GapiChrysler je napisal/-a:Zanima me če ima kakšen tu gor izkušnje s tem avtom? kakšno kvaliteto dejansko ima ta model Chryslerja? Kako je z rezervnimi deli? Ali je 250.000km veliko prevoženih za ta avto ali pa sploh ni krize s tem.
Koliko je kaj poraba pri njem?
Hvala že vnaprej za odgovore!
LP
GapiChrysler je napisal/-a:vse se sliši lepo in super sam me pa nekaj skrbi... Govoril sem s človekom ki je imel 300M-a in pravi da se poraba lahko zavrti od 10 pa tudi do 17l !ali je to lahko res možno ali pa je kaj narobe s samim avtom da toliko požre?
INFINITI je napisal/-a:OK, ker sem svoj čas precej visel na 300m forumu in tudi sam marsikdaj vozim ta avto, mi ti povej kaj je ta hiba od motorja; ker po mojem mnenju je zelo dober. Krivulja navora je zelo flat, vrti se čez 7000 rpm in kljub temu da ima preko 200.000 km ne spije niti kapljice več olja kot ko je bil popolnoma nov.
Glede površne izdelave pa to pomeni da niso fuge oz. elementi narejeni tako natančno in v nulo kot recimo nemški avtomobili; spoji so znotraj precej narazen in z širšimi fugami kot pri evropejcih; pač američani so vedno šepali pri natančnosti v notranjosti. Zunanjost je pa natančno narejena recimo spoji pleha; ko odpreš havbo je prostor za motor natančno izkoriščen do zadnjega centimetra.
INFINITI je napisal/-a:Glede na komentarje je očitno ogromno pohval; sploh za motor kakor sem tudi sam trdil, pa tudi za lego na cesti. To še posebej velja za modele z performance package, ki smo ga v EU bili deležni vsi po defaultu.
Hrupen se mi je zdel ko je še imel "američke" all season original gume; ko smo dali letne Pirelli je v kabini popolnoma tiho.
Tisto o kontrolnih lučkah je pač bad luck v enem od primerov; lahko ti naštejem ogromnov mercedesev pri katerih se to dogaja kot "normalno"
-Če se meni kot "Evropejcu" ne zdi požrešen za bencin ne vem kako se lahko tebi - LOL.
Minus pri temu avtomobilu je avtomatski menjalnik ki je sicer ala tiptronic, vendar je žal le 4 stopenjski in izvrstnemu motorju požre performanse in seveda cena servisa pri nas je absolutno previsoka.
Minus je tudi poceni plastika, tam kjer ni obložen z usnjem in spoji v notranjosti kakor sem že napisal.
Ostale kritike se mi zdijo larifari; sploh pri avtomobilu za takšen denar.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov