Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Karmika
Nov uporabnik

Kraj: MB

Kupujem Citroen C5 Break

Napisal/-a Karmika To jan 22, 2008 9:11 pm

Pozdravljeni!
Kupujem Citroen C5 break 2.0HDi. Na avto.net-u sem našla enega, ki ustreza mojim željam. Zanima me, če kdo pozna, oziroma ve kaj več o tem avtu.
Link: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1613264#

Splošno pa me zanima, na katere stvari je pri C5-kah potrebno biti še posebej pozoren.
Hvala.
So Am I still waiting...

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy To jan 22, 2008 9:22 pm

jst nasplosno ne zaupam prodajalcu Medija avto. imajo tolko "zguzdanih" avtomobilov, ki pa imajo "kao" npr. 90k km pa povrh usega se 4 leta star avto (govorim za eno mazdo 6), top oprema, in stane 10k € . jaz osebno sem bil pri njih in me njihov odnos do strank absolutno ni prepričal. sploh se pa pri njih ne dotaknem vec avtomobila :?

Karmika
Nov uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a Karmika Sr jan 23, 2008 8:46 am

Hvala za informacijo.
Torej je velika verjetnost, da avto ni v takšnem stanju, kot obljublja prodajalec.
Zanima me, če ima kdo kakšen podatek o stroških vzdrževanja hidravličnega podvozja na C5. Na koliko časa je potrebno servisirati podvozje in kakša je cena takega servisa.
Hvala vam.
So Am I still waiting...

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Sr jan 23, 2008 9:02 am

Karmika je napisal/-a:Hvala za informacijo.
Torej je velika verjetnost, da avto ni v takšnem stanju, kot obljublja prodajalec.
Zanima me, če ima kdo kakšen podatek o stroških vzdrževanja hidravličnega podvozja na C5. Na koliko časa je potrebno servisirati podvozje in kakša je cena takega servisa.
Hvala vam.

Sama hidravlika se servisira na 200.000 km ali 5 let ( za leta nism 100%). Cena ne vem kakšna je, pa mislim da ni pretirana. Mislim pa da se pri vsakem servisu na vsakih 20kkm pregledajo vsi, skoraj vsi, členi hidravlike, tak da mislim da neb smel bit problem z samo vožnjo.

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Sr jan 23, 2008 2:37 pm

smo ga meli, le da ni bil karavan, namreč bil je 2.2 hdi, 6-stopenjski ročno menj., ampak nam je šou motor po dobrem letu. je pa res, da je takrat že imel 190.000.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr jan 23, 2008 6:00 pm

Hidravlika te nima kaj skrbet pri c5, je res kvalitetno narjena.
Menjavajo se kugle v katerih je olje, pa olje (zelen barve) za hidravljiko treba dolit/menjat . Za C5 nevem pri kolko km, xsantia vem da je mela na usakih 100.000km.

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Sr jan 23, 2008 6:54 pm

ta avto ma zihr 300kkm :D

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 Sr jan 23, 2008 7:15 pm

Raje ne kupuj C5. Kolega je kupil novega 2.2hdi break in ga je v dveh letih tako prefukal, da noče več slišat za citroena. Na tistem avtu ni bilo reči, da ni bila menjana. Najprej crkne mehanizem za odpiranje šipe na pokrovu prtljage, na servisu ti rečejo, da je treba menjat cela vrata in pol ti začno nova vrata v pol leta rjavet, daljinsko ne dela, ogledala se ne zlagajo na koncu pa ti še začne odstopat usnje po celi armaturi, jaz se nisem mogel načudit. So pa zelo poceni, kar marsikoga pritegne, jaz osebno bi raje vzel kaj drugega, pač kakšno leto ali dve starejšega. Lp

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Sr jan 23, 2008 7:22 pm

coffa06: hvala ker si me spomnil/a sledeče. mehanizem za odpiranjem oken nam je takoj po nabavi avta crknu, ubistvu nam se niso hotle zapret šipe, in to ko je padal sneg..brb..je blo hudo, šipe se odpirajo in zapirajo, pa nisi niti blizu doma. jaz ne bi priporočal nakup tega avta, raje kakšno leto starejši mondeo, ali enako star, ali passat...za enak denar.

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 Če jan 24, 2008 9:26 am

Ravnokar je prišla v našo trgovino stranka naročit regulator hitrosti ventilatorja v kabini in to za C-5. Sem se samo smejal. In ta mali regulator stane 80 eurov.

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe Pe jan 25, 2008 12:18 am

Imel Citroena... ZX-a... Citroena nikoli več. So taki kot stoenke - lahko naletiš na dobrega, ki dela in dela, lahko imaš pa vseskozi probleme.
;) Večja je verjetnost, da dobiš problematičen avto....
Moj je vedno pripravljen za dogodivščine!

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Pe jan 25, 2008 12:42 am

da, kupi golfa tdi. nemorš vrjet.. tankat ti ni treba... turbino maš tko da u bistvu morš nafto odlivat... sploh ne tankat... lohk jo ponucaš za centralno ogrevanje... u glavnem nemorš dojet... avto ti u bistvu nafto nazaj deva. ah crkne pa nč ne. mam 67 letnik. niti olja nism še menju, niti gum... to se sploh ne obrablja. pa en tak varnostni sistem ma d se noben nemore zaletet vate, tud ti ne u druzga k je tok lepa oblika d pritegne vsak pogled. žarnice so mi dali notr od mercedesa letnik 32. so rekl d bojo dalj zdržale kot pa te letnik 65. in res.. še dons delajo. zdi se mi da skoz bolje. enkrat na morju ga je skor toča stoukla, sam ga ni k je pleh 5mm debu.. pa rjavi ne... avto sploh ne ve kaj je to rja. sem enkrat prkeru zraven druzga k pač ni biu ideal.. pa je bil malo rjav pa mi je moj samo potrobil... češ lej to kaj je to... edino kar sem menju je bila vlečna kljuka ker ni bila original pa sem jo pretegnu.

ps: ne leti na golfe al pa mercedese... uzel sem jih slučajno

če vi blesarije pišete jih pa še jst.
----------------------
mogoče ne ravno tega ampak pri C5 dobiš VELIKO avta za normalen denar.. crkuje pa nič več ne kot kaka druga j***a. vožnja pa super. hidravlika naj te ne skrbi. 2.0 hdi je bil takrat že starejši preiskušen hdi tako da nebi smelo biti problemov.
če nisi sigurna da bi bil ta uredu, raje pojdi z mehanikom. za toliko denarja kupuj avto od prvega lastnika. če se da brez posrednikov z potrjeno servisno.
lp
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe Pe jan 25, 2008 12:59 am

Nejko87 je napisal/-a:da, kupi golfa tdi. nemorš vrjet.. tankat ti ni treba... turbino maš tko da u bistvu morš nafto odlivat... sploh ne tankat... lohk jo ponucaš za centralno ogrevanje... u glavnem nemorš dojet... avto ti u bistvu nafto nazaj deva. ah crkne pa nč ne. mam 67 letnik. niti olja nism še menju, niti gum... to se sploh ne obrablja. pa en tak varnostni sistem ma d se noben nemore zaletet vate, tud ti ne u druzga k je tok lepa oblika d pritegne vsak pogled. žarnice so mi dali notr od mercedesa letnik 32. so rekl d bojo dalj zdržale kot pa te letnik 65. in res.. še dons delajo. zdi se mi da skoz bolje. enkrat na morju ga je skor toča stoukla, sam ga ni k je pleh 5mm debu.. pa rjavi ne... avto sploh ne ve kaj je to rja. sem enkrat prkeru zraven druzga k pač ni biu ideal.. pa je bil malo rjav pa mi je moj samo potrobil... češ lej to kaj je to... edino kar sem menju je bila vlečna kljuka ker ni bila original pa sem jo pretegnu.

ps: ne leti na golfe al pa mercedese... uzel sem jih slučajno

če vi blesarije pišete jih pa še jst.
----------------------
mogoče ne ravno tega ampak pri C5 dobiš VELIKO avta za normalen denar.. crkuje pa nič več ne kot kaka druga j***a. vožnja pa super. hidravlika naj te ne skrbi. 2.0 hdi je bil takrat že starejši preiskušen hdi tako da nebi smelo biti problemov.
če nisi sigurna da bi bil ta uredu, raje pojdi z mehanikom. za toliko denarja kupuj avto od prvega lastnika. če se da brez posrednikov z potrjeno servisno.
lp

Oh, ja... še en nestrpnež. Jaz samo iz izkušenj. Svojih in od prijatelja, ki je na Xsari Picasso moral tik po izteku garancije menjat menjalnik. Mislim, da je takrat plačal nekaj čez 1 mio SIT za popravilo. Možak sicer zelo špara avte, o kakem nadomestilu od Citroena ipd. ne duha ne sluha. Prevoženih je imel pa nekaj čez 60k km. Pa še primer C4 od Afric-a si preberi...
Meni so končniki na ZX-u crkavali kot po tekočem traku, pri 45k km je spustil semering na odmični gredi - sledila menjava semeringa, zobatega jermena, napenjalca, ker je bilo vse mastno. Bremze - odpovedal spoj s kovinske na gumijasto cevko na prednjem levem kolesu. Pri 80k km menjava polosovin, ker so imele prehud luft. Še malo prej luft v notranjih volanskih končnikih. Z nobenim avtom prej ne kasneje nisem imel takih problemov. Je bil pa udoben, to pa...
Mojga ZX-a je potem kupil nek možak, ki je prej imel BX-a in z BX-om naredil 450k km brez kakšnih težav. Je hvalil BX-a tako, da sem že mislil, da je kak fan, pa sem v pogovoru ugotovil, da je bil z avtom res zelo zadovoljen. Njegov prvi Citroen je bil ta BX...
Moj je vedno pripravljen za dogodivščine!

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Pe jan 25, 2008 1:20 am

nestrpnež?
uredu :D
jaz imam izkušnje ravno obratne.
citroen je čist uredu avtoček... res pa da se pooblaščeni servisi malo preveč zafrkavajo zadnjih par let.
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 Pe jan 25, 2008 8:40 am

Nejko87 je napisal/-a:nestrpnež?
uredu :D
jaz imam izkušnje ravno obratne.
citroen je čist uredu avtoček... res pa da se pooblaščeni servisi malo preveč zafrkavajo zadnjih par let.

Citroen je bil v redu avto, danes pa je podn.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe jan 25, 2008 9:20 am

No da povem še moje mnenje:

Avto je uvožen (tak z to opremo ni bil prodan v SLO). Poglej tak avto z avtomatikom 2.0 HDi ter to opremo ni bil za v trgovino se peljat v nedeljo tak, da tukaj prištej +150 000 najmanj!!!

Nasplošno o C5, zadnji mehanizem je lahko problem, da se sanirat doma na dvorišču preglej Citroenove forume. Servis Hidravlike je na 200 000 km kar pomeni pregled hid. bunk in menjava hid. olja. LDS. Drugi problemi ki se zgodijo so slučaj ni neke hibe drgače. Motor 2.0 HDI je bol poceni za vzdrževanje. 2.2 HDI pa že ima FAP filter ter posledično večji strošek vsake toliko eni imajo na 80 000 kilometrov eni pa na 160 000 km.

Bom pa rekel, da so ti uvoženi C5 vsi eno veliko sranje (vsaj večina) ljudje kupijo poceni avto z veliko opreme potem pa se začne. Pri hidravličarju je zlato pravilo: Kupi avto z znano zgodovino. Take, da nekej odstopa pa da so mašine ribale pa taka sranja pa pišejo baba čula baba rekla. Vprašajte lahtnike HDi če so kdaj menjali kako turbino? Da pa bi motor šel pa prviš v življenju čujem saj HDi motorji veljajo za zelo vzdržljive prave delovne konje. Pa še takse nerabiš plačat ko greš v Berlin ;)

Če so ti všeč C5 raje kupi slovenski avto z znano zgodovino ki je bil servisiran na enem od servisu ki so ga mogoče vzeli kot sraro za nova ali kakorkoli.

Zadnjič je kupil en C5 2.2 HDi na števcu 130 000 kilometriv neke lučke pa cukaj pa znorel je. Šel na servis :roll: :roll: Zadnji poseg v servisni delavnici ki je bil opravljen je bil pred 10 meseci na 360 000 kilometri. Seveda bo okoli govoril kaki drek je citroen. Diagnoza: Hin računalnik (toliko so po njemu že šarili, da so komaj noter prišli), hin vbrizgalne šobe pa celi spisek. Uvožen iz italije.

Idi raje na en citroen forum pa malo preberi o C5 je ogromno napisanega pa boš lažje vedel kako pa kaj.

http://www.citroenar.com

;)

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe jan 25, 2008 10:13 am

Moj kolega ima C5 2.0 HDI, pa je z njim super zadovoljen. Ko boš kupovala, vzemi zraven mehanika, ki mu zaupaš, da potrdi kilometre in preveri ali je bil zaleten ipd. Če bo vse v redu, potem se nimaš kaj bat. Če pa kupuješ iz italije uvoženga 4 leta starega z '90 k km', ki jih ima v resnici 350k... potem pa zna iti kaj narobe čez kako leto..

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Pe jan 25, 2008 10:13 am

Nejko87 je napisal/-a:če vi blesarije pišete jih pa še jst.
----------------------
mogoče ne ravno tega ampak pri C5 dobiš VELIKO avta za normalen denar.. crkuje pa nič več ne kot kaka druga j***a.
lp

Tisto kar ti imenuješ »blesarije« so izkušnje lastnikov. Da pa so »blesarije« žalostno dejstvo o nezanesljivosti C5 za povrh sam potrdiš.

Tvoja izjava » crkuje pa nič več ne kot kaka druga j***a » z drugimi besedami pomeni, da je crkovanje C5 nekaj normalnega.

Dobri, zanesljivi avtomobili nameč ne crkujejo.

LP

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Re: Kupujem Citroen C5 Break

Napisal/-a KARL ABARTH Pe jan 25, 2008 10:15 am

Karmika je napisal/-a:Pozdravljeni!
Kupujem Citroen C5 break 2.0HDi. Na avto.net-u sem našla enega, ki ustreza mojim željam. Zanima me, če kdo pozna, oziroma ve kaj več o tem avtu.
Link: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1613264#

Splošno pa me zanima, na katere stvari je pri C5-kah potrebno biti še posebej pozoren.
Hvala.

Če zapisano drži (rabljeno z garancijo) – s tem avtomobilom ne vidim težav. Ima namreč garnacijo – poskrbet moraš zgolj, da je pogodba kot rečemo »črno na belem«, ter se informirat kako ta prodajalec v praksi poskrbi za avtomobile s težavami po prodaji.
Veliko je primerov t.i. dobre prakse, kjer prodajalci brez besed krijejo stroške popravila, četudi znašajo nekaj 1000 EUR, na drugi strani imaš primere kjer ima kupec nevozen avto, za povrh pa še stroške z odvetnikom in izgubljene živce pri iskanju pravice.
Vsekakor pa je dobrodošlo-zaželjeno, da ti avto pred nakupom pregleda strokovnjak in ti svetuje glede nakupa.

Imaš pa vsekakor še kakšen drug C5 v ponudbi, če pa hočeš zanesljivost bi osebno pogledal XSARO PICASSO – z nekaj dodatka dobiš praktično novo, s sodobnejšim motorjem (13.000 EUR – letnik 2006, nekaj 1000 km, tovarniška garancija)

LP

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe jan 25, 2008 10:22 am

Ja saj ta garnacija vedno skoraj problem. Pol prideš pa nihče nič ne ve pa nič mu ne moreš. Zato previdnost sploh pa pri uvoženih pa sploh pri takih izvedbah. 2.0 HDI avtomatik pa navigacija pa vse to... 130 000 kilometrov. Ja tota bo!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov