Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Auslander
Nov uporabnik

Laguna II cene

Napisal/-a Auslander Ne mar 23, 2008 11:45 pm

Iščem avto srednjega razreda z vsaj 100 konji, ne starejšega od 5 let cena okoli 10k€... in pri pregledovanju s temi kriteriji ne pade prav veliko avtomobilov ven.
Najbolj me je pa zmotilo, da imajo lagune II nekam nizko ceno zakaj? ali res to drži, da se lagune kar naprej kvarijo še zlasti turbina in pumpa? zanimivo je, da megani držijo povsem enako ceno vendar spada v srednji nižji razred mašina naj bi bila ista kot pri laguni (1.9 dci).

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Laguna II sumljive cene

Napisal/-a lumpii Po mar 24, 2008 8:55 am

Auslander je napisal/-a:Iščem avto srednjega razreda z vsaj 100 konji, ne starejšega od 5 let cena okoli 10k€... in pri pregledovanju s temi kriteriji ne pade prav veliko avtomobilov ven.
Najbolj me je pa zmotilo, da imajo lagune II nekam nizko ceno zakaj? ali res to drži, da se lagune kar naprej kvarijo še zlasti turbina in pumpa? zanimivo je, da megani držijo povsem enako ceno vendar spada v srednji nižji razred mašina naj bi bila ista kot pri laguni (1.9 dci).

Veliki avti imajo načeloma še nižjo ceno po 5-7 letih....v primerjavi z manjšimi avti...
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Po mar 24, 2008 9:38 am

To, da velikim avtom cena hitreje pada nekaj povsem normalnega, primerjaj cene par let starih bmwjev in novih in boš prišel pri vseh avtomobilih do podobnih ugotovitev. Prav tako je na trg prišel nov model kar spet dodatno zbije ceno staremu modelu in tako dalje...
Osebno sicer nisem pristaš renaultov, vendar kar sem na tem forumu prebral, so problematične lagune letnika 2002, na novejših motorjih je napaka odpravljena. Je pa dejstvo, da so forumi polni okvar renaultov z dizelskimi motorji, medtem ko z bencinci takih problemov nisem zasledil.

Uporabniški avatar
jurcek3
Novinec

Napisal/-a jurcek3 Po mar 24, 2008 9:50 am

pri lagunah so zanic masine tm do letnika 04/05 dizl masine, bencinarji so brezhibni, tako kot je napisal kael

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Po mar 24, 2008 10:19 am

Z atmosferskimi motoji pa ni nekih problemov, so pa tudi turbo bencinarji bolj bogo zanesljivi. Jaz bi se lagune vseeno na široko ognil, razen če gre za zadnje faceliftane modele.

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Po mar 24, 2008 10:53 am

Glede na to, da je precej članov tega foruma tehnično nadpovprečno izobrazenih in informiranih, se mi zdi čudno, da še vedno niso razkrite tehnične slabosti prvih DCI-jev.
Edino kar sem po dolgotrajnem brskanju na netu zasledil:
- turbina preblizu izpušnega kolektorja
- EGR ventil se zaradi slabega goriva zablokira, kar ima posledico povišano temperaturo v zgorevalnem prostoru in s tem povišano t. olja, kar v kratkem času pripelje go odpovedi turbine.

Da bi zadevo s skrivnostnimi DCI-ji razčistili za vselej, sem se odločil, da odprem novo temo z enakim tekstom.

LP

Uporabniški avatar
jurcek3
Novinec

Napisal/-a jurcek3 Po mar 24, 2008 2:00 pm

frgo je napisal/-a:Z atmosferskimi motoji pa ni nekih problemov, so pa tudi turbo bencinarji bolj bogo zanesljivi. Jaz bi se lagune vseeno na široko ognil, razen če gre za zadnje faceliftane modele.

kaj je pa narobe z bencinskimi motorji kot so 1.8 16v oz 2.0 16v, jst ne vem za nobeno serijsko napako, tud za V6 motor pri lagune ne

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po mar 24, 2008 3:16 pm

jurcek3 je napisal/-a:
frgo je napisal/-a:Z atmosferskimi motoji pa ni nekih problemov, so pa tudi turbo bencinarji bolj bogo zanesljivi. Jaz bi se lagune vseeno na široko ognil, razen če gre za zadnje faceliftane modele.

kaj je pa narobe z bencinskimi motorji kot so 1.8 16v oz 2.0 16v, jst ne vem za nobeno serijsko napako, tud za V6 motor pri lagune ne

Ja bencinci so ne :D pa tudi D je vredu odvisno kako se vozi in ali imajo vedno poln tank ali samo polpoun :idea: pa še odvisno kje točijo :roll: Imaš tudi take stiskače, da vedno toči samo kakih 15€ do 20€ not :twisted: ker pač tooook malo porabi .

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Po mar 24, 2008 5:46 pm

Ivan36 je napisal/-a:
jurcek3 je napisal/-a:

Ja bencinci so ne :D pa tudi D je vredu odvisno kako se vozi in ali imajo vedno poln tank ali samo polpoun :idea: pa še odvisno kje točijo :roll: Imaš tudi take stiskače, da vedno toči samo kakih 15€ do 20€ not :twisted: ker pač tooook malo porabi .

Zakaj pa tale problem z polnim tankom ali bol praznim??
BMW E46

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Napisal/-a frgo Po mar 24, 2008 5:48 pm

jurcek3 je napisal/-a:

A sem napisal da je s temi motorji kaj narobe? :? Ti motorji so pri laguni najbolj zanesljiv nakup.

Auslander
Nov uporabnik

Napisal/-a Auslander Po mar 24, 2008 8:14 pm

secer res nisem "znalac" glede avtomobilov samo razmišljam...

renualt je najbolj zastopana blagovna znamka v sloveniji, raznih meganov cliov kangoojev in lagun je kar precej tudi na cesti. nekaj bi jih moralo biti tudi tudi z dci motorji. Toliko ljudi se vrjetno ne more motiti ali pač? Stvar bi prej kot ne mogla biti alarmantna če bi bila vrjetnost odpovedi večja kot 10%. ima mogoče kdo ta podatek? da vidim ali grem hazardirat ali ne. Poleg tega če gre za avto ki ima nad 100.000 km bi se ta napaka vrjetno že pokazala prej ali ne? Lagune so kar dobro opremljene medtem ko so avtomobili s primerjivo opremo kar precej dražji oziroma precej starjejši. dilema še vedno ostaja nekaj pa že mora s temi avtomobili biti res hudo narobe, da izgubijo po 4 letih 65%. take izgube vrednosti nisem zasledil še pri nobenem avtu.

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Napisal/-a frgo Po mar 24, 2008 9:51 pm

Tudi tega nisi zasledil, da so se nove prodajale za smešne denarje s popusti za revozovce... jasno, da cena tako pade. Saj je z vsemi renaulti podobno, rabljenega na Dolenjskem prodaš samo za smešen denar, če so pa novi tako poceni.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po mar 24, 2008 10:55 pm

vozim kot tretji avto (službeno) laguno 2.0 2006letnik, pa nimam pripomb, zdaj imam ca. 30k km pa nobenega problema razen luščenja plastik not, ki so bile pod garancijo menjane.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Če apr 03, 2008 8:18 am

Jaz nisem nek dober poznavalec avtomobilov, si pa te nizke cene Renaultov razlagam s tem podatkom, da je je v Sloveniji registriranih ravno največ Renaultov, zato je tudi ponudba rabljenih vozil večja in s tem so cene nizke. Sicer pa je že cena novih vozil s temi hudimi popusti res nizka, tako da jim cena pol hitro pade. Pa tudi avtohiš oz. servisov Renault je vse polno..
Po mojem že ne morejo biti tako slabi avti glede na to, da francozi skoraj drugega kot Renaultov, Pegeuov in Citroenov ne vozijo :)

drugače moj stric je mel zdaj že 3 Renaulte pa še z nobenim ni imel težav (sicer je pa res, da jih jih menjal v zelo kratkem času)..

Sicer pa bom jaz tudi nabavil en rabljen avto konec leta in sta mi trenutno ful všeč megane (tudi grandtour) in laguna (tudi grandtour), tako da tudi mene zanima kako in kaj s temi modeli..

Nekaj me pa vseeno zanima, in sicer kake so razlike v voznih lastnostih med:
-meganom in laguno
-pa med navadnim modelom in karavanom : npr. megane berline vs. megane grandtour ali pa med navadno laguno vs. laguna grandtour ?

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Napisal/-a frgo Če apr 03, 2008 8:57 am

Laguna je udobnejša od megana, ki ima trše sedeže in podvozje. Če se rad malo bolj dinamično voziš ti bo megane bolj pri srcu. Drugače pa nekih posebnih razlik med navadnimi in grandtour verzijami ni. Megane grandtour ima sicer večjo medosno, ampak ni neke posebne razlike. Sam sem za megana grandtourja, tudi zgleda lepši kot navaden.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Če apr 03, 2008 11:28 am

a nimajo lagune 2005 in 2006 dci odpravljene napake z turbino.
fotr neki išče tega letnika pa sem mu predlagu laguno ker je pocen. velik cenej recmo kot kak nemc ta letnik.

ali je laguna 2005, 2006 že soliden voz? dizel seveda

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii Če apr 03, 2008 6:05 pm

mevden je napisal/-a:a nimajo lagune 2005 in 2006 dci odpravljene napake z turbino.
fotr neki išče tega letnika pa sem mu predlagu laguno ker je pocen. velik cenej recmo kot kak nemc ta letnik.

ali je laguna 2005, 2006 že soliden voz? dizel seveda

Lagune so imele probleme le z dizelskimi motorji od letnika 2001 do 2003, pri 2004 so bili problemi odpravljeni....
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Sr jul 23, 2008 4:41 pm

Torej neke hude razlike med Meganom Grandtour in Lagune Grandtour ni? Tudi v voznih lastnostih ne?

Sem pa gledal, da dobiš Laguno zESP-jem za isti dnar kot Megana brez ESP-ja (ali pa so še celo Lagune cenejše) - kako to?

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi Sr jul 23, 2008 5:47 pm

Lagune so prišle na zelo slab glas zaradi letnikov 01-02, ko se je vse kvarl. Potem naj bi Renault poštimal zadeve( več al manj). Osebno ne bi kupoval lagune pod 05 in 2.2 dci.
ducky je napisal/-a:Torej neke hude razlike med Meganom Grandtour in Lagune Grandtour ni? Tudi v voznih lastnostih ne?

Sem pa gledal, da dobiš Laguno zESP-jem za isti dnar kot Megana brez ESP-ja (ali pa so še celo Lagune cenejše) - kako to?

Uporabniški avatar
janez80
Nov uporabnik

Kraj: Koroška

Re: Laguna II cene

Napisal/-a janez80 Po mar 18, 2013 3:24 pm

V obdobju 2009-2012 sem vozil Renault Laguno Break letnik 1997. Motor 1.8 (95km) in RT oprema z avtomastko klimo.
Ob lepi vožnji mi je popila med 6-7 l/100 km. Z polnim rezervoarjem sem naredil cca.750-800 km.
Z njo sem bil zelo zadovoljen in kaj drugega kot menjani ležaji zadaj, redni servisi in 1x polnjenje klime nisem uspel zapravit na stroških.
Kupljena je bila 2009 z 212 000 km in prodana lansko leto z več kot 300 000 km. Prodal sem jo prijatelju, ki se še danes vozi z njo in nima pripomb.
:-P
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov