Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Avto aktiv = Avto NE aktiv

Napisal/-a menjekul Sr avg 20, 2003 8:54 am

ravno zdaj sem prebral post od jaka (tema mini cooper),kjer omenja,da v Avto aktivu niso nič omenili,da bi avto šel "slabo" (ker je šel slabše kot bi moral).

bil sem ne dolgo tega v tej hiši s tastarim,da bi kupila mami avto. pravzaprav si ga je treba najprej ogledat in mogoče tudi malo zapeljat (compacta namreč).
moram rečt,da sem bil hudo presenečen,ker se uslužbenci vedejo nonšalantno in sploh počnejo kar se njim zljubi :roll: .tako in tako so vsi pomembni in imajo "veliko dela" :roll: .kljub temu,da sva si s tastarim malo sama postregla sva vseeno pričakovala,da naju bo kdo " zmotil " .a očitno v avto aktivu prodajalci sami izbirajo stranke. :D

prišla sva do zaključka,da pač je bmw kar vredu avto sicer z malo tršimi sedeži ampak vredu.žal pa sta najina skromna mnenja ostala zgolj pri opazovanju,ker očitno se pri nas še ne ve kdo je kupec in kdo zelenjavar :evil:

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr avg 20, 2003 9:19 am

to se je nam zgodil pred parimi leti na SEAT DREV v drešinji vasi pri celju. oče je šel gledat avto (cordobo), pa ni bol v kravati in srajci ampak v kavbojkah in so ga prodajalci kljub skoraj praznemu salonu ignoriral! in se je obrnu in je šel drugam! pa bi takrat avto skeširu!!! pa tut jst vidm pr seb, če grem kam v kravati, se mi skor pod nige mečejo, če pa pridem v trgovino "po domače" te pa res ne šmirglajo!!
Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Sr avg 20, 2003 9:29 am

ah to je klasika.midva sva bila kar lušna kerlca 8)

:D

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Sr avg 20, 2003 9:50 am

pri bivšem holcmanu pa smo bili zelo dobro "postreženi" tam bli čisto po domače oblečeni full na easy, lahko jih samo pohvalim!
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Sr avg 20, 2003 11:12 am

safran ocitno maste drugacno politiko v mercedesu.....dejstvo je da tudi stari ljudje (tudi kmeti-pravi z licenco tu se ne posmehujem) radi kupijo "mecu" in se seveda ne oblecejo kot je treba.ampak postrezeni so,vi pa prodate avto.

ze ce gres po ulici vides kako se kdo oblaci pa vidis da ma slabe cote.pa ni to pogoj,da on nima dovolj pod palcem :wink:

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Sr avg 20, 2003 11:27 am

pa po moje tudi ni odveč če nekomu prodajalec malo razkaže avto če tudi ga le-ta nima namena kupiti. vsaj jaz tako mislim!
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Sr avg 20, 2003 11:35 am

seveda saj je enako pri oblekah.če ti razgrne majico tekstil ali versaće še vedno ni mus niti,da ti bo všeč niti da boš kupil :D

poleg tega pri bmw-ju bi lahko vedeli,da je trg kar bogat in,da ni vrag da se ne bo že kaj našlo.. :wink:

pa ni bmw rojs rojs jebote :twisted:

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a [YuGo] Sr avg 20, 2003 6:46 pm

hmm, ko smo mi cliota kupovali je blo isto, jaz in stara2 iz službe pridemo na štajeskega v MB in nas prvo prodajalec oceni od glave do pete, jaz bil star 18 in nekaj in seveda v kavbojkah, stara2 pa tudi iz službe, foter v kavbojkah in tak...pa smo pač vprašali za cliota in to kak se čaka na njega, huh....je reko, tu mate prospekte, pa si malo poglejte, če pa mate dnar pa lahko kr tega odpeljete :o ...smo kr takoj odšli...

Smo šli do Koletnika in nas je sprejel kot se spodobi, avto smo dobli po naročilu že po dveh mescih.

Avto plačan v gotovini! Očitno je eni nočejo met:)

lp

Uporabniški avatar
Jovo
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jovo Če avg 21, 2003 8:22 am

Upam, da bo drug let kej boljš. Od kolega k dela na Autodelti sm zvedu, da njihovišefi že mal cvikajo kaj bo drug let in da kr ne upajo investirat v nov salon, ki bo baje na Viču nasprot obračališča MPP št. 6.

No, velja pa še vedno pravilo, da bo prodajalc televizorjev bolj okrog tebe skaku pa na koncu še popust dobiš, ker si pa glih PHILIPSA vzel ti pa še likalnik za darilo pripada :P

Te avteki pa se očitno sami od sebe prodajajo, folk je pripravljen čedalje več keša na mizo vreč oni ti pa na koncu še kozarc vode ne postrežejo, če maš pa res srečo ti pa še tepihe in trikotnik šenkajo mi pa nasmeh od ušesa do ušesa pol se pa hit hvalt kok so tm prijazn, da so nam šli ful na roko, pa še rekl so da če bokaj narobe, da sam pokličemo.... :evil: :twisted: :evil: :twisted:

Če boš pa mal po netku pogledu boš pa vidu da za svoje kliente zlo slabo skrbijo, saj noben proizvajalc nima možnosti da si naloudaš navodila za uporabo od njihovih avtkov kaj šele kakšne cenike, kataloge za rezervne dele... Še tehnične podatke za stare modele nimajo. Audi pa preverjeno še e-mail naslova nima v SLO!!! :?: :?:

Upam, da bo drug let boljš!
Najboljš avto je nov avto!!

Uporabniški avatar
ZvoneCh
Nov uporabnik

Kraj: Winterthur /CH

Napisal/-a ZvoneCh Ne avg 24, 2003 10:43 am

To se dogaja povsod ne samo v SLO.
Zgodba ki mi jo je povedal naš prodajalec, ob enem je lahko dokaz kako se hitro lahko zezneš in je koj en avto manj.

Prišela je stranka v prodajni salon gledat Touarega V10 TDI, oblečen še v delavsko opremo in prišel starim T2 VW kombijem.
Vsi prodajalci so bili zaposleni z vsem mogočim. In ed od njih je kljub delu ki ga je imel šel do stranke ga kontaktiral in nakoncu izvedel da je ta oseba Šef manjše Firme električarjev in seveda sam še tudi dela. Zraven tega ta oseba vozi še vozi A8 letnik 00.
Avto mu je razložil in kaj vse rabi leasing ter stranka je odšla, prodajalec si je mislil ok sedj je bil in ga nebo več nazaj ker je imel kopijo prometne je pogledal in v prostoru za državo je bila oznaka YU je še bolj podvomil v to da bo ta kaj kupil.
Čez tri ure isti dan je ta oseba prišla nazaj podpisala pogodbo plačal CHF 10 000.- vnaprej in zelo vesel o pristopu prodajalca odšel.
Prodajalec je rekel da kaj takega ni mislil in ni verjel da bo se vse skupaj tako končalo. On je kupil v roku parih ur brez kakih velikih diskusij avto v vrednosti CHF 110 000.- ,
Pa lep pozdrav
---------------------------------------------------------------------
Moj kruh
http://www.ueberland.amag.ch

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Ne avg 24, 2003 11:58 am

pa je bil vseeno prijazen :wink:

vidiš zvone pri nas "na kmetih" tega ne poznajo :evil: .sem lansko poletje šel v munchen na en sejem pač.gremo mi čez karavanke,seveda čez avstrijo in na koncu pridemo tja na sejmišče.adijooo :shock:.kak nivo avtomobilov,urejenost,ljudje,... res človek uživa.
pa se vračamo čez avstrijo.ocena,takoj za eno klaso nižje,pridem čez karavanke in ugotovim....zakaj nam nemci rečejo balkanci :wink:

Uporabniški avatar
Duke
Novinec

Napisal/-a Duke To avg 26, 2003 9:56 am

menjekul je napisal/-a:pa je bil vseeno prijazen :wink:

vidiš zvone pri nas "na kmetih" tega ne poznajo :evil: .sem lansko poletje šel v munchen na en sejem pač.gremo mi čez karavanke,seveda čez avstrijo in na koncu pridemo tja na sejmišče.adijooo :shock:.kak nivo avtomobilov,urejenost,ljudje,... res človek uživa.
pa se vračamo čez avstrijo.ocena,takoj za eno klaso nižje,pridem čez karavanke in ugotovim....zakaj nam nemci rečejo balkanci :wink:

A zakaj nam Nermci rečejo Balkanci? Enostavno zato, ker so pozabili, da so Balkanci, z nijihove, nemške strani gledano, od Solnogradca naprej. Poglejmo si malo kakšni čef.... so Avstrijci. Na avtomobilih fluorescentne nalepke turbo injection itd, bundesliga frizure, oprijete kavbojke in govorijo o slovencih kot o balkancih. Jao! Definitivno so oni, avstrijci, nemški "bosanci" če me razumete kaj mislim. Nemci o njih govorijo kot o "sueddeutscherjih" južnonemcih. In astrijci se tako tudi počutijo. Ker pa morajo najti nekoga, ki je "slabši" od njih, so našli nas, Slovence! Prekleto srečo imajo, da so vmes karavanke, sicer bi jih mi pojedli :lol: :lol: :lol:

Duke

Uporabniški avatar
ZvoneCh
Nov uporabnik

Kraj: Winterthur /CH

Napisal/-a ZvoneCh Sr avg 27, 2003 6:22 pm

SAFRANE je napisal/-a:
Duke je napisal/-a:
menjekul je napisal/-a:pa je bil vseeno prijazen :wink:

A zakaj nam Nermci rečejo Balkanci? Enostavno zato, ker so pozabili, da so Balkanci, z nijihove, nemške strani gledano, od Solnogradca naprej. Poglejmo si malo kakšni čef.... so Avstrijci. Na avtomobilih fluorescentne nalepke turbo injection itd, bundesliga frizure, oprijete kavbojke in govorijo o slovencih kot o balkancih. Jao! Definitivno so oni, avstrijci, nemški "bosanci" če me razumete kaj mislim. Nemci o njih govorijo kot o "sueddeutscherjih" južnonemcih. In astrijci se tako tudi počutijo. Ker pa morajo najti nekoga, ki je "slabši" od njih, so našli nas, Slovence! Prekleto srečo imajo, da so vmes karavanke, sicer bi jih mi pojedli :lol: :lol: :lol:

Duke

se popolnoma strinjam z Dukeom
sam sem živel v Celovcu,Frankfurtu in Muenchenu (vse skupaj 7 let)

in je res da so oni v večini pogledov slabši.
priznam da standard (kljub temu da je naš daleš od tega da bi bil slab) je gor res boljši-->pač boljše plače (ni kej)

mene je predvsem motilo da si bil ti za njih vedno auslaender ( tujec ) in to so ti (večkrat še celo v uradnih ustanovah ) znal zelo grdo pokazat.
Primer: moj oče je bil gor nevem kakšen direktor firme v Muenchenu-->ampak ko je moral iti vsako leto podaljšat bivalno dovoljenje , pustimo da je mogu čakat 3 ure v vrsti--najhujš je blo to da je na koncu na šalterju pa sedel en črnc (!) in on mu je pol potrdil dovoljenje da lahko oče živi v Nemčiji. Mislem noro.....

lp
johny 8)

Popolnoma podpišem
Samo kaj se tiče odnosa do tujcev v Nemčiji,Avstriji je še 1000 krat boljši kot v CH in iz tega razloga pa imam tudi oni dve nalepki in se jim ne pustim.
Ker ko me gdo verbalno napada mu samo omenim bolj Tujec v tuji državi kot pa Švicarski Albanecv lastni državi.
Ker Albancej toliko da pol svojo frustacijo puščajo švicarji na vseh ostalih.

Obstajajo sicer izjeme ampak te so redke.
Predvsem kot tujca te hočejo nategnit na vsak način če se jim pustiš si propadel.
Pozdrav
---------------------------------------------------------------------
Moj kruh
http://www.ueberland.amag.ch

Uporabniški avatar
Corrado Enthusiast
Nov uporabnik

Napisal/-a Corrado Enthusiast Sr avg 27, 2003 6:54 pm

Na kratko o Avstrijcih: kar se njih tiče, imajo res obupno "modificirane" avte. Bljak.
Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr avg 27, 2003 7:07 pm

MGsax je napisal/-a:pri bivšem holcmanu pa smo bili zelo dobro "postreženi" tam bli čisto po domače oblečeni full na easy, lahko jih samo pohvalim!

kupoval sicer nisem pri njih, sem pa servisiral...
mogoce se takrat zacel postajat plesast, kaj vem... :x
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Sr avg 27, 2003 7:34 pm

servisiral pa jaz pri njih nisem. sem pri jarcu pa sem bil zadovoljen zato me malo bega ko jih je kar nekaj napisalo da je zanič.

no saj eni mehaniki so res malo nerodni. primer pri akumulatorju je ena objemka jo je hoto kar ven vtrgat pa pol nazaj dat pa sem jaz rekel naj jo odpre ne pa ven trga, pa je pol naredo tak.
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

cmad
Nov uporabnik

Napisal/-a cmad Sr okt 15, 2003 4:43 pm

Avto aktiv kaj pa vem :D
Slika

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Sr okt 15, 2003 8:12 pm

Sm bil že po ene parih BMW servisih! Še najbolši so se mi zdel v Avtovalu pri Grosupljem!
Dobr servis je baje tm kjer tut lastnik & direktor šraufa!
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
BMW-FORCE
Nov uporabnik

Kraj: CEL svet

Ne jambrajte

Napisal/-a BMW-FORCE So apr 03, 2004 9:10 pm

Pejte zdej v Avto Aktiv ko so kader zamenjal. Boljs kot pa kdajkoli prej. Ne pljuvat po necem cesar ne poznate. Poznam ljudi ki delajo v avto aktivu zdaj in vem da majo vec dela kot pa vsi ki ste prisli tja.
YOU CAN RACE BUT YOU CAN`T WIN!!!

Uporabniški avatar
Suljo
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a Suljo So apr 03, 2004 9:19 pm

Ja prou maš Avto Aktiv so zlo lepo porihtal pa use!! Edin lokacija je mal čudna ampak dobr...usega pa tut ne morš met 8)
LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov