Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

xbox
Nov uporabnik

nakup v Španiji in Belgiji

Napisal/-a xbox Pe feb 08, 2008 4:06 pm

a ve kdo kako je z nakupom rabljenega avta v Španiji ali v Belgiji... Ali imajo začasne tablice da se domov pripelješ, kako poteka prepis če kupiš od privat osebe?

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Pe feb 08, 2008 10:32 pm

jst sm tud ze velik isku kako je ce kups rabljen avto v tujini, kaj vse je treba narest. mi se ni ratalo ugotovit kere vse papirje rabis:), do zdaj pa (ce sem prav izbrskal) je treba narest neko homologacijo da je avto primern za nase ceste, pa 5% davka od vrednosti vozila placat, pa poskusne tablce (v vsaki drzavi so druge) kupit da lohk avto pripeljes u slovenijo.
ubistvu bi pa bil tud js zelo vesel ce bi kdo napisu podrobnosti kako je s temi papirji v eu, kako izven eu in izkusnje, ali je sploh financno smiselno kupovati rabljen avto izven slovenije.

se bom malo popravil, tole je zelo v pomoc: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=45756

a zdej so cene se iste, le preracunane v eur?

xbox
Nov uporabnik

Napisal/-a xbox So feb 09, 2008 12:06 am

domen_: ko se pripelje avto v Slovenijo se pri nas pol plača DMV,ekološko takso in homologacijo.

Sem pogledal že vse stare teme, samo nikjer ni aktualnih cen v Evrih. In tudi nisem zasledil kako je z prepisom in proba tablicami v Španiji ali Belgiji?! V Nemčiji imajo vse to dobro urejeno, v Italiji koliko mi je znano pa sploh ni probnih tablic, ali?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov