Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
groh
Nov uporabnik

AR 145

Napisal/-a groh So feb 23, 2008 4:55 pm

pozdrav! nameravam kupiti avto v rangu nekje ololi 3000€, pa me zanima ce kdo pozna ta avto: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1879886

mi kdo svetuje kaj drugega, ker sem brez idej :)

lp

a33
Novinec

Napisal/-a a33 So feb 23, 2008 6:37 pm

tip kopuje alfo ne TDI golfa....

Torej če ti dnar dopušča vzemi 156 ko 2,4 JTD vsaj 150 ks verzijo, super motor in avto boš videl.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: AR 145

Napisal/-a Ivan36 So feb 23, 2008 8:01 pm

groh je napisal/-a:pozdrav! nameravam kupiti avto v rangu nekje ololi 3000€, pa me zanima ce kdo pozna ta avto: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1879886

lp

Vzemi Če si jo kdaj imel kako Alfo drgače raje ne, se sedi kar visoko glede na coupe varjanto in športno zasnovo . Pač AR je pa lepa samo km niso tile preveč znucane gumice stopalk in popraskani pragi če greš gledat poglej okoli motorja koko je čisto glede na km če so realni mora biti ko novo še brez zamaščenih delov :!: samo malo prahu. :D 8)
Priponke
februar 2008 042.jpg
Samo primer pri 204.000km letnik 97 !

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So feb 23, 2008 8:11 pm

a33 je napisal/-a:tip kopuje alfo ne TDI golfa....

Torej če ti dnar dopušča vzemi 156 ko 2,4 JTD vsaj 150 ks verzijo, super motor in avto boš videl.

Avtor je napisal: mi kdo svetuje kaj drugega, ker sem brez idej
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So feb 23, 2008 8:22 pm

Ja, ampak golf 3 je proti 145 ena velika drvarnica, svetuj kaj podobnega. Čudno, da nisi napisal golf 2, kot ti je v navadi.

Priporočam ti da daš malo več, da ne boš razočaran. Za cca 4000 dobiš že 145 v top stanju. Pa vzemi vsaj 1,6 poraba je mogoče par deci večja, je pa le nekaj več moči.
Tule poglej:
http://forum.alfa-klub.com/viewforum.php?f=1

Lepe:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1832871#
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1605832 tale je sicer 2.0 je pa izjemno ohranjena in tudi zelo ugodna...
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1719376
tale bi morda bila za pogledat, še zelo poceni je in glede na oglas se zdi da je dobro vzdrževana. Verjetno pa je cena brez oz platišč.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo So feb 23, 2008 8:27 pm

je rekel, da lahko svetujemo tudi kaj drugega. Golf 3 se mi zdi za ta denar z klimo, 5 vrati in še čim boljši motor, lepši mi je...
In še dizel...hahahaha...Jaz bi gladal za golfi..enak letnik...

schaky
Novinec

Napisal/-a schaky Ne feb 24, 2008 10:47 am

roomeo je napisal/-a:je rekel, da lahko svetujemo tudi kaj drugega. Golf 3 se mi zdi za ta denar z klimo, 5 vrati in še čim boljši motor, lepši mi je...
In še dizel...hahahaha...Jaz bi gladal za golfi..enak letnik...

ja pa še 5 let starejši. plus tega je golf3 najslabši golf kaj so jih kdajkoli naredli. kolegica ma golf3 1.4 pa ma porabe okoli 10-11litrov.

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Ne feb 24, 2008 10:52 am

schaky
Kako ti primerjašbencin in dizel? Jaz sem dal samo dizle. Poglej vse primere. Videl boš, da so tudi letniki 97. z klimo, vsa stekla el pomikana...

Uporabniški avatar
groh
Nov uporabnik

Napisal/-a groh Po feb 25, 2008 4:50 am

ok avta z 200k km res nebi rad kupil....nekako mi je ta alfa zelo vsec in si jo bom sel ogledat, pa me zanima, ce kdo ve, na kaj naj bom pozoren, kaj so slabosti tega modela? bi vprasal na alfa forumu pa se ne morem registrirat...

hvala za pomoc

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Po feb 25, 2008 11:04 am

Pazi na naslednje:

- nihanje obratov v prostem teku,
- zracnost rok,
- dieselski zvok motorja,
- ostalo standardno kot pri vseh avtih...

Glede na splosno ohranjenost lahko sklepas o pravi kilometrini. Masina mora biti suha. Pri TS motorjih moras menjat svecke na 100.000km, takrat naj bi se delal tudi ta velik servis. Sveck je 8 in so dokaj drage.

Odvisno koliko delas kilometrine, bi osebno raje vzel JTD. Poraba TS ob zmerni voznji je malo pod 8L, ob normalni pa med 8 in 9, ob zelo izzi pa se bos priblizal 7.

lp
Slika

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Po feb 25, 2008 11:34 am

bass je napisal/-a:Ja, ampak golf 3 je proti 145 ena velika drvarnica, svetuj kaj podobnega. Čudno, da nisi napisal golf 2, kot ti je v navadi.

Glede na izkušnjo iz AH : 145 je resnično samo za drvarnico uporabna (beri: prodajala se je leto dni - pa je šlo za odličen primerek: 1 lastnik, nekarambolirana, vedno servisirana pri ZEGI ... )

Kupca za GOLF-a TDI 3 gen. v takšnem stanju lahko čakaš kvečjemu teden dni + prodaš za visoko ceno

Tudi glede "drvarnice" v ostalih pogledih ... predvsem stvar debate oz osebnih izkušenj, želja, pričakovanj ...

LP

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Re: AR 145

Napisal/-a KARL ABARTH Po feb 25, 2008 11:38 am

groh je napisal/-a:pozdrav! nameravam kupiti avto v rangu nekje ololi 3000€, pa me zanima ce kdo pozna ta avto: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1879886

lp

Če bi osebno izbiral ALFO je to zame najboljši naslov

http://www.avto.net/2004/osebna/zadetki ... dealer=748

... v primeru "tvojega" kandidata pa naj ti vsekakor strokovnjak oceni avto (stanje, cena ... )

Glede ostalega ; preglej ponudbo, izberi nekaj kandidatov pa malce več povej o svojih pričakovanjih, željah ...

LP

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Po feb 25, 2008 12:03 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Ja, ampak golf 3 je proti 145 ena velika drvarnica, svetuj kaj podobnega. Čudno, da nisi napisal golf 2, kot ti je v navadi.

Glede na izkušnjo iz AH : 145 je resnično samo za drvarnico uporabna (beri: prodajala se je leto dni - pa je šlo za odličen primerek: 1 lastnik, nekarambolirana, vedno servisirana pri ZEGI ... )

Kupca za GOLF-a TDI 3 gen. v takšnem stanju lahko čakaš kvečjemu teden dni + prodaš za visoko ceno

Tudi glede "drvarnice" v ostalih pogledih ... predvsem stvar debate oz osebnih izkušenj, želja, pričakovanj ...

LP

Js sm svojo prodal v treh dneh.

lp
Slika

faceless
Nov uporabnik

Napisal/-a faceless Po feb 25, 2008 12:11 pm

Priporočam ti da daš malo več, da ne boš razočaran. Za cca 4000 dobiš že 145 v top stanju. Pa vzemi vsaj 1,6 poraba je mogoče par deci večja, je pa le nekaj več moči.
Tule poglej:
http://forum.alfa-klub.com/viewforum.php?f=1

Lepe:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1832871#
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1605832 tale je sicer 2.0 je pa izjemno ohranjena in tudi zelo ugodna...
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1719376
tale bi morda bila za pogledat, še zelo poceni je in glede na oglas se zdi da je dobro vzdrževana. Verjetno pa je cena brez oz platišč.

Nestrpnez... Pa ravno tapravi se oglasa. Alfine notranjosti so znane po dobri izdelavi, ergonomiji in uporabljenih materialih, alfisti oznacujete druge avte za drvarnice... tragikomicno... :shock: BUAHAHAHAHAHA :D

Moje izkusnje z alfo 145... Lastimo si jo 9 let, zadnji model (vse napake odpravljene LOL), najslabsi avto v vsej moji avtomobilisticni sirsi in ozji zgodovini. To ni avto, to je zaljivka. Nikoli vec nic italijanskega na kolesih, zahvaljujoc alfi. (aja pa ni bla edina. Tudi tadruga je bila biser)

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Po feb 25, 2008 12:21 pm

kixs je napisal/-a:
KARL ABARTH je napisal/-a:

LP

Js sm svojo prodal v treh dneh.

lp

Prodal ali "šenkal" (beri: prodaja "pod ceno")

LP

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Po feb 25, 2008 12:35 pm

Cena je bila malo nad povprecjem. Sicer pa je bil tudi avto malo bolj opremljen od povprecja ;)
Slika

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist Po feb 25, 2008 12:46 pm

Glede na odgovore lahko rečem samo :lol:
Sami poznavalci in lastniki super ohranjenih alfic, če bi si posedovali ohranjeno in jo vzdrževali tako kot je treba, bi zanjo dobili kar zajeten kupček denarja in jo hitro prodali.

Zakaj sem še vsako alfo prodal za veliko več, kakor je bilo neko povprečje na avto.netu in z nobeno ni bilo nikakršnih problemov (33, 2x145, 156)
Kdor pa si lasti kišto od avtomobila in zanj ne skrbi, si je za nizko ceno samo kriv.....

Škoda kakršnekoli debate, že spraševati uporabnike foruma kaj kupiti je patetično :roll:

PS
Kupi Fabio TDI Uberalles, ga ni boljšega avta, najhitrejši, najkvalitetnejši, najlepši, skratka naj, naj, naj..... :lol:

faceless
Nov uporabnik

Napisal/-a faceless Po feb 25, 2008 12:57 pm

Alfist je napisal/-a:Glede na odgovore lahko rečem samo :lol:
Sami poznavalci in lastniki super ohranjenih alfic, če bi si posedovali ohranjeno in jo vzdrževali tako kot je treba, bi zanjo dobili kar zajeten kupček denarja in jo hitro prodali.

Zakaj sem še vsako alfo prodal za veliko več, kakor je bilo neko povprečje na avto.netu in z nobeno ni bilo nikakršnih problemov (33, 2x145, 156)
Kdor pa si lasti kišto od avtomobila in zanj ne skrbi, si je za nizko ceno samo kriv.....

Škoda kakršnekoli debate, že spraševati uporabnike foruma kaj kupiti je patetično :roll:

PS
Kupi Fabio TDI Uberalles, ga ni boljšega avta, najhitrejši, najkvalitetnejši, najlepši, skratka naj, naj, naj..... :lol:

Ne govori kr u tri dni. Kupljena je bila nova in redno (hehe redno in izredno ce sm natancen) servisirana. Avto se razstavlja sam. KATASTROFA. :D

Vse najbolj hudobne in crnoglede kritike o alfi so se pri meni pri 2 alfah, kupljenih novih, izkazale za resnicne... Zal...

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Po feb 25, 2008 1:06 pm

Sam cena teh alf je pa uiber nizka...Zelo presenečen, kar vidim. Eni alfe tako opevate, drugi tako zaničujete, ampak cene so pa pod vsako kritiko. Alfe v cenah v veliki meri sledijo nekdanjim Zastavam...kot vidim

Tragikomično, res
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov