Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

M
Stalni uporabnik

Potrebujemo poceni diesla...

Napisal/-a M Pe mar 07, 2008 3:10 pm

Smo najprej hoteli kakšnega kompaktnega enoprostorca, pa se mi zdijo malce predragi v primerjavi s karavančki. Iščemo uporaben karavan srednjega formata, za čim manjši znesek €, zato so zdaj v ožjem izboru tudi teli:

Škoda Octavia, letniki nekje med 99 - 01 se gibljejo v razponu od 5.000 do 6.500 €
Načelno proti Škodi nimam nič, čeprav mi gre zaradi slabih izkušenj z VW koncern hudo na jetra... So dokaj skromno opremljene z relativno veliko prevoženimi kilometri, motorizacija je v večini primerov skromna, nekje 90 KM, kar je hudoooo premalo.

Opel Vectra, isti letniki so okroglega jurčka cenejše in bogatejše opremljene, s kilometri je podobno kakor pri Octaviji. Motorizacija še vedno ni ravno za ploskat, saj so 2.2 predrage, 2.0 pa zmorejo nekaj čez 100 KM, se pravi, še vedno revščina. Imam zelo dobre izkušnje z znamko.

Fiat Stilo, tukaj bi se verjetno zapeljal celo v D, za okvirnih 6.000 € bi imel na cesto pri nas postavljen letnik 2004. So precej bogatejše opremljeni, kilometraža je nižja, v D bi najbrž celo dobil takega s poštenimi kilometri. Okrog 115 KM, italijani so mi zaradi dobrih izkušenj z Alfo in Lancio zelo pri srcu, čeprav Fiata še nisem imel. Torej najmočnejši motor, najbolje opremljeni, konkretno mlajši.

Nagibam se k Fiatu. A sem kaj spregledal? :?:

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Pe mar 07, 2008 3:17 pm

Z nakupom Stila ne boš prav nič zgrešil.
Tako, da go for it :tomidelej:

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 Pe mar 07, 2008 3:41 pm

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Pe mar 07, 2008 4:14 pm

Fiat 8) kaj pa kkšna Lybra?? Majo smešne cene, glede na to kaj dobiš..

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe mar 07, 2008 5:07 pm

Vem, da ni glasovanje, samo ideja o mondeotu je zelo na mestu.

Enako kot fiat, za zelo dobro opremo in relativno nisko ceno dobiš res dober avto.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Pe mar 07, 2008 5:28 pm

Smo imeli Mondeo 2002, sicer bencinarja, ampak vseeno. Pelje se odlično, kvari pa še bolj. Ford never again...

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Pe mar 07, 2008 5:34 pm

Ja, tudi Lybra mi je padla v oči. Mogoče mi je Fiat malce bližje zato, ker za isti denar dobiš 3-4 leta mlajši avto, pa nekako se mi zdi, da bi stroški vzdrženja znali biti nekaj cenejši...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe mar 07, 2008 7:32 pm

Najcenejši je pa še lepe barve :D http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1808716 KLIMA !

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 Pe mar 07, 2008 8:02 pm

Smo imeli Mondeo 2002, sicer bencinarja, ampak vseeno. Pelje se odlično, kvari pa še bolj. Ford never again...

Sam imam sicer podobne izkušnje, vseeno pa sem ga svetoval v upanju, da fordovi dizli kaj manj crkujejo. Ker razen motorja (pri nas bencinar 1.8 125ps) je mondeo kar soliden avto.

Luky

Napisal/-a Luky Pe mar 07, 2008 9:07 pm

kaj pa opel astra karavn okrog letnik 2000
maš 1.7 al 2.0 dizel

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Pe mar 07, 2008 11:03 pm

Lybra SW bi bil moj predlog. Motor je isti kot v Fiatih in Alfah torej JTD, s tem da je pri Lancii največ poudarka na udobje. Pejdi en krog v tistih foteljih in mislim da boš prepričan :) Prav tako za ceno 6000 eur dobiš že kakšno lepo, sploh če ti je 115 konjičev dovolj. ;)

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Re: Potrebujemo poceni diesla...

Napisal/-a KARL ABARTH So mar 08, 2008 10:59 am

M je napisal/-a:Smo najprej hoteli kakšnega kompaktnega enoprostorca, pa se mi zdijo malce predragi v primerjavi s karavančki. Iščemo uporaben karavan srednjega formata, za čim manjši znesek €, zato so zdaj v ožjem izboru tudi teli:

Škoda Octavia, letniki nekje med 99 - 01 se gibljejo v razponu od 5.000 do 6.500 €
Načelno proti Škodi nimam nič, čeprav mi gre zaradi slabih izkušenj z VW koncern hudo na jetra... So dokaj skromno opremljene z relativno veliko prevoženimi kilometri, motorizacija je v večini primerov skromna, nekje 90 KM, kar je hudoooo premalo.

Opel Vectra, isti letniki so okroglega jurčka cenejše in bogatejše opremljene, s kilometri je podobno kakor pri Octaviji. Motorizacija še vedno ni ravno za ploskat, saj so 2.2 predrage, 2.0 pa zmorejo nekaj čez 100 KM, se pravi, še vedno revščina. Imam zelo dobre izkušnje z znamko.

Fiat Stilo, tukaj bi se verjetno zapeljal celo v D, za okvirnih 6.000 € bi imel na cesto pri nas postavljen letnik 2004. So precej bogatejše opremljeni, kilometraža je nižja, v D bi najbrž celo dobil takega s poštenimi kilometri. Okrog 115 KM, italijani so mi zaradi dobrih izkušenj z Alfo in Lancio zelo pri srcu, čeprav Fiata še nisem imel. Torej najmočnejši motor, najbolje opremljeni, konkretno mlajši.

Nagibam se k Fiatu. A sem kaj spregledal? :?:

Iz mojih izkušenj z OCTAVIO - ravno obratna zgodba. Veliko raje kot FIAT-a.

Sicer je bil avto z katerim sem naredil največ km - močenjši agregat TDI 110 (nekaj km sem tudi z TDI 90 naredil - zame dovolj zmogjiv kot osnovni agregat), pa max. oprema - kljub temu pa se mi zdi povprečen STILO slabše izdelan, občutek kakovosti je slabši.

Od ostalega ; poglej si malce ponudbo, pa izberi najboljše

LP

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Ne mar 09, 2008 7:31 am

hladni je napisal/-a:Naš je 2.0 letnik 2001, do danes BP!! Tak da ne posploševat.

Kaj sem pa posploševal??? :roll:

Napisal sem samo, da ga je naš sral in, da se zaradi slabih izkušenj za Forda zlepa ne bom ponovno odločil.

Ne vzemi osebno, če kdo napiše, da ni bil zadovoljen z avtom, ki si ga slučajno lastiš. Saj nisem napisal, da so vsi slabi, samo naš Mondeo je bil pa res ponedeljkova limona! :?

KARL ABARTH je napisal/-a:Iz mojih izkušenj z OCTAVIO - ravno obratna zgodba. Veliko raje kot FIAT-a.

Kljub temu, da je za isto ceno Stilo 3 - 4 leta mlajši? :?:

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne mar 09, 2008 12:31 pm

M je napisal/-a:
hladni je napisal/-a:Naš je 2.0 letnik 2001, do danes BP!! Tak da ne posploševat.

Kaj sem pa posploševal??? :roll:

Napisal sem samo, da ga je naš sral in, da se zaradi slabih izkušenj za Forda zlepa ne bom ponovno odločil.

Ne vzemi osebno, če kdo napiše, da ni bil zadovoljen z avtom, ki si ga slučajno lastiš. Saj nisem napisal, da so vsi slabi, samo naš Mondeo je bil pa res ponedeljkova limona! :?

KARL ABARTH je napisal/-a:Iz mojih izkušenj z OCTAVIO - ravno obratna zgodba. Veliko raje kot FIAT-a.

Kljub temu, da je za isto ceno Stilo 3 - 4 leta mlajši? :?:

Tale "KARL ABARTH" sigurno dela na Vag , ker kar ni iz te pogače ni nič vredno LOL :twisted: bi pa že rad videl s čem se okol prevaža :D ko ima že toliko izkušenj ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov