Wolfgang Ullrich je napisal/-a:LP!
Zanima me kako kaj svetujete v zvezi z nakupom seat leon 1.6 sport 2002.
Avto se meni osebno zdi super fantastičen, oblika je 1A, skratka mislim da je vse večinoma res pozitivno da ne naštevam... no pa vi povejte ali se morda pri čem motim, kaj in kje so - (minusi) tega avtomobila oz. motorja. Je motor definitivno volkswagnov, zelo me zanima poraba kako kaj, upam da pri normalni vožnji ni in nebi smela biti skupna poraba 8+, ne želim zopet požeruha. Je res kot jo navajajo 7-7.5 skupna poraba?. Komentirajte porabo večinoma tisti z izkušnjami. Zanima me še v zvezi z opremo naziv SPORT, kaj točno zajema ta oprema, v čem se razlikuje od opreme Stella itd. clasične ... Res je da ima 16col feltne... malce trše vzmetenje .. celo zvok sem opazil na testni vožnji da je zelo sporten...-Avto naj bi bil tako za osebno kot tudi za družinsko vožnjo, večinoma normalne vožnje po omejitvah,,, komentirajte in svetujte vse v zvezi s tem avtom in nakupom, najlepša hvala ..LP!
Najprej jasno: v primeru, da je bil avto redno servisiran, si si zagotovo zbral stabilen, zanesljiv in kvaliteten avto

. Sedaj pa k dejstvom:
- poraba: skupno porabo 7-7.5 litra pozabi. Realno boš imel skupno porabo od 7.8 do 8.5 l / 100km. Mestna vožnja (s klimo) bo 9litrov, relacijsko pa boš spravil, ob res lepi vožnjo pa okoli 7l. Motor je vendarle 1.6 in 16V + 101 KM za katerega je 8L nekako normalno poraba, vendar Leon s tem motorjem že dobro leti, če hočeš Ferrari, pa seveda 1.8 T ali več (npr: 2.8 V6 nekaj čez 200 KM, ali pa kakšnega 1.9 150 KM TDIja z 4 kolesnim pogonom... Leon legends :P). Ok no resno: že 1.6 motor pokaže življenje in poraba tega motorja se mi osebno zdi sprejemljiva. V primeru, da te skrbi poraba, pa imaš še vedno možnost kupit 90KM ali 110 KM TDIja, katerih poraba, je ob lepi relacijski vožnji okoli 4.5 L s prižgano klimo vret. Potem pa ga lahko še tako tiščiš pa omenjena šparovčka komaj prilezeta čez 9 l

. Pač stvar okusa in potreb...
- !nežno in nežno z kljukami na notranji strani in zunanji strani, saj se sicer mimogrede da boš zlomil z notranje strani samo kljuko, pa na zadnjih vratih tudi

. No strošek menjave ni nič kaj posebnega. Drugi problem je počasno luščenje pobarvane lastike na naslonu za levo voznikovo roko na vratih. Ter še tretji problem: na zalogi imej varovalko ali dve, za zadnjo šipo in gretje šipe, saj ta varovalka rada crkne. Enkrat boš menjal dve mesec, potem bo spet nekaj mescov, mogoče več kot leto mir, potem pa spet. To mislim, da so edini taki resni problemi - če pa ima kdo informacije glede okvar 1.6 16V motorja pa da dan z besedo

.
- oprema sport če se ne motim, je pomenila lita platišča, športno podvozje, malo znižan avto ter malo spremenjeno notranjost (mislim, da je uporabnik hladni imel Leona sport in ti lahko on več pove)