Škoda Octavia, letniki nekje med 99 - 01 se gibljejo v razponu od 5.000 do 6.500 €
Načelno proti Škodi nimam nič, čeprav mi gre zaradi slabih izkušenj z VW koncern hudo na jetra... So dokaj skromno opremljene z relativno veliko prevoženimi kilometri, motorizacija je v večini primerov skromna, nekje 90 KM, kar je hudoooo premalo.
Opel Vectra, isti letniki so okroglega jurčka cenejše in bogatejše opremljene, s kilometri je podobno kakor pri Octaviji. Motorizacija še vedno ni ravno za ploskat, saj so 2.2 predrage, 2.0 pa zmorejo nekaj čez 100 KM, se pravi, še vedno revščina. Imam zelo dobre izkušnje z znamko.
Fiat Stilo, tukaj bi se verjetno zapeljal celo v D, za okvirnih 6.000 € bi imel na cesto pri nas postavljen letnik 2004. So precej bogatejše opremljeni, kilometraža je nižja, v D bi najbrž celo dobil takega s poštenimi kilometri. Okrog 115 KM, italijani so mi zaradi dobrih izkušenj z Alfo in Lancio zelo pri srcu, čeprav Fiata še nisem imel. Torej najmočnejši motor, najbolje opremljeni, konkretno mlajši.
Nagibam se k Fiatu. A sem kaj spregledal?