Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

witcher
Nov uporabnik

Nakup rabljenega vozila iz EU preko posrednika

Napisal/-a witcher To mar 25, 2008 6:55 pm

Rad bi si kupil avtomobil iz ene EU države pa me nekaj zanima. Rad bi bil maksimalno zavarovan, da potem ne bi imel problemov, če z rabljenim vozilom ne bi bilo vse vredu.

Torej našel sem osebo iz EU, ki bi rada prodala avtomobil. Hoče ga prodati preko posrednika (pravna oseba), da bi kot je sam rekel bila oba (jaz in on) zavarovana če bi šlo kaj narobe.

Mene pa zdaj zanima kaj se lahko zgodi če bo z avtom kaj hudo narobe v prvih 6 mesecih kolikor bo trajala garancija. Verjetno ga bom moral poslat nazaj v njegovo državo, kar pa bi pomenilo samo nevšečnosti zame.

Jaz sem si zamislil da bi njegov posrednik prodal avto mojemu posredniku (npr neki avtohiši ki bi temeljito pregledala cel avto) in bi potem ta moj posrednik avto prodal meni. Torej če bi bilo kaj narobe na avtu bi sedaj zanj jamčil moj posrednik iz Slovenije in bi ga ta tudi popravljal.

Kaj vi mislite? Je to izvedljivo in če je kakšne stroške potem jaz vse imam?

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak To mar 25, 2008 7:28 pm

Garancija velja samo za državo kjer se avto prodaja.

witcher
Nov uporabnik

Napisal/-a witcher To mar 25, 2008 9:51 pm

marjan novak je napisal/-a:Garancija velja samo za državo kjer se avto prodaja.

Nisem čisto razumel kako to misliš.
Vzemiva en primer.
Npr. slovenska avtohiša X kupi rabljen avto v Grciji in ga potem proda naprej fizični osebi v Sloveniji. Zakaj slovenska avtohisa ne bi dala garancije slovenskemu kupcu?

A ni vseeno ce vozis avto v Grciji ali v Sloveniji. Obe sta clanici EU.

witcher
Nov uporabnik

Napisal/-a witcher Sr mar 26, 2008 6:07 pm

xxxl je napisal/-a:... garancija na rabljeno vozilo in izven tovarniške ... je pa odvisna od ponudnika garancije ... in ne verjamem, da boš našel SLO posrednika, ki ti bo garantiral za neko vozilo (ki si ga sam izbral ipd) ... pa še, da nima nič od tega (op. prev. "zaslužka") in ne govorim o neki cici-mici proviziji par sto eurov ...

Jaz sem že v Sloveniji kupoval preko posrednika in sicer za 4 leta star avto so mi dali 6 mesecev garancije na motor avtomobila. Sedaj pa bi rad avto kupil od tujca (EU) in bi mi avto pripeljali iz tujine (EU) v Slovenijo. Moj posrednik (ena avtohiša) bi opravil komleten pregled avtomobila katerega bi ji jaz plačal. Prav tako bi jim plačal določeno provizijo. Obstajal pa bi tudi pogoj da če avto ne prestane temeljitega pregleda oz. če je kaj hudo narobe z njim potem ga mojemu posredniku v Sloveniji ni potrebno kupit. Avto katerega si želim je letnik 2005.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Ne apr 06, 2008 4:31 pm

Od kod takšne razlike, glede na to, da je davek v nemčiji višji kot pri nas in te pride tak avto, če ga uvoziš, približno 1000€ evrov manj kot je polna cena z davkom, navedena na autoscout24.de (že štete preizkusne tablice, davek pri nas)

Po tem takem je zaslužka 6000€, od katerega odbijemo samo stroške prevoza. Se motim?
Priponke
A8.jpg

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Ne apr 06, 2008 4:47 pm

k ceni na auto scout (če je davek že vključen) prištej še DMV po lestvici
takso za razgradnjo vozila - okol 120€
homologacija
stroške prevoza

ostala razlika med ceno na avtonet in autoscout je dobiček