Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

NijC
Nov uporabnik

Jeep Grand Cherokee Limited 4x4 - Vaša mnenja!

Napisal/-a NijC So feb 16, 2008 5:36 pm

Razmišljam o nakupo Jeep Grand Cherokee Limited 4x4, letnik 2006, 4.7 mašina.
Kakšna so vaša mnenja o tem avtomobilo (poraba, servisi,...)?

Lep pozdrav!

Njic
Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So feb 16, 2008 6:45 pm

Na pravem servisu so servisi poceni (servis marolt4x4 iz mozirja - www.marolt4x4.com ).
Drugače je pa to odličen avto z ne preveliko porabo. Udoben je res mnogo bolj kot pa večina osebnih avtomobilov.
Old subarus never die, they just get faster!

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M So feb 16, 2008 10:38 pm

Poraba:

Kraftstoffverbr. kombiniert: 14,9 l/100km
Kraftstoffverbr. innerorts: 19,4 l/100km
Kraftstoffverbr. außerorts: 12,4 l/100km

Moje skromno mnenje: tole je sicer treba vzet z malo rezerve, ampak dobrih 15 l kombinirane porabe se mi zdi ugodno tak stroj....

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Ne feb 17, 2008 12:08 am

Kolega ima 5.9, pa ima porabo 18 lirov. Predelal ga je na plin in sedaj ima porabo 18 litrov plina. To je pa isto, kot da bi porabil 10 litrov bencina.

4.7 je pa novejša mašina in pije malo manj.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Ne feb 17, 2008 12:27 am

samo vprasanje: kaj bos pocel s takim avtom? (ne mislim nic slabega, nikjer se ne skriva eden od tistih vecnih ocitkov da "to pa to pa to se ne splaca", samo zanima me, res)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Ne feb 17, 2008 12:35 am

Ti bom jaz odgovoril.

Ko se enkrat pelješ z grandom vidiš, da je resnično udoben in odlično narejen avto in tega lahko uporabljaš tako za offroad kot za norenje po cestah.

NijC
Nov uporabnik

Kaj boš počel,hmm

Napisal/-a NijC Ne feb 17, 2008 8:35 am

Sem razmišljal tudi o dizlu, ampak dizla bi dobil tam okoli 40k€, bencinarja 4.7 pa bi dobil iz tujine za okoli 30k€. Tak da 10K€ se kr pozna :lol:

Videl sem tudi granda s 3.7 mašini bencinarja, amapak je problem, ker je samo laredo, pomeni z malo opreme.Kar pa spet ni vredi.

Tam okoli 15 L/100 km sem tudi pričakoval za takšno veliko zverino :shock:
Če ne pa bi se enkrat odločil za predelavo na plin, pa je ;)

nebivedu: Mogoče ti vožiš kakšnega granda.
Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Ne feb 17, 2008 9:44 am

men se v bistvu 15 litrov za v8 bencin masino, stirikolesni pogon in terenski avto take velikosti v bistvu sploh ne zdi tok velik... sam po mestu se pa nebi z njim vozu...

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Ne feb 17, 2008 10:33 am

Veliko sem prebil v tujini in videl še večje število Toyot Land Cruiser in še nov model nisem siguren kako se imenuje a nekaj kot Runner, ali podobno (videl v Qatru) in je kar lep terenski voz ali SUV.
Nakup Granda ne priporočam ker je vse kar piše o porabi neresnično. Ta stroj pije a ti je všeč ali ne čez 20 litrov normalne vožnje in kasko in zavarovanje te bo stalo čez 3500 Euro če je nov na leto.

Stvar ukusa a pejd na Toyoto in vprašaj za nove modele ali vsaj LC pa ne ta male ki jih pri nas prodajajo, veliki land Cruiser pa se enkrat pelji pa boš pozabil na okorna ameriška tanka. Poskusi. Nič te ne stane. LP.

NijC
Nov uporabnik

hmmm!

Napisal/-a NijC Ne feb 17, 2008 11:20 am

Zanimivo :idea:

Ampak, kot sem gledal na internetni straneh, kjer si lahko vsak zapisuje kakšno ima porabo njegov avto.

LINK:
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/178329.html
Ampak ta je 5.7 HEMI.----poraba 18l/100km

http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/178329.html
Ta je 4.7 ampak je letnik 2002 ----- 15l/100km
Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne feb 17, 2008 11:24 am

domen_ je napisal/-a:samo vprasanje: kaj bos pocel s takim avtom? (ne mislim nic slabega, nikjer se ne skriva eden od tistih vecnih ocitkov da "to pa to pa to se ne splaca", samo zanima me, res)

Ko se enkrat pelješ s takim avtom se enostavno zaljubiš v njega...... Če ti finance dopuščajo boš ga z veseljem mel.Sem sam gledal dost terencev in se vozu z njimi....ampak ko sem probal jeepa sem reku to pa je to..... jeep je jeep in konc koncev ameriška legenda.

Cornelius: Poraba ni tako neresnična.... kolega ima granda 5.9 motor in mu pije slabih 19-20 pri mestni vožnji. Tako da poraba 18 ali celo pod 18 na relacijah se mi zdi kr resnična. Teren pa je druga zgodba.... ampak na terenu tko al tko ne gledaš na porabo ampak , da se ne boš prevrnil....

Edino kaj je pri jeep-ih je to da majo še vedno v notranjosti ( kolikor pač imajo) še vedno "jugo " plastiko....... plastiko, ki so jo meli naši opevani jugiči......

Drgač pa z vsemi kaj sem se menu in kere poznam........ z jeepom ni nekaih težav.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov