Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Horhe
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Dolžnosti prodajalca pri predaji vozila - vprašanje

Napisal/-a Horhe To jan 29, 2008 8:22 am

Pozdravljeni!

Sem dal pod iskanje vendar nisem našel nič koristnega. Upam, da se to vprašanje ne ponavlja.

Kupujem rabljeno vozilo, pa me zanima ali je prodajalec dolžan priložiti avtu obvezno opemo (trikotnik, žarnice, prva pomoč,...) ali pač ne?

Hvala
Horhe

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 To jan 29, 2008 9:01 am

Naj bi. To je obvezna oprema vozila. Se pa zgodi, da naletiš na kakega, ki ti pač ven pobere. Stvar dogovora.

lp
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs To jan 29, 2008 9:16 am

Pri vseh menjavah do zdaj sem pustil vso opremo in pri kupovanju tudi dobil vso opremo.

Naceloma mora biti to poleg, saj je to obvezna oprema avta.

Po dogovoru je vec ali manj samo kaksna dodatna neobvezna oprema - avdio sistem in ozvocenje...

lp
Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: Dolžnosti prodajalca pri predaji vozila - vprašanje

Napisal/-a Ivan36 To jan 29, 2008 10:09 am

Horhe je napisal/-a:Pozdravljeni!

Sem dal pod iskanje vendar nisem našel nič koristnega. Upam, da se to vprašanje ne ponavlja.

Kupujem rabljeno vozilo, pa me zanima ali je prodajalec dolžan priložiti avtu obvezno opemo (trikotnik, žarnice, prva pomoč,...) ali pač ne?

Hvala

Naj bi dali svoje pakete samo je problem lahko imaš not v lučeh H1 ali H7 žarnice dobiš pa H4 :P pač iz stare zaloge hehe :D

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl To jan 29, 2008 12:24 pm

Ponavad nej bi blo vse not, čeprav prodajalec vrjetno ni dolžen to not pustit če gre za rabljeno vozilo, pač prodaja avto takšen kot je z opremo kot je in to je to. Pa tud če tega ne pusti not ni glih nek hud srošek.
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To jan 29, 2008 3:44 pm

Pri rabljeni stvari ti ni dolžen dati nič, praktično... vse je stvar dogovora in tebe ali boš takega kupil ali ne.

Najbolj simple povedano je, ti kupuješ kar on prodaja in ne, kar ne prodaja. Torej če prodaja avto z 1. pomočjo jo pač dobiš zraven, če ne ne.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR To jan 29, 2008 3:57 pm

Če prodaja tehnično izpravno vozilo, je dolžan opremo priložit zraven.

Obvezna oprema se namreč šteje k tehnični izpravnosti vozila in če voziš vozilo brez opreme po cesti, si v prekršku!

Je pa res, da je v praksi to največkrat stvar dogovora med prodajalcem in kupcem...
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov