Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
marchelo
Nov uporabnik

Kraj: Zagorje

VW Polo Classic

Napisal/-a marchelo So mar 01, 2008 6:41 pm

Zanima me, če kdo pozna avto, lastnosti teh vozil, tega imam namen jutri pogledat http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1918033

Uporabniški avatar
CiCn
Novinec

Kraj: Zlata Sredina

Napisal/-a CiCn So mar 01, 2008 7:12 pm

Tega vozila ne poznam, samo poglej pa menjalnik, če lepo prestavla, katalizator je tut ena slaba lastnost tega avta. Drugač pa če je 100KM je supr zadeva, sam imam 75 KM, in zadeva za kakšna eksplozivna prehitevanja ni, navora je dovolj. Drugač zadeva za vozt super, poglej zadaj na blatnikih če kaj rjavi.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 So mar 01, 2008 8:25 pm

Kupili smo rabljenego točno ta letnik, ampak je bil noro ohranjen, baje so ga mel samo za v štacuno. Do zdaj so šli kabli od svečk, pa včasih se menjalnik mal zatika iz višje v nižjo prestavo :?
Drugače pa v redu avto, ima OGROMEN prtljažnik, se pa zadj sedi bolj utesnjeno, ker je to še vedno mali avto.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Ne mar 02, 2008 8:54 am

Po moje je tole 75KM mašina.

Opreme sicer nima dobene, ampak to je tvoja odločitev.
Malo poglej kje se je servisiral...
Slika

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Ne mar 02, 2008 10:29 am

Preveri če je bil narejen velik servis(jermeni,napenjalec,vodna črpalka)pri teh motorjih se to menja na 120000... :idea: Da ne boš imel takoj stroškov.

jony
Novinec

Napisal/-a jony Ne mar 02, 2008 10:47 am

Jst sm mel tazga letnik 98 sportline. Če se ne motim letnik 97 ni imel še belih žmigavcev spredaj ampak je imel oranžne, tako da poglej če je bil razbit. Problem je predvsem rjavenje blatnika. LP

dejannn
Nov uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Re: VW Polo Classic

Napisal/-a dejannn Ne jul 31, 2011 7:12 am

LP,
Bom kar v to temo napisal. Uglavnem jaz se isto zanimam za nakup Pola Classic, samo da bi bil SDI, ker se mi zdi, pa tudi drugi mi svetujejo da je preveč rizično kupovat tok starga bencinarja. Vem da je SDI zelo napremična zadeva, samo trenutno rabm avto ki mu lahko zaupam, da bo čim manj stroškov pa seveda da ima majhno porabo pa dokaj poceni nakup(1000-1500€). Trenutno vozim Skodo felicio kar je kup nesreče, skoz je neki narobe in se mi neda več vlagat za popravila ker se vedno ponovno kvari pa teke fore:S-uglavnem nezanseljiv avto.
Lepo bi prosu če ima kdo izkušnje s tem avtom(SDI verzijo), nej mi lepo prosim malo svetuje, se splača ali ne, je zanseljiv avto, so kakšne serijske napake...?
Evo en oglas: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4999976&show=1

LP, dejan

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Ne jul 31, 2011 8:28 am

dati 1.200 za avto brez opreme? nevem no. rabiš nujno tok velik prtlažnik? seat ibiza letnik 1997 s klimo, el,šipe, el nastavliva ogledala se dobijo za ta denar.( aja 1.4 bencinar) premisli malo ;) ta sdi ne pije dost majn kot bencinar 1.4. premisli malo v to smer

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Ne jul 31, 2011 6:06 pm

Jaz sem imel polota classic, tale je dizel 1.9, precej len avto, ampak za današnje razmere/kazni je idealen, problematični so bili menjalniki, požiralo ležaje, ostalih resnih težav ta avto nima razen trganje zajl za elek.pomik stekel ali pa plastike. Rjast moj ni bil.
Se mi zdi, da so teli poloti najboljši nakup, dobri avti, ki so kar delal in delal.

Jaz sem imel 1.4 8v poraba 6.5-7l.
Član od leta 2004

jony
Novinec

Napisal/-a jony Po avg 01, 2011 9:49 am

jst sem mel tazga polota 1.9 sdi, letnik 1999. Tale na oglasu ma zamenjano prestavno ročico. Kaj sem menjal v enem letu: mašnšeto (par evrov), ventilator za klimo (150 evrov), olje filter, ostalega pa nič. Motor je dost močen, porabi cca 5-6 l/100km. Prtljažnik ma pa ogromen.

LP

dejannn
Nov uporabnik

Napisal/-a dejannn Če avg 04, 2011 3:51 pm

Jah 1.4 bencinar pa avto star 13 let je pomoje mal rizično kupvat, prijatel je imal Cordobo 1.4 letnik 1999 letnik, 150 000 pravoženih pa je mel veliko težav z motorjem(olje mu je pilo, zračna loputa mu je skoz nagajala, glava mu je šla, štant gas ga je zajebavu..., uglavn skoz je okol mehanikov hodu), avto pa je bil len ravno tako kot SDI, za 1.4 bi lahko mev bol pospeške. mropc: ne gre se mi tok za opremo, me ne košta dost da naroke šipo spustim =P, Seat Ibiza mi pa sploh ni ušeč-za poloa CLassic se odločam tut zato k mi je edni ušečen avto v tem cenovnem razredu.V soboto grem pogledat enega SDI-ja z 220 000km, letnik 1998, 1.lastnik, nič rjast, lepo ohranjen, ima celo ABS :D
Hvala za komentarje
lp

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Pe avg 05, 2011 10:48 am

To še ne pomeni, če je prijatelj imel slab avto, da so pa tud ostali slabi, problem je, ker folk ne dela polnih rednih servisov, ponavadi vsi menjajo samo olje ter oljni filter + zračni filter, kaj pa svečke, zavorno olje, kabli, atifriz, bencin filter, kabinski filter....to eni menjajo na 150.000km :roll: pol ko sam doma menjaš vse pa ugotoviš, da ima avto še orinalni filter, ki ima za seboj 150.000km, če boš kupoval classic, preveri delovanje stekel, če so na elektriko, večkrat zapiraj odpiraj, ker če ti to gre bay bay je popravilo vsaj nov mehanizem, kar okol 120 evrov + menjava. Rabljeno pa okol 50 evrov, ampak je povpraševanje veliko.
Menjalnik dobro testiraj, ker so rad ležaji šli, pa na polotih se tud lak na katerem začne luščit, če boš videl, da se kaj malega lušči pričakuj, da se ti bo pozimi X krat povečalo luščenje, vsaj meni se je. Zatole pa nisem čist prepričan, pri golf 2 D si testiral motor tako, da si stisnil odušk in si videl preko merice, kako hitro vrže ven olje, če ga vrže ven v trenutku, kompresija slaba, generalka pred vrati in mehanik mi je povedal še za eno foro, to bi lahko tudi ti preveril, motor ogreješ na delovno temperaturo, počakaš 15 minut in vžgeš, če takoj vžge je vredu, če ne spet nekaj ni vredu. Najbolje bo, da pokličeš mehanika, pa ga vprašaš, če pozna kakšne fore. Kilometre pa ne glej.
Član od leta 2004

dejannn
Nov uporabnik

Napisal/-a dejannn Ne avg 07, 2011 10:44 am

Sem šel pogladat avto(polo classic SDI), nemorem verjet ampak kakor ste mi pravli, imel je pomik stekl na voznikovi strani v okvari :?, zadnja blatnika sta malo rjava-ubistvu se nekako barva lušči, zapeljali smo ga do mehanika, rakal je da bo treba u kratkem katalizator menat, komplet zavore, drugače pa mašina menjalnik vse OK.Uglavnem taga nebom kupu verjetno.
Drugače ko sem ga pelov tam do 70-80km/h se normalno peleš, sploh nisem mev občutka da mu primankuje moči(podobne pospeške ima kot kaki Clio 1.2), sm na avtocesti ga pa baje čist zmanka. Tako da za mesto vožno pa naselje/izven naselja je SDI čist zadost močan motorčk, usaj zame :D

LP

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Ne avg 07, 2011 7:31 pm

Saj vendar kupuješ 14 let star avto, ceno bi primerno znižal recimo na 900 evrov in dal aro, če prodajalec ni pripravljen poslušat potem pa samo adijo.
Ne vem zakaj kupuješ dizla, včasih so bili dizli popularni, poraba 5litrov, bencinar pa 9-10 litrov, danes imaš bencinarje, ki porabijo med 6-7l, tud takle 1.9 D ti bo rabil lahko blizu 6 litrov, le na relaciji bo bližje 5 litrov. Kje so tisti časi?

Kupi spodoben avto za ta denar, magari bencinarja, glej 1.4, tud kakšna honda civic sedan 1.4 90KM porabi dobrih 6 litrov. Jaz nebi kupoval samo en avto, apak vse, kar s eprej ponudi in je dobro za kupit, treba je gledat ohranjenost avta.

In še nekaj pomik stekel, rja, menjava katalizatorja in zavore to je potrošni material, pričakuj, da boš lahko še slabši avto kupoval glede na leta. Zatorej bi ti svetoval, kupi avto, ki je brez rje (glej primorsko), da je motor soliden, ostalo ap porihtaš, vložiš nekaj gor in mora delovat še nekaj let.
Član od leta 2004
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 18 gostov