro za 2k€ naredo velik in mali servis pa se vozim. Torej js sem šel na ta avto, ker ponuja za ta denar daleč največ(od prostora, do opreme). Prvo pa se moreš odločit kak velik avto hočeš met in če ti je to pogoj pol pa sam gledaš kaj je najceneje in hodiš gledat. Sej to pa tak veš kak gre naprej
:)
LP Rok

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Sr jan 09, 2008 2:01 pm

Eh ne sekiraj se.
1. Če voziš s pametjo ni panike za varnost, je pa res da se lahko norc vate zaleti. No tko se lahko tudi tovornjak v bmw7 pa bodo iste posledice!
2. Tudi midva s punco imava belga Golf-a 2 in sicer letnik '89. Vsakič ko gre v BTC dobi ponudbo za brisalci, da ga nekdo kupi.
Pri 290.000km smo tudi mi menjali menjalnik. Bil je okoli 100-130€ z delom vred! (seveda rabljen).
Avto dela na kurilca, kurilca+malo bencina da ne zmrzne ali samo dizla iz petrola.
Ni da ni! poceni vendar včasih riskantno, zato pa ga raje vozi moja in ne jaz, ker je manj variante da ji preverjo bencin!
3. Ni neki da bi se kazu s tem avtom okol!Jebat ga sj se navadš. Pa parkiraš malo dalj stran, ne glih pri vhodu če ti je zoprno.
Z njim se vozva vsak dan v službo cca. 20km v eno smer. Na daljše vožnje greva raje z mojim (klik na moj avto) že zaradi udobnosti in varnosti (tišji + 2x airbag) + lepše zgleda.
Tega Golfa 2D moja ne bo prodajala, ker enostavno ne bo dobila nič pametnega za tak denar oz. ji ne bo noben tolk ponudil kot bi sama hotela imeti. Je pa varianta da ga gremo prodat v Bosno kjer so še vedno zelo cenjeni! (Na tak način smo 1x že prodali oz. ga je njen brat).
Vse kar se pokvari v tem avtu je mehansko, nima elektronke in doma naredimo 95% popravil!
Na kratko: Avto je zlata vreden zato ga pa tamala kliče "Goldy"!
Če pa te skrbi kaj ostali govorijo o tebi ko se voziš z njim pa ta avto ni zate!
Mene enostavno boli k***c! :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Sr jan 09, 2008 2:14 pm

sonček je napisal/-a:Še tole pa prosim, resno mi pomagajte z nasveti. Ne me pa imeti za norca.
Sploh pa se ne smemo kregat.
Vsi tisti, ki mi nočete svetovat pa temo prezrite.

lp

Če nočeš, da se bodo uporabniki norčevali iz tebe, se najprej ustavi sam sebe smešit !

Imaš GOLF-a druge generacije pa te je sram ? Mene bi bilo bolj sram vozit karkoli drugega, ki je vedno pri mehaniku oz na črpalki ! Avtomobilov s tako zanesljivostjo, nizkimi stroški in porabo - za ta denar - ni veliko.

Pa da bomo koristni :
- osebno, dokler ne zbereš dovolj denarja za en pameten avto GOLF-a ne bi menjal – za avto, ki bo primerljivo zanesljiv in bo imel primerljivo nizke stroške (vzdrževanje + poraba + zanesljivost) se odšteje bistveno več kot 2500 EUR – npr. ŠKODA OCTAVIA TDI, HYUNDAI ELANTRA CRDI, MAZDA 323/626 DITD ipd
- če že vztrajaš pri tej ceni – RENAULT MEGANE (varnosti pasivna + aktivna – od l 98 serijski ABS), HYUNDAI LANTRA (zanesljivost + oprema)

LP

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr jan 09, 2008 2:17 pm

@sonček:
če finance dovoljujejo in če ni nobenih drugih dodatnih izdatkov potem si ja vzemi drug avto....ne zaradi tega da bodo drugi lahko povedali ql avto itd...ampak zaradi tega ker bo golfa slej ko prej načel čas-pleh

za omenjeni denar lahko dobiš sledeče: ( nekaj na hitro prebrskal)
ford monedo, seat toledo... diesel

potem imaš tudi tu še večjo izbiro bencinarjev recimo do nekje 1.6 jih je zelo veliko

to kar si drugi mislijo kaj ti voziš pa samo tole: " who cares", sploh se ne ozirat na to-simpl

Uporabniški avatar
GerŠ
Novinec

Kraj: Žalec

Napisal/-a GerŠ Sr jan 09, 2008 2:43 pm

Eh kaj se sekiraš kaj si drugi misljo u teb. Mogoč ma edn vlk bolši avto ko je tale golf pa je usak mesnc na servisu ko si ti na en let enkrat. Jz ti priporočam da si kupiš Škodo Octavio al pa Fabio combi. :D

weta
Novinec

Napisal/-a weta Sr jan 09, 2008 2:50 pm

so ti lepo predhodniki povedali kako in kaj je z golfom..ima svoje pluse in minuse.

kot predlog bi ti priporočal toledota, prvi model, ker je poceni. zelo dober, trpežen, udoben in prostoren avto.

jaz sem ga imel 10 let. pred 14 dnevi sem ga prodal za 1200 eur. s klimo, turbo diesel in vso opremo, odlično ohranjen...ni primerjave z golfom 2.

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Nasvet: Mnenje glede 18 let starga avta

Napisal/-a oorosh Sr jan 09, 2008 4:07 pm

sonček je napisal/-a:Kaj menite vi o tem, kar sem napisal. Jaz mislim, da bi bil čas, da si resno privoščim avto, ki bo bolj varen in udoben pa še avto bo namenjen bolj družinsko. Ne pa, da gledam samo na porabo.

Nasveti dobrodošli.

Golf 2 je res (že) zastarel, ampak vzdržljiv. Do 2500€ bi na tvojem mestu kupil kaj takega;

Fiat Brava
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1788438#

Peugeot 306
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1770719

Opel Astra
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1776419#

Sicer pa imaš kar precej izbire za ta denar. Pa srečno pri nakupu! :)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr jan 09, 2008 4:17 pm

Me veseli, da ste mi priskočili na pomoč z korstnimi nasveti.

lp

Uporabniški avatar
daks
Novinec

Kraj: baška grapa

Napisal/-a daks Sr jan 09, 2008 4:37 pm

tudi jaz golfa nebi menjal, če hočeš imeti avto z minimalnimi stroški... glede na to da šparovno voziš pa menim da ni takega rizika da bi rabil air bag-e ipd..
za moje pojme bolj šparovnega avta ne boš dobil :idea: ;)

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Sr jan 09, 2008 4:44 pm

prodajam vw passata, l.94, 170k km prevoženih, 1.8 CL 69kw (96KM), pije okrog 7l... super avtek, nikoli nismo mel problemov z njim... lahko se kej zmenva če te zanima... pm, msn ali email... use maš na voljo. ;)

edit: ima še 2 air baga, voznik in sovoznik :) sej res, servo tut

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Sr jan 09, 2008 4:58 pm

mej še naprej golfa,za tam po hribih vozit je najboljši,pa točno veš kaj imaš,kaj si že rihtal itd.
ker buhvej kaka jetra si boš navleku,pa po možnosti še za kakšna popravila dnar dajal.
ker za golfa 2 se itak ve kako poceni so deli.
menjaj pol ko boš za kakšen konkreten avto nabral.
moje mnenje :roll:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Sr jan 09, 2008 5:30 pm

Golf 2 je zakon avto. Oziroma ima zakon, vzdržliv, varčen, dovolj zmogljiv, trpežen motor, sicer je pa precej boga kantica.... vendar skoraj zastonj rezervnimi deli.
Sicer pa, če te skrbijo stroški goriva, za denar, ki ga omenjaš, dobiš tudi dizla. Poglej malo za kakšnimi starejšimi audiji 80, ki si precej udobnejši od golfa. Poleg tega pa imajo podobne motorje, in torej ravno tako nizke stroške vzdrževanja.
Ne vem kako si kot pojem udobja in varnosti našel cordobo, z lenim in niti ne varčnim 1.4 ali pa požrešnim 1.6 motorjem... ob vsej ponudbi, ki jo trg rabljenih avtomobilov nudi za takšen denar.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Sr jan 09, 2008 6:13 pm

še en zanimiv test http://www.dekra.de/live/mediendatenban ... 48b0bd.pdf

ko gledaš grafe... pač bi v dvojki oba umrla v 4ki pa oba preživela...

drugače pa poglej malo kreš teste na www.euroncap.com pa premisli kaj sploh hočeš. jaz sem sicer v glavi počistu da mam avto za vozit se in ne za zaletavat tako da od pasivne varnosti zatevam le varnostni pas in vzglavnike (fičo abarth na žalost po tem kriteriju odpade čeprav sem ga skoraj nameraval kupit). Še vedno mislim da je najbolj varen avto tisti ki sploh ni udeležen v nesreči zato najprej uštimat (magari celo narest upgrade) bremz in kupit dobre gume. Je pa vseeno fajn občutek če si obkrožen z airbagi pa miljontimi zvezdicami...

Ja drugač pa tisti ki se ti posmehuje ker voziš dvojko dizla je še stokrat slabši čobane kot tisti ki golfa 2d dejansko vozi
Zadnjič spremenil ghandaed, dne Sr jan 09, 2008 6:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr jan 09, 2008 6:22 pm

če hočeš met drug avto najprej premisli kaj ti je sploh všeč da ne bo vsak dal en avto gor pol na konc bo pa 100 različnih vozil ti pa čist zmešan od tega kaj bi mel,sicer pa ti z golfom ne moreš bit divjak tko da glede varnosti sam sebi ne škoduješ ,če se pa kdo vate zaleti je pa lahko čist vseen ker avto maš ker sta samo 2 varjanti al dobr skoz prideš al slabo tko da če ti golf dobro služi in če ne čutiš potrebe po opremi in zmogljivostih ostani na tem avtu ker ceej se res ne boš vozil nikol več

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Sr jan 09, 2008 6:25 pm

uni ki se tebi smeje kako ti vozis v 18let staremu golfu ima kredita za 18let odplacevat
kaj se sploh sekiras kaj drugi govorijo ce bi mel avto za 100,000€ bi spet imeli kaj za povedat pac zivimo u sloveniji al se ti posmehujejo al so ti fous
LP :D

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr jan 09, 2008 7:25 pm

Ok hvala vsem za nasvete.

lp

Uporabniški avatar
.:Tomaz:.
Novinec

Kraj: Slo

Napisal/-a .:Tomaz:. Sr jan 09, 2008 8:14 pm

golf 2 dober avto pznam enega ga ma se poceni vozi okoli je naredu celoten servei in avto gre k urca zato ti naj nebo žav če maš ta avto vsak ima svoj okus
Nice day!!!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov