Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

berta_zunic@t-2.net
Nov uporabnik

slovenska navodila za Volvo V40

Napisal/-a berta_zunic@t-2.net Sr feb 13, 2008 1:46 pm

Kupila sem Volvo V40 (6/2004), pa sem zraven dobila samo italijanska navodila. Ali ima kdo slovenska navodila? Nujno prosim za kopijo le-teh. Hvala.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr feb 13, 2008 5:48 pm

Tu so angleški, če ti kaj pomaga:
http://www.analogstereo.com/volvo_s40_v ... manual.htm
Sicer so pisani za ameriški in kanadski trg, tako da lahko nastanejo kakšne razlike (ročni menjalnik, dizel motorji...)

Jaz imam s40, ki je tak praktično enak po funkcijah kot v40, tako da lahko tudi mene kaj vprašaš. Ali pa prideš na: www.vozimvolvo.si
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

berta_zunic@t-2.net
Nov uporabnik

Napisal/-a berta_zunic@t-2.net Če feb 14, 2008 9:58 am

Najlepsa hvala, anglesko pa znam. V bistvu me je zacelo motiti, da se mi obcasno, ko stojim v koloni in hocem speljati, prizge lucka s spiralo. Po moje je to svecka, ampak kaj ce ni in mi bo mehanik zamenjal se kaj drugega po nepotrebnem.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh Če feb 14, 2008 11:42 am

To misliš tisto na skrajnem desnem koncu števcom, ki je tu sicer označena s številko 21 v navodilih? Če je, je to res lučka za predgretje dizel motorja, ampak v teh navodilih je ravno ni omenjene, ker so ta navodila le za bencinske motorje.

Je pa to čudno da se prižiga, ker:
-Se po pravem prižge le ko je motor hladen in še predno ga vžgeš
-Se vključi le pri zelo nizkih temperaturah (manj kot -5°, motorji 1,9 D common rail - s skupnim vodom). Jaz je na svojem do sedaj še nisem videl da bi gorela več kot eno sekundo, res pa da še tako nizkih zunanjih temperatur še nisem imel.

Rele za krmiljenje teh svečk se nahaja pod številko 10:
Priponke
motor1.JPG
motor.JPG

berta_zunic@t-2.net
Nov uporabnik

Napisal/-a berta_zunic@t-2.net Če feb 14, 2008 12:15 pm

Do sedaj se mi je to zgodilo samo enkrat (drugace se prizge ta lucka res samo pred vzigom in ne gori vec kot sekundo). Nisem panicar, ampak ta avto sem kupila, da se mi vsaj deset let ne bo treba ukvarjati s kaksnimi popravili, ampak samo redno vzdrzevanje. Sem pa malo zgubljena, ker o avtu ne vem dosti. Se za vsak gospodinjski strojcek najprej preberem navodila, avto pa ... Sicer imam pa 1.9 diesel.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh Če feb 14, 2008 12:22 pm

Avto res ni problematičen, tudi jaz ga imam zato, da bo držal vsaj 15+ let, dokler ne bo sam narazen padel. Cene rednih servisov so spodobne, sicer ga servisiram pri lokalnem mehanku. Od pooblaščenih serviserjev ti najbolj priporočam Dumido pri Mariboru, ker ljubljanski bo bolj tak... Izrednih stvari še ni bilo do zdaj, le palčko antene moram zravnat, ker jo je malo povilo zaradi vetra oziroma upora (V40 ima drugačno, tam te skrbi ni). Drugače pa sem še kaj več napisal ravno na tem vozimvolvo forumu, kjer sem prijavljen pod enakim imenom in si lahko še tam pogledaš kaj več.

berta_zunic@t-2.net
Nov uporabnik

Napisal/-a berta_zunic@t-2.net Če feb 14, 2008 12:46 pm

Hvala, bom.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov