Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Ko plačaš servis 130% več kot je bilo predhodno dogovorjeno

Napisal/-a DaDek Pe feb 01, 2008 5:18 pm

Hja tako je...

2342 ljudi mi je reklo pelji avto k nekemu mojstru, da ti zamenja olje in filtre. Jaz sem bil ful proti ker sem pač hotel imet poštemplano servisno.. (kaki b**** sem bil, s tem servisom sem tak plačal kok bi zgubo če je nebi mel :D )...

Servis sem pa delal pri največjem trgovcu/serviserju z vozili OPEL v Mariboru...

Po telefonskem pogovoru, kjer je gospa na sprejemu pogledala v bazo podatkov, kaj vse je bilo na avtu v preteklosti menjano (avto je bil tam kupljen in servisiran zato je bila celotna zgodovina v računalniku) mi je zagotovila, da servis nebi smel biti višji od 90e.. jaz sem si rekel dobro 10-20% je še lahko višji če se bilo kaj zalomi.. v sredini dneva pa me čaka presenečenje.. mama me pokliče in reče, da so jo klicali da so zadnje vzmeti počene in da ne deluje senzor za sprednje zavore (Cox mi je kasneje rekel da se to včasih zgodi če so ploščice obrabljene ful).. odgovorili smo jim naj ničesar od tega menjavajo, ker vzmeti bom tak kupo zaj neke krajše, za senzor pa se bom pozanimal..

Kasneje pokličejo avto je končan, servis 300e.. mene je skoraj sezulo.. pol reče gospa, da je neka napaka na računu, da me pokliče nazaj.. me pokliče reče 258e bo servis, in seveda njena obrazložitev:

- menjava olja in ostalih par filtrov, ki niso bili menjani lani oz. njihova doba ni daljša od enega leta oz. 30k km.
- menjane so bile pakne - brez mojega privolenja
- menjan je bil filter cvetnega praha - brez mojega privolenja
- menjan je bil še nek filter (na njihove oznake se ne spoznam - za laike na področju mehanike povsem neprijazen račun.. zakaj le?)

Seveda sem rekel, da se bomo ob prevzemu zmenli..

Vodja servisa se je sicer opravičili un ponudil dve možni varianti..

1. Da vgradijo nazaj stare dele (sem odprito povedal, da ne verjamem da mi bodo dali moje..)
2. Da mi dajo 15% popusta na delo in dele (nisem mogel zadržat smeha glede na to da vem da imajo po 100% marže na rezervne dele)

Potem je prinesel "moje" filtre.. in so bili zjahani kot da bi bili noter prvi (mi je zdaj kr žal da jih nisem vzel), rekel je da se to lahko zgodi v enem letu.. bla bla bla.. pa sem mu rekel, verjetno jih lani niste menjali računali ste pa jih.. sem pa imel med letom kr nekaj problemov z avtom.. po 5000km se mi je "check oil level" prižgalo na BCju .. in mi ni preostalo to da sem 3mesce po servisu liter olja kupil in ga nalil not...

Na koncu smo prišli na 211e (z 15% procentom) in 15% pri naslednjem servisu (ki žal nebo več pri njih) .. glavno da na računu piše SE PRIPOROČAMO :lol: :lol:

Če nebi šla mama zraven verjetno avta nebi prevzel..

Prijetno poslovanje vam želim z vsem znanim trgovcem :D

pa še moja mala poslastica, za katero sem vedel da se bo zgodila.. včeraj zvečer sem v avto do vrha natočil vitrex, danes pa na računu 1,8e za vitrex :) niceone :D

pa še nekaj na računu piše PLOŠČICE AST/G cena pa je 46+ddv.. to je par verjetno ne?

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Pe feb 01, 2008 5:25 pm

ploščice so vedno v paru in AST/G pomeni Astra G :)

jaz to na tvojem mestu ne bi plačal, saj nemorejo oz. nesmejo kar nekaj menjati, če tega ti nisi povedal. Škoda da niste naredili predračuna

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Pe feb 01, 2008 5:33 pm

Mnja.. fora je v tem da so mi 4x potrdili da je 90%.. sej ona je izprintala mehaniku kaj je za menjat.. ampak oni so pa kr povprek zamenjali.. po tej logiki bi tudi lahko kr zamenjali fedre zadnje ki so ble počene in senzore pa bi mi dali račun 600e pa bi mogo plačat :)

Ni se mi dalo več tam prepirat, ker če bi dali wannabe moje stare dele nazaj not bok ve kako bi bilo.. pakn mi niti pokazali niso starih.. pač dobra šola za naprej.. vsi so isti :tomidelej: žal mi je malo ker mi je windi rekel da mi menja on olje pa filtre pa bi me stalo 50e :D

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe feb 01, 2008 6:05 pm

To je to, za ta dnar :lol: Ti ne privoščim, a dosti ljudi mora biti prej pošteno nategnjenih, da končno uvidijo kako brez veze in drago je avto izven garancije vozit na servis. Dražje je in velikokrat tudi sleparsko in šlampasto narejeno.

Volvo-s60
Novinec

Napisal/-a Volvo-s60 Pe feb 01, 2008 6:38 pm

Kaj se sme in kaj se ne sme... to je spet dvorezen meč, kajti če ti prideš na servis in rečeš redni letni servis prosim potem ti pač menjajo vse kar tja spada vključno z filtri kabinskega zraka itd(Kar imajo pač napisano v servisni proceduri, verjetno tudi pakne če niso več izpravne) in za to te ne kličejo medtem ko so te za senzor in vzmeti klicali saj to je izvenredi strošek(saj ne da zagovarjam serviserje ker te nategnejo povsod sploh vitrex in podobno) ampak zavedati se je potrebno da tako je. Sicer se mi pa zdi da je 90€ vseeno malo mali znesek za servis kjer ti menjajo filtre in olja... ker že olje je po litru na servisih blizu 15-20€ če ne še kaj več imaš pa koliko 5l in že to nanese70-90€ kje so šele vsi filtri itd itd.
Tako da zdi se mi da se brez veze razburjaš ker pooblaščenci vedno služijo na servisih mastne denarce tako da nima smisla.

halo007
Novinec

re

Napisal/-a halo007 Pe feb 01, 2008 6:44 pm

Volvo-s60 je napisal/-a:Kaj se sme in kaj se ne sme... to je spet dvorezen meč, kajti če ti prideš na servis in rečeš redni letni servis prosim potem ti pač menjajo vse kar tja spada vključno z filtri kabinskega zraka itd(Kar imajo pač napisano v servisni proceduri, verjetno tudi pakne če niso več izpravne) in za to te ne kličejo medtem ko so te za senzor in vzmeti klicali saj to je izvenredi strošek(saj ne da zagovarjam serviserje ker te nategnejo povsod sploh vitrex in podobno) ampak zavedati se je potrebno da tako je. Sicer se mi pa zdi da je 90€ vseeno malo mali znesek za servis kjer ti menjajo filtre in olja... ker že olje je po litru na servisih blizu 15-20€ če ne še kaj več imaš pa koliko 5l in že to nanese70-90€ kje so šele vsi filtri itd itd.
Tako da zdi se mi da se brez veze razburjaš ker pooblaščenci vedno služijo na servisih mastne denarce tako da nima smisla.

Če je bil zmenjen samo za servis, potem ni debate.
Olje na oplu je 10 eur + ddv, ne pretiravat. Kar se tiče filtrov: oljni, zračni, kabinski niso dragi. Tako, da bi blo tole komot 100 eur (naftnega ni omenjal).

Pač na oplu, pa tud na drugih uradnih servisih so bedasti: lani si mo zaračunali za prvi redni servis 210 eur. Se vidmo letos, ja itak. Če bi bil pa prvi na primer 130 eur, pa drugo spet tok, pol bi pa nardil dva, pa pol še tretjega. Sam oni niso spodobni gledat naprej..

Volvo-s60
Novinec

Napisal/-a Volvo-s60 Pe feb 01, 2008 6:55 pm

To je pa poceni :? , mislm glej ja če si zmenjen za redni servis je pač kot je, ampak v servisi knjigi ti ponavadi piše kaj in kako se pogleda in menja za za tisto te niso dolžni poklicat za drugo so ga pa poklical. Aja pa če so bile pakne res na koncu bi bil normalen zadovoljen da so menjane in da se 100km po servisu ne bo ubil ker zavore ne bodo prijele.

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: re

Napisal/-a sorento Pe feb 01, 2008 7:00 pm

halo007 je napisal/-a:
Volvo-s60 je napisal/-a:Kaj se sme in kaj se ne sme... to je spet dvorezen meč, kajti če ti prideš na servis in rečeš redni letni servis prosim potem ti pač menjajo vse kar tja spada vključno z filtri kabinskega zraka itd(Kar imajo pač napisano v servisni proceduri, verjetno tudi pakne če niso več izpravne) in za to te ne kličejo medtem ko so te za senzor in vzmeti klicali saj to je izvenredi strošek(saj ne da zagovarjam serviserje ker te nategnejo povsod sploh vitrex in podobno) ampak zavedati se je potrebno da tako je. Sicer se mi pa zdi da je 90€ vseeno malo mali znesek za servis kjer ti menjajo filtre in olja... ker že olje je po litru na servisih blizu 15-20€ če ne še kaj več imaš pa koliko 5l in že to nanese70-90€ kje so šele vsi filtri itd itd.

Če je bil zmenjen samo za servis, potem ni debate.
Olje na oplu je 10 eur + ddv, ne pretiravat. Kar se tiče filtrov: oljni, zračni, kabinski niso dragi. Tako, da bi blo tole komot 100 eur (naftnega ni omenjal).

Pač na oplu, pa tud na drugih uradnih servisih so bedasti: lani si mo zaračunali za prvi redni servis 210 eur. Se vidmo letos, ja itak. Če bi bil pa prvi na primer 130 eur, pa drugo spet tok, pol bi pa nardil dva, pa pol še tretjega. Sam oni niso spodobni gledat naprej..

Hm ja 10€ :? Za Corso 1.0 je blo 20€ pa je 3,6l samo in to je nizka cena če mene vprašaš. No ja spet odvisno kakšno žlobudro ti not točijo. :twisted:
To kar je napisal Volvo-s60 bo kar držalo. Kar spada pod redni servis morajo zamenjati, kar pa ne, morajo pa obvestiti stranko in se naknadno zmeniti. Tistih 90€, to ti je verjetno samo ceno za delo povedala. :P

halo007
Novinec

re

Napisal/-a halo007 Pe feb 01, 2008 7:03 pm

Heh kaj so ti dal raketno olje?

Za mojo dizlco je original gm olje 5w-30, torej sintetika, pršlo tok kt sm reku. Ne vem pa, če ma opel dražjega (5w - 40 niso mel).

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sorento Pe feb 01, 2008 7:08 pm

Ja ne vem kje si dobil olje tako poceni. A so ti ga samo dotočili? ;)
V Corsi je olje 10W-40. Meni se ne zdi veliko 20€.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe feb 01, 2008 7:09 pm

dadek nategnili so te po domače povedan, in to na suho :D ...js ne bi plačal na tvojmu mestu...OLje je na oplu 10 e + ddv...ali pa ga kupiš kje drugje original opel olje je nekje 9 10 evrov ( blo vsaj).
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Pe feb 01, 2008 7:16 pm

:shock: če pelješ avto na letni servi ali po intervalu je razumljivo,da se menja olje vsi filtri (oljni,zračni,kabinski) in preverjanje vseh tekočin (vitrex,zavorno olje in menjalniku),polek sodi pregled zavornega sistema ter gibljivih delov na podvozju 8)
Slika
Slika
Slika

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Pe feb 01, 2008 7:21 pm

Ce so bile pakne res slabe, je bilo pametno, da so jih zamenjal - nikoli ne ves kdaj ti odpovejo - zdrobijo in ti zadek odnese. Kar se je meni pred leti zgodilo, ko mi uradni servis ni hotel zamenjat, ker nisem imel s sabo gotovine - POS-a pa niso imeli :twisted:

Od takrat vozim vse enem popoldancu.

lp
Slika

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe feb 01, 2008 8:00 pm

kixs je napisal/-a:Ce so bile pakne res slabe, je bilo pametno, da so jih zamenjal - nikoli ne ves kdaj ti odpovejo - zdrobijo in ti zadek odnese. Kar se je meni pred leti zgodilo, ko mi uradni servis ni hotel zamenjat, ker nisem imel s sabo gotovine - POS-a pa niso imeli :twisted:

Od takrat vozim vse enem popoldancu.

lp

Aha in Vitrexa je bilo tudi premalo, kajne :lol: Jaz bi res preveril, če so gor nove pakne.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Pe feb 01, 2008 8:32 pm

Če naročim da mi zamenjajo olje, oljni filter in naftni filter mi po mojem nimajo kaj drugega šarit po avtu. Zavore ti lahko zamenja popoldanc, ker v servisni knjigi to po moje nima nobenega pomena. Nekdo jih bo zamenjal že pri 30k km, nekdo pa šele pri 70k.Drugič zahtevajte kopijo delovnega naloga, se pravi kaj ste se dogovorili da vam zamenjajo. Kasneje ne bo sprenevedanja in prepričevanja s strani servisa.

lp

Volvo-s60
Novinec

Napisal/-a Volvo-s60 Pe feb 01, 2008 9:16 pm

Vidim da ne razumete :roll: , če prideš na servis in rečeš redni letni servis potem gre serviser po spacifikacijah katere stvari mora pogledati in menjati na rednem servisu, pakne so pač stvar vožnje jih pa na vsakem rednem servisu pogledajo, lahko pa ti na servisu rečeš samo olje oljni filter mogoče filter za zrak in nič drugega potem ti bodo to upoštevali, ampak potem se ne pizdit ko bo 'mogoče' čez 1k km treba menjat pakne ali še kaj kar bi lahko brez težav na rednem servisu.

No saj olje ti lahko tudi popoldanc zamenja ane.. zakaj pol hodit sploh na uradni servis, za dan primer ki si ga podal.

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic Pe feb 01, 2008 9:35 pm

Si lahko na servisu zraven? Če lahko mu stojim za vratom :twisted:
Moj 1. servis je tudi bil okoli 100 eurov za drugega se pa kar bojim 8)
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Pe feb 01, 2008 9:59 pm

Volvo-s60: dogovorjeno je bilo točno po postavkah kar se mora zamenjati..

glede olja.. ko sem lani kupoval na kolmaniču med letom 1l olaj ker so mi ga očitno na rednem servisu premalo not nalili mi je človek na rezervnih delih točno to rekel: če želite da vam ga mi dolijemo je cena 7e, če pa ga boste samo kupili pa 13e.. šlo pa je za 5w-30 seveda... zdaj sem dal zanj za kao 3.7l 20e+ddv (z 15% popustom)

glede menjave pakn se strinjam.. in bi jih tudi zamenjal še jutri pri kolegu ki ima dvigalko in je mehanik.. in bi dal verjetno pol manj..

Pa da se razumemo.. sploh ni problem v denarju, rad se varno in z dobrim občutkom peljem, samo še vedno mislim, da je dogovor dogovor in če smo bili dogovorjeni kaj se zamenja in kaj ne, in če smo bili dogovorjeni, da če je kaj kar ni na spisku da se pokliče in pove sploh nebi bilo problema v končni fazi lahko v enem dnevu ta denar prislužim, če se potrudim...

90e in še 20% zraven je ena pesem ko pa ti rečejo prvo 300e in pol nekak spohendlaš na 210e pa še je vseeno malo bosa ne.

Če bi bil vodaj servisa ded bi reko da nebojo dela računali pa na dele bi nek % dali, pa bi se z veseljem vrnil, zdaj pa mislim da so zgubli mene in upam da še koga.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe feb 01, 2008 10:29 pm

DaDek precej neprijetna izkušnja morm priznat.Po večini so največji trgovci/serviserji preveč zaverovani v svojo nedotakljivost,če temu lahko tko rečemo.Precej hitro jim stopi naziv "največji" v glavo in se pokvarijo.Sam imam sicer do zdaj same dobre izkušnje z servisi a za mojega brata to ne morem trdit,kjer so mu tudi na servisu menjali vsega boga deli so bli pa nedotaknjeni.Recimo oljni filter je bil na računu pod mašino je bil pa še star filter z katerega še umazanije niso dol pobrisali.Seveda je oče popizdil na servisu in so mu stornirali račun in smo lepo odšli z tem,da je v prodajalni pred strankami fotr kr lepo sceno naredu in mogoč katerega morebitnega kupca tudi odvrnil od nakupa.
Sam imam sedaj serviserja za katerega bi se lahk reklo,da lahk dam roko v ogenj za njegovo delo in kvaliteto kajti po besedah hondašev je daleč naokrog eden izmed najboljših pooblaščencev za znamko Honda.
Sicer pa honda tak rabi enga orenk serviserja :P :lol: :P :lol:
Dadek v naprej ti želim čim manj takšnih "servisev"
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Pe feb 01, 2008 10:41 pm

Še enkrat več vidim, da je pomembno to, da si lahko pri servisu zraven. Takrat točno vidiš, v kakem stanju je tvoj avto, kaj ti menjajo, ....
Vem, da to povsod ne gre, ponekod pa gre in tam je manj možnosti da te nategnejo.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov