Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

miha15
Nov uporabnik

Kraj: škofja loka

ali golf 4 tdi ali bmw 318d

Napisal/-a miha15 Če mar 06, 2008 6:36 pm

lp. mam en problem. menjam avto pa sem najprej mislu kupt golfa tdi 84kw zdj sm se pa zagledov v bmwja 318d pa mi ne da miru! domači mi ga vsi odsvetujejo kao vzdrževanje... zdj me pa zanima a je bmw res tok dražji za vzdržvat? kakšna je poraba? če ni velike razlike reskiram par tisoč evrov več pa si kupm bmwja! je pa tud en problem do doma mam ene 2 km makadama drugač lepga sam vseen je to primerno za bmwja? vem d sta si avtomobila dost različna v ceni, opremi itd.. zanimjao me vaša mnenja, predlogi... hvala!

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Če mar 06, 2008 6:42 pm

Če imaš denar za BMW-ja pol vsekakor 318d. Po makadamu pa ne bo razpadel, saj je BMW. ;)
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Če mar 06, 2008 6:43 pm

Sem mislil, da sem se zmotil, ko sem bral naslov teme.

Pravilno si ugotovil, da sta vozili precej neprimerljivi :)
Vsekakor bmw, vzdrževanje ne bi smelo biti dosti dražje. Pa še ketno ima, in ne jermena, če se ne motim.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če mar 06, 2008 6:44 pm

ja to je res da sta oba nemca.mislim da pa vzdrževanja ima mogoče bmw mal dražje, ampak tut ni panike oz. grozne razlike.kolega ma 318 in morm priznat je res lep avto, znotraj zelo udoben. makedam pa nebo škodoval bmwju ali vw. moj glas gre bmwju.

ps.: ni WV ampak VW (VolksWagen)
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
tili
Novinec

Napisal/-a tili Če mar 06, 2008 6:54 pm

A tako je BMW-ju kvaliteta padla, da se že makadama bojite ? :D :D :D

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Če mar 06, 2008 7:04 pm

bmw-ja,če ti paše pogon zadaj.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
Slavc
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a Slavc Če mar 06, 2008 7:05 pm

Jaz osebno bi rajši izbral bmw-ja. Sta si pa avta kr dost različna. Že pogon mata drugačen. Pač golf je bolj ljudski, vsakdanji avto kot pa bmw. Pa udobnost je tudi na strani bmw-ja. Probaj oba po boš videl.
kar je dobro ni slabo ... :)

miha15
Nov uporabnik

Kraj: škofja loka

Napisal/-a miha15 Če mar 06, 2008 7:05 pm

mal sm brav na bmw forumu pa sm vidu d majo s temi dizlaši kr nekej prolemov ne vem no! a je v porabi kej razlike? a v vzdrževanju res ni vlike razlike?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če mar 06, 2008 7:54 pm

preber se mau na vw forumu pa bos vidu da majo tut z vw-ji probleme.to skos bo pa skos bo ostal tko.
moj glas gre tut bmw-ju.pac mislm da je bolsi od golfa.
Ni vse res kar napišem

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Če mar 06, 2008 8:34 pm

Golf. To pa smao zaradi izgleda. Pač mi je lepši.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če mar 06, 2008 8:38 pm

bmw definitivno...pa ne da je golf slab ampak če že "gledaš" za bmw-jem potem kar tega vzemi ;)

Hlebec
Nov uporabnik

Kraj: Podzemelj

Napisal/-a Hlebec Če mar 06, 2008 8:39 pm

miha15 je napisal/-a:mal sm brav na bmw forumu pa sm vidu d majo s temi dizlaši kr nekej prolemov ne vem no! a je v porabi kej razlike? a v vzdrževanju res ni vlike razlike?

Problemov???.....veliko uporabnikov foruma je zato na forumu da si pomagajo pri določenih težavah, zato je tudi odprtih veliko tem z vprašanjem kaj je narobe, kako popraviti,... Zato si morda dobil občutek da je veliko problemov s temi motorji. Probleme imaš lahko z vsakem motorjem ne glede na znamko.

Jaz imam BMW 320d (100kW), 318d ima nekaj manj kW, drugače pa ok motor.
Golf je dober avto, ampak ti priporočam BMW, jaz sem tudi gledal Golf IV in mi sedaj ni žal da sem se odločil za BMW, je le bolj dodelan glede na Golf IV, kar se tudi pozna v ceni (sploh novi).

Želim ti uspešen nakup ne glede na to kaj kupiš, ti pa priporočam da si vzameš čas in najdeš dober primerek.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če mar 06, 2008 8:41 pm

BMW!
BMW!
BMW!
Glede stroškov pa dvomim da te bodo tolkli po žepu več kot oni pri golfu!

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Če mar 06, 2008 9:25 pm

Kaka primerjava neki.
Hruške pa jabolka.
BMW E46 je (moje mnenje) najlepša trojka do sedaj. Zelo kvaliteten avto. Pelješ se par razredov boljše kot v Golfu! Vsi atributi so na strani BMWja. Verjetno tudi vzdrževanje. Ima kot že povedno, ketno! ;) Saj ne rečem, Golf 4 je tudi precej fukish, samo neke primerjave z 3er pa ne vzdrži, sta v preveč različnih razredih. ;)

Seveda pa ne glej najcenejše primerke in izberi primerno ohranjenega. Seveda bo cena višja kot za Golfa - razen če ne vzameš kakšnega dodobra razmajanega primerka.

Veselje v vožnji pa je pri BMWju itak serijsko. 8)

Ti pa zelo priporočam, da spremljaš male oglase na BXW (x=m) forumu. Najde se marsikaj pametnega.

ps: lahko pa razmisliš tudi o 318i oz. še raje, kakšen šestak ala 320i (ki pa še super poje). Zelo lepo se pelje, zelo preizkušena mašina. Motorja sta tudi precej varčna. Jaz se ne bi omejil le na 318d. Vsekakor bi pa bilo fino voziti več modelov!

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če mar 06, 2008 10:15 pm

ploščice spredaj , zadaj prvovgradni material in pa pakne za ročno nanetane pri feorodi, pridejo 100€. Motor ma ketno, ni pa nepokvarljiv, tak ko tut golf ni ;)
Je pa golf bolj udoben kot 3er, ki ma konkretno trše anravnano podvozje, prostora imata približno enako(ok, za kolene zadaj ma 3er malo več), makedam pa nebo ubil ne enega ne drugega. Aja materiali v notranjosti so pri podobno opremljenih dokaj podobni, ni neke hude prednosti v korist bmwju.

Torej če maš raje udobno vožnjo golf, drugače 318d

Aja to sem primerjal E46 serija 3, l04 vs golf 4, l04
Poraba se je pri obeh gibala (oz se še pri 318d, golf je bil sicer 74kW tdi) okoli 7l/100km.
LP Rok

rini
Novinec

Napisal/-a rini Pe mar 07, 2008 12:58 am

BMW itak.

Če imaš makedam v klancu pa BMW odpade in tisti, ki trdi nasprotno, laže :!:

Poznam veliko "svežih" primerov, ko so ljudje prodajali avtomobile na zadnji pogon, ker so imeli vikende na raznih hribčkih, hodijo veliko smučat etc. Tudi elektronika ne pomaga. Zato potem kupujejo ML, X5, X3... Moj kolega sicer pravi, da daš vrečo cementa v prtljažnik, sam vrečo okol prevažat je neumno, še bolj pa to, da vrečo premetavata njegova ostarela starša. :roll:

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Pe mar 07, 2008 1:49 am

Ne razumem kaj si hotu tu povedat? Zakaj ne bi šlo v hrib po makedamu? :shock:
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe mar 07, 2008 11:00 am

po makedamu gre BP, ampak more bit utrjen makedam, ne pa kr nasipan šoder, pa nič povaljan, tam pa tut sprednjehnani razkopavajo. Po snegu gre, vsaj E46, zelo dobro.
Edini problem predstavlja šoder na asfaltu(na vaških cestah pogost pojav) in pri speljevanju pač zakoplje, vendar ga TC hitro nadzoruje.
LP Rok

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Pe mar 07, 2008 12:37 pm

Pa daj no daj Rini. :roll:
Tisto o čemer ti pišeš je veljalo za kakšne zelo stare modele BREZ sodobne elektronike (tam so pa res dodajali žakle cementa za obtežitev). :P
Verjetno ste vsi doma na Triglavu, zimske razmere non-stop, makadam ...

Če so pa ekstremne razmere pa tudi taki na sprednji pogon zakopljejo. Tudi 4x4 so pogosto ob poti, v bistvu celo med prvimi (verjetno malce preveč precenjujejo ta pogon).

Odkar je vsa možna elektronika na voljo so pri zadnjem pogonu rešili vse glavne težave (prednosti je že tako ogromno)!

rini
Novinec

Napisal/-a rini Pe mar 07, 2008 1:05 pm

Človek ima 2 km makedama do hiše, kar je v današnjem času težko predstavljivo. Primer ceste Toško Čelo-Katarina kjer je v zimskih razmerah opaziti kako si ljudje z avtomobili z zadnjim pogono lomijo glave, pa to ni govora o modelih pod letnik 05.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov