Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

nakup audi a3 2003

Napisal/-a gepl83 So feb 09, 2008 6:07 pm

Za starše kupujemo avto. Našli smo enega na a netu in ga šli pogledat. Avto je drugače dobro ohranjen, pregledali smo ga z računalnikom in testerjem za merjenje debeline laka. Cena je 13.300 €. Zanima me če se vam zdi to veliko, glede na to da za ta denar dobiš že dizla z sicer več kilometri.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1857465

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So feb 09, 2008 11:12 pm

Glejte velja za vse ,ki kupujete ABM vozila to niso realni km :!: poglej volan se že sveti daj no pri še ne 50 000 km :shock: kaka kvaliteta je pol tole a in tudi stopalke so preveč zapacane za te km :twisted: zresnite se že enkrat lahko mu pa date tudi 15000€, da bo še boljši :-P :evil: in dražji hehe.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So feb 09, 2008 11:29 pm

@ivan36: podaj raje kak predlog

ni nobena redkost da ima avto pri svojih 4 oz. 5 letih samo 50 k km, poznam nekatere ki so naredili ob isti starosti tudi manj km ;)

za ta denar lahko dobiš diesel a3 letnik 04 ampak bodo zato kilometri nad 100 k km

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo So feb 09, 2008 11:33 pm

Ivan36 je napisal/-a:Glejte velja za vse ,ki kupujete ABM vozila to niso realni km :!: poglej volan se že sveti daj no pri še ne 50 000 km :shock: kaka kvaliteta je pol tole a in tudi stopalke so preveč zapacane za te km :twisted: zresnite se že enkrat lahko mu pa date tudi 15000€, da bo še boljši :-P :evil: in dražji hehe.

:D
car...avto star 6 let...43Kkm...1.lastnik...a sm kej km prevrteu 8)

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So feb 09, 2008 11:42 pm

adis: seveda ima lahko tudi samo toliko kilometrov kot jih ima. Vendar notranjost pokaže marsikaj. Po ohranjenosti volana, sedežev... Tako da je objava Ivana povsem na mestu (čeprav se iz slike težko vidi kako je notranjost ohranjena ;) )! Če pa so kilometri realni in je notranjost zlizana, potem je pa sama kvaliteta materialov v ku...
Je pa nekaj precej očitno! Od kje taka znucanost sedežev pri dokaj novem vozilu? Poglejte prvo fotko notranjosti. Tam pri zaključku stranice sedeža je tkanina že natrgana. WTF po slabih 50k km? :roll:
Sedaj je le par možnosti:
- ali se je lastnik 10x/dan presedal iz in v avto
- je kvaliteta te osnovne tkanine res v k.... (?)
- avto nima 46k km
Drugega ni!

Nadalje, malce me moti oprema oziroma pomanjkanje le te! Tisti aftermarket avtoradio ni nekaj najlepšega za pogledat v premium segmentu, ni tempomata, ni senzorjev zadaj, ... če te to ne moti potem ok.

edit: precej me moti, da ni notranjost malce bolj od blizu poslikal. Ena slika je za prednjim sedežem... Kaj skriva (dejanska ohranjenost volana ..) :?:
Zadnjič spremenil Dr.M3, dne So feb 09, 2008 11:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k So feb 09, 2008 11:45 pm

obstajajo taki avti, ki so voženi na kratke relacije in voznik veliko skače noter in ven. Tudi jaz včasi dnevno 10krat dnevno grem v avto in iz njega...

meni je vse vredu na njem, edino oprema je čista osnova

joco
Novinec

Napisal/-a joco Ne feb 10, 2008 12:23 am

glede ohranjenosti volana..moja mati je imela a4 in ko smo ga prodali je imel nekje okrog 60.000km (realnih ker smo bili 1. lastniki), volan pa je bil izrabljen kot ga nekateri še pri veliko več nimajo. No seveda razlog za to je bil pa to da opravlja delo kot potnica..se pravi od trgovine do trgovine pa od enega kafiča do drugega..tako da od vožnje ostane skoraj samo motanje in spelavanje ter ustavljanje :lol: no je pa tudi res da takih primerov verjetno ni veliko..
jj

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Ne feb 10, 2008 1:01 am

ta ivan36 itak skritizira vse kar je v povezavi z nemci. če že nimaš nemca, če si ga ne morš privoščit ne rabiš vsevprek udrihat po njih.citroenarji ste itak najbolj nestrpni do vseh drugih znamk, posebj do nemcev. pa kako kurca si lahko vidu kok je zrablen volan? jz sm si sliko povečal in ne vidm al pa sm slep. če se pa sveti pa ni rečeno da je oguljen. si že kdaj mogoče slišal za maxibrill in podobne reči?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne feb 10, 2008 1:11 am

@S|icKeR: x2

@ivan36: glede stopalk, itak da bodo zapacane ne glede na to koliko km narediš oz. si naredil.
vprašanje zate: ali ti voziš z posebnimi copati/čevlji ko si v avtu ( se preobuvaš preden greš vozit) :?: :lol:

Ziga'sLupo
Novinec

Napisal/-a Ziga'sLupo Ne feb 10, 2008 5:29 am

Ivan36 je napisal/-a:Glejte velja za vse ,ki kupujete ABM vozila to niso realni km :!: poglej volan se že sveti daj no pri še ne 50 000 km :shock: kaka kvaliteta je pol tole a in tudi stopalke so preveč zapacane za te km :twisted: zresnite se že enkrat lahko mu pa date tudi 15000€, da bo še boljši :-P :evil: in dražji hehe.

1. stopalke se spuca...vzameš čopič ali krtačko in jih spucaš...tko, da newem kaj govoriš

2. avto ima lahko volan znucan (čeprav se mi ne zdi da je ful) zarad "motanja" po mestu

3. km so kamot realni saj eni ljudje ne delajo tolk kokr drugi naša mati naprimer ima 45.000km pa je avto letnik 2004 js sm mel pa prej lupota in ko se ga dobil je imel 10.000km pa je bil letnik 1999

4. če si pa tak izvedenc da po fotki prepoznaš realne km me pa prek PSjev kontaktiraj imam delo zate

5. eni ste modri :?

Ziga'sLupo
Novinec

Napisal/-a Ziga'sLupo Ne feb 10, 2008 5:33 am

Dr.M3 je napisal/-a:adis: seveda ima lahko tudi samo toliko kilometrov kot jih ima. Vendar notranjost pokaže marsikaj. Po ohranjenosti volana, sedežev... Tako da je objava Ivana povsem na mestu (čeprav se iz slike težko vidi kako je notranjost ohranjena ;) )! Če pa so kilometri realni in je notranjost zlizana, potem je pa sama kvaliteta materialov v ku...
Je pa nekaj precej očitno! Od kje taka znucanost sedežev pri dokaj novem vozilu? Poglejte prvo fotko notranjosti. Tam pri zaključku stranice sedeža je tkanina že natrgana. WTF po slabih 50k km? :roll:
Sedaj je le par možnosti:
- ali se je lastnik 10x/dan presedal iz in v avto
- je kvaliteta te osnovne tkanine res v k.... (?)
- avto nima 46k km
Drugega ni!

Nadalje, malce me moti oprema oziroma pomanjkanje le te! Tisti aftermarket avtoradio ni nekaj najlepšega za pogledat v premium segmentu, ni tempomata, ni senzorjev zadaj, ... če te to ne moti potem ok.

edit: precej me moti, da ni notranjost malce bolj od blizu poslikal. Ena slika je za prednjim sedežem... Kaj skriva (dejanska ohranjenost volana ..) :?:

ja ni tega pa ni tega pa tega tut ne......zato pa avto stane 1000-2000€ manj kot drugi k vse imajo tko pač je

zj pa uvodnem avtorju; pozanimaj se o zgodovini avta in če vse klapa ga vzemi preden ga bo kdo drug

Ziga'sLupo
Novinec

Napisal/-a Ziga'sLupo Ne feb 10, 2008 5:36 am

tut sedeži se mi zdijo čist vredu, oprema je pa pač tipična slovenska volan klima feltne pa luči več ne rabimo pa po eni strani je to res...kar nimaš ne pogrešaš

TaStar
Nov uporabnik

Kraj: Loka

Napisal/-a TaStar Ne feb 10, 2008 11:44 am

sej ma ta tut usnjen volan zato pa se tako sveti.
TDI Power!!!

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 Ne feb 10, 2008 5:14 pm

No bom pa povedal zakajtako pišem o VAG vozilih in podobna nesnaga sosed na veliko to prodaja sedaj je enga Passata prpelu ko nov he pa ja de na 160tkm menja pante /tečaje prednih levih vrat :shock: pa alternator je že fuč no pa na A4 TDI letnik 98/99 je vse menjal od turbine do pumpe in 2x jermene no vse v kur**** in vse to kao pri 175000km , da ne naštevam naprej :!: :roll: sploh ni nobene kvalitete samo napuh v teh vozilih.Kao si ga vsi ne moremo kupiti pa sploh mi ni za te gare no obstajajo pa itak krediti in pa lizingi a ne :?: raje še 5x Citroena in Forda kakor enega VAG-a

Hočem samo pomagati ljudem z veliko Gelda , da dobro kupijo mi osnovci 3x pregledamo vsako vozilo preden kaj kupimo no ne pa na vrat na nos samo, da je značka :-P

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 Ne feb 10, 2008 5:54 pm

adis je napisal/-a:@S|icKeR: x2

@ivan36: glede stopalk, itak da bodo zapacane ne glede na to koliko km narediš oz. si naredil.
vprašanje zate: ali ti voziš z posebnimi copati/čevlji ko si v avtu ( se preobuvaš preden greš vozit) :?: :lol:

Ne nimam kakih posebnih copat poznam pa modelke ,ki to prakticirajo samo beton plato imamo doma pred hišo drgač pa asfalt in pr men doma tlakovce tako, da ne vem od kje temu blato na stopalkah prav neka ilovica je vdeti po barvi pa saj res sploh ga ni doma slikal :?: :idea: mogoče je s kake kmetije doma :shock:

warmaster
Novinec

ff

Napisal/-a warmaster Ne feb 10, 2008 6:11 pm

@Ivan36 -> zanimivo, da imaš ti take izkušnje z nemci! od fotra do starega očeta(no on vozi škodo, kar je tud bol k ne nemško) do mene vsi vozimo nemce, natančneje vw, foter že cca 25 let skoz na golfu 1,2,4 in sedaj petka, pa ni imel nikoli težav ki si jih ti našteval, sam sem pred letom in pol kupil štirico golfa tdi 99.000 kilmetrov pa tudi do sedaj gre u nulo, nikakeršnih težav...tud stric v 3 generacijah pasatov ne tko da nevem od kot teb taki primeri(pol mašine zamenjat :shock: )

Da nebi o citroenih zgubljal besed :D

aja avtor sorry za off

Avto pa če si ga pogledal pa se peljal z njim pač malo preveri zgodovino, sei če ne zaupaš takoj vsem ljudem, z malo iznajdljivosti boš ugotovil ali so realni kilometri ali ne
Slika

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Ne feb 10, 2008 6:22 pm

pravkar je moj življenjski cilj postal da postanem tvoj sorodnik :bow :vc

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Re: ff

Napisal/-a Falco' Ne feb 10, 2008 8:06 pm

warmaster je napisal/-a:@Ivan36 -> zanimivo, da imaš ti take izkušnje z nemci! od fotra do starega očeta(no on vozi škodo, kar je tud bol k ne nemško) do mene vsi vozimo nemce, natančneje vw, foter že cca 25 let skoz na golfu 1,2,4 in sedaj petka, pa ni imel nikoli težav ki si jih ti našteval, sam sem pred letom in pol kupil štirico golfa tdi 99.000 kilmetrov pa tudi do sedaj gre u nulo, nikakeršnih težav...tud stric v 3 generacijah pasatov ne tko da nevem od kot teb taki primeri(pol mašine zamenjat :shock: )

Da nebi o citroenih zgubljal besed :D

aja avtor sorry za off

Avto pa če si ga pogledal pa se peljal z njim pač malo preveri zgodovino, sei če ne zaupaš takoj vsem ljudem, z malo iznajdljivosti boš ugotovil ali so realni kilometri ali ne

taki ste pa res pravo merilo za kakovost avtomobila. :roll: :lol:
[OO-(||||)(||||)-OO]

warmaster
Novinec

dd

Napisal/-a warmaster Ne feb 10, 2008 8:26 pm

@Falco-->zdej te pa res ne razumem kai hočeš povedati, dj napiši bol jasno...

Htel sem sam povedat da pač vsi nimamo tekih izkušenj z nemci kot pa nekateri člani tega foruma, ki pišejo bolj po načelu baba čula, baba rekla...
Slika

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Ne feb 10, 2008 8:33 pm

to da imaš izkušnje z nemci (čeprav to zame niso, ampak dobro), sem želel povedat, da če imaš določen avtomobil ga zagovarjaš, če si si lastil vso generacja jo še toliko bolj, tukaj gre potem za sentimentalnost in od takšnih "fanatikov" ne moreš pričakovat prave kritike. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov