Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

mnenje o 1.4 tdi motorju v Polotu 9L

Napisal/-a mito155 Sr jan 09, 2008 6:02 pm

Zdravo!

rabim mnenje o polotu 1.4TDi 9L... sem jih nekaj gledal... a tistih 75 konjev sploh premkne kam avto, poraba?

lp

yani
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a yani Sr jan 09, 2008 6:44 pm

Pozdrav.

Sam sem lastnik Polota 1.4 TDI. Tistih 75 konjev solidno potegne, je pa problem da
morš obrate spravit na okrog 1800, pod temi obrati turbina 'ne dela' in tedaj se tudi pozna, da ni 1.9 (manj navora). To se posebej pozna zdaj pozimi, ko ga hladnega 'šparam' in ga ne vozim v obrate dokler ni zagreta mašina.

Drgač pa pri zagreti mašini nimam kaj proti pospeškom (je pa res da imam 3 vratnega), se pa pozna pri več potnikih, čeprav neke panike tud ni.

Najbolši del te mašine je pa poraba :D 4-5l. (pa ga ne šparam preveč)

Za vsakdanjo vožnjo soliden avto, ni za dirkat, sem pa zadovoljen z njim.

Aja, pa na zvok se morš malo navadit :?

suhokranjec
Novinec

Napisal/-a suhokranjec Sr jan 09, 2008 6:53 pm

Zadnjič mi je dala kolegica za pelat čist novega polota 1,4 TDI. Ona ga še špara, js sm mu dal mal vetra :twisted:
Pa tak, cukne kot TDI, je kar vredu. Se da dinamično peljat v prometu. Tak je nekak primerljiv z 1,6 bencinarjem. Če bi hotla meni ubežati (mam 1,4 MPi 6N2) bi imela pa kar veliko dela, ker je avto precej težak.
Recimo da bi ga jaz lahko primerjal nekje z bencinarjem... recimo nekej med tastar polo 1,4 in 1,6 navaden bencinar.
Mito, to boš mogu kar na lastni koži probat... da se zapelješ, pa potem sam vidiš.
Jaz bi ga imel, vozim pa normalno. :P
L.P.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov