Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Wolfgang Ullrich
Novinec

Kraj: Zasavje

Seat leon 1.6 sport nakup

Napisal/-a Wolfgang Ullrich So jan 26, 2008 10:19 pm

LP!
Zanima me kako kaj svetujete v zvezi z nakupom seat leon 1.6 sport 2002.
Avto se meni osebno zdi super fantastičen, oblika je 1A, skratka mislim da je vse večinoma res pozitivno da ne naštevam... no pa vi povejte ali se morda pri čem motim, kaj in kje so - (minusi) tega avtomobila oz. motorja. Je motor definitivno volkswagnov, zelo me zanima poraba kako kaj, upam da pri normalni vožnji ni in nebi smela biti skupna poraba 8+, ne želim zopet požeruha. Je res kot jo navajajo 7-7.5 skupna poraba?. Komentirajte porabo večinoma tisti z izkušnjami. Zanima me še v zvezi z opremo naziv SPORT, kaj točno zajema ta oprema, v čem se razlikuje od opreme Stella itd. clasične ... Res je da ima 16col feltne... malce trše vzmetenje .. celo zvok sem opazil na testni vožnji da je zelo sporten...-Avto naj bi bil tako za osebno kot tudi za družinsko vožnjo, večinoma normalne vožnje po omejitvah,,, komentirajte in svetujte vse v zvezi s tem avtom in nakupom, najlepša hvala ..LP!

Uporabniški avatar
Wolfgang Ullrich
Novinec

Napisal/-a Wolfgang Ullrich So jan 26, 2008 10:23 pm

Menim da je seat leon boljši in lepši od ostalih izpadlih konkurentov v mojem rangu(Opel Astra, Ford focus, Hyundai Elantra-vsi 1.6 benz) do 8000 eur! -)2001-2005
Morda še kaj na to podtemo? ;)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Ne jan 27, 2008 10:45 am

Športen zvok?? to ne bom preveč verjel, ker še en 1.8T ne da nič iz sebe ko je vse stock..

Sport oprema: mal boljši materiali so, sredinski del volanan je drug recimo (tako najlažje ugotoviš al je sport al ne)+v usnju. Drgač niti ni razlike, pač kkšna oprema več. Če najdm kje katalog ti bom napisal, iz glave ne vem več :lol:

Slabosti?? jah zdej ne vem če se pr tem letniku še luščjo kljuke na vratih. Drugače pa standard: lahko so probleme z manšetami spredaj, volanska letev in stik za vrečo, ostalo mislm da ni kej, avto je kvalitetno narjen, me je zelo presenetu..

Glede motorja naj ti pa kkšn drug pove, žal nimam izkušenj. Je sicer odvisno kakšen režim imaš, če boš cepal skos umirjene relacije bo že šlo pod 8l, drugače zelo dvomim.. Konjev ni v izpbilju, avto le ima nekaj kg. Čim bo mal mesta bo hitr nad 8l..

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Re: Seat leon 1.6 sport nakup

Napisal/-a Kael Ne jan 27, 2008 7:19 pm

Wolfgang Ullrich je napisal/-a:LP!
Zanima me kako kaj svetujete v zvezi z nakupom seat leon 1.6 sport 2002.
Avto se meni osebno zdi super fantastičen, oblika je 1A, skratka mislim da je vse večinoma res pozitivno da ne naštevam... no pa vi povejte ali se morda pri čem motim, kaj in kje so - (minusi) tega avtomobila oz. motorja. Je motor definitivno volkswagnov, zelo me zanima poraba kako kaj, upam da pri normalni vožnji ni in nebi smela biti skupna poraba 8+, ne želim zopet požeruha. Je res kot jo navajajo 7-7.5 skupna poraba?. Komentirajte porabo večinoma tisti z izkušnjami. Zanima me še v zvezi z opremo naziv SPORT, kaj točno zajema ta oprema, v čem se razlikuje od opreme Stella itd. clasične ... Res je da ima 16col feltne... malce trše vzmetenje .. celo zvok sem opazil na testni vožnji da je zelo sporten...-Avto naj bi bil tako za osebno kot tudi za družinsko vožnjo, večinoma normalne vožnje po omejitvah,,, komentirajte in svetujte vse v zvezi s tem avtom in nakupom, najlepša hvala ..LP!

Najprej jasno: v primeru, da je bil avto redno servisiran, si si zagotovo zbral stabilen, zanesljiv in kvaliteten avto :). Sedaj pa k dejstvom:
- poraba: skupno porabo 7-7.5 litra pozabi. Realno boš imel skupno porabo od 7.8 do 8.5 l / 100km. Mestna vožnja (s klimo) bo 9litrov, relacijsko pa boš spravil, ob res lepi vožnjo pa okoli 7l. Motor je vendarle 1.6 in 16V + 101 KM za katerega je 8L nekako normalno poraba, vendar Leon s tem motorjem že dobro leti, če hočeš Ferrari, pa seveda 1.8 T ali več (npr: 2.8 V6 nekaj čez 200 KM, ali pa kakšnega 1.9 150 KM TDIja z 4 kolesnim pogonom... Leon legends :P). Ok no resno: že 1.6 motor pokaže življenje in poraba tega motorja se mi osebno zdi sprejemljiva. V primeru, da te skrbi poraba, pa imaš še vedno možnost kupit 90KM ali 110 KM TDIja, katerih poraba, je ob lepi relacijski vožnji okoli 4.5 L s prižgano klimo vret. Potem pa ga lahko še tako tiščiš pa omenjena šparovčka komaj prilezeta čez 9 l :). Pač stvar okusa in potreb...
- !nežno in nežno z kljukami na notranji strani in zunanji strani, saj se sicer mimogrede da boš zlomil z notranje strani samo kljuko, pa na zadnjih vratih tudi :D. No strošek menjave ni nič kaj posebnega. Drugi problem je počasno luščenje pobarvane lastike na naslonu za levo voznikovo roko na vratih. Ter še tretji problem: na zalogi imej varovalko ali dve, za zadnjo šipo in gretje šipe, saj ta varovalka rada crkne. Enkrat boš menjal dve mesec, potem bo spet nekaj mescov, mogoče več kot leto mir, potem pa spet. To mislim, da so edini taki resni problemi - če pa ima kdo informacije glede okvar 1.6 16V motorja pa da dan z besedo :).
- oprema sport če se ne motim, je pomenila lita platišča, športno podvozje, malo znižan avto ter malo spremenjeno notranjost (mislim, da je uporabnik hladni imel Leona sport in ti lahko on več pove)

andrej-seat
Nov uporabnik

Kraj: Lukovica

Napisal/-a andrej-seat Ne jan 27, 2008 8:46 pm

Zdravo
No jst mam leona letnik 2001 z mašino 1.6 16v. avto ima 150000 km in do sedaj ni bilo potrebno nobenih popravil, samo redni servisi na 15000km.
Glede kljuk je pa tako da material na notranji strani je zelo občutljiv in se hitro opraska in lupi, z zunanjimi kljukami pa ni nobenih težav.
Varovalka mi ni šla še nobena.
Porabo pa imam pod 7 litrov (55 litrov in 810 km) vozim pa skoraj vsak dan na relaciji Lukovica-Kamnik-Celje, seveda umirjena vožnja z 15 colskimi gumami. Poleti imam gor 17 colske in je poraba 8L. Nikoli nad 8 litrov, tudi s klimo.
Glede moči je pa tako, za normalono vožnjo ima dovolj moči, če hočeš kej več pa moraš kupit 150 KM.
Če je avto lepo ohranjen in redno servisiran nimaš kej zgubit z nakupom.

Lp

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Po jan 28, 2008 11:28 am

@andrej-seat: potem bodo morda varovalke problem naših dveh Toledov. Na prvem menjal 6 omenjenih varovalk, na drugem okoli 10 in začetku se je mat furala na servis menjavat, na koncu, je kr sama mejala :P. Šla pa vedno ena in ista, na obeh na avtih, varovalka, ki skrbi za gretje zadnje šipe. Kar se tiče kljuk enako: menjali tri notranje na prvem, dve notranji na drugem Toledu, enako sem vsakič odlomil na obeh avtih kljuko na sovoznikovi strani. In na ibizi (podobne kljuke), isto sranje. Mogoče pa samo vrat ne znam odpirat :D.

Glede porabe: sam sem v oceni porabe upošteval tudi pnevmatike, ko sem mu napisal porabo. Drugače pa vseeno, četudi voziš lepo, imaš zelo skrbno vdrževano mašino, ker je še vedno vožnja s tem Leonom pod 7L dober dosežek.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Po jan 28, 2008 12:22 pm

Zanimivo, u 7mih letih ne vem če je kkšna varovalka pr našem Leonu crknla..
Da kluk ne omenjam.. Dvomm da majo bolj opremljeni modeli, bolš kluke..

Poraba pa: preveč je odvisno od režima vožnja, če vsak dan cepaš relacije že gre 7l, kokr si reku mal mesta itd pa bo 8-9l. Kje je še le da ga začneš žgat..

Uporabniški avatar
Wolfgang Ullrich
Novinec

Napisal/-a Wolfgang Ullrich To jan 29, 2008 1:55 pm

Hvala za dosedanje odg., a prosil bi še za več pomoči, kajti sem resen kandidat za nakup tega avtomobila. Prosim če lahko še kaj svetujete, komentirate, poveste bilokaj, resnično bilokaj...motor, itd... čim več pomoči odg. NAJLEPŠA HVALA!!!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov