Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Ninja333
Novinec

Kraj: In da Ghetto

Golf III pomoč

Napisal/-a Ninja333 Sr apr 02, 2008 6:42 pm

Zdravo. Vem da bi bila tema bolj za pod tehnika ampak ker se gre za nakup sem dal sem.

Torej maloprej sva šla z fotrom gledat golfa III 1.9 TDI 110km. Avto ima 180.000km in je letnik 1997.

In problema sta dva("vidna"). Avto ene 3-5 sec vergla preden užge. To ko je vroč. Ko je mrzel baje užge takoj(nism probal, ker smo se dobil in je avto bil segret).

Drug problem je da avto vleče do ene 80-100km/h(pa še to ne tko kot bi mogl), potem pa izgubi moč. Smo šli probat v klanc vrhnika-logatec in je avto namesto da bi pri 130km/h v 5 prestavi vlekel, mu je moč pojenjala in je počasi padala hitrost. Potem smo se ustavli in ugasnil avto in pržgal spet in je potem bolš vleku, samo spet ni blo to to.

Zdej vem da je blo o tem že neki napisanga tko da tega mi ne prosim metat naprej. Ker če me spomin ne vara je bilo največkrat govora o passatih in golfih novejše generacije.

Mene zanima točno za tega golfa(motor je AFN, če sm si dobr zapomnu).

Prosim mojstre če mi lahko poveste za kaj use bi se lahko šlo, ker sm ful zainteresiran oz. moj fotr in je avto drugač zelo lepo ohranjen tako zunaj kot znotraj.

In če ne bi blo kej hujšga in bi se dal popravt bi avto rad kupil.

Skratka če bi mojstri lahko povedal za kakšne napake bi lahko šlo, ker bi jutri imel namen iti na tester.

Hvala

Lp, Ninja
Nije đabe ni u stare babe

Uporabniški avatar
TDI freak
Novinec

Kraj: okolica Celja

Napisal/-a TDI freak Sr apr 02, 2008 8:00 pm

To da topu ne vžge takoj je napaka na računalniku, že kar znana v VAG grupi, to ti RSR zrihta za 125EUR, to pa da avto ne vleče je pa lahk mal več stvari, lahk bi bil LMM, mogoč je kaj na turbini, lahk tut računalnik nagaja,... ;)

Uporabniški avatar
Ninja333
Novinec

Napisal/-a Ninja333 Sr apr 02, 2008 8:06 pm

a pol je ubistvu kr najbol da se gre prvo na tester?

pa freak hvala za odg.

lp
Zadnjič spremenil Ninja333, dne Sr apr 02, 2008 8:06 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr apr 02, 2008 8:06 pm

vrjetn turbina se izklapla-a je začel kadit, ko je nehal vlečt...pa dizl se pri 3 do 5 sekund vžiga, ko je zuni -10 stopinj vžati bi mogu po max.3h sekundah.bi blo bolš da greš drugega iskat. sošolc ma tut golf 3 z TDI-jem, pa mu takoj vžge, ko je hladn in ima že čez 300k km.te vrjetn hoče nategnit in to na suho
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Ninja333
Novinec

Napisal/-a Ninja333 Sr apr 02, 2008 8:16 pm

myster mislm da nis najbol zastopu. avto ko je vroč rabi 3-5 sekund da vžge. ko je mrzel baje takoj vžge. samo tega ne vem ker nisem videl. ker smo se dobil nekje in je on pršu z avto in je bil že segret.

golftuning
Nov uporabnik

Napisal/-a golftuning Sr apr 02, 2008 8:41 pm

Kolega ma golfa III TDI 90KM letnik97 je prvi lastnik in ima 460ooo km prevoženih avto dela brez problema, je pa imel problem (predvidevam podoben) ker mu avto kar naenkrat ni vec vlekel kot je treba in to s časoma vedno manj (do ene meje normalno potem pa je pri določeni hitrosti izgubil moč) dal je spucat turbino in potem je blo vse ok.
LP

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Sr apr 02, 2008 8:41 pm

Zakaj sploh gledaš še naprej tak avto? Bog ve koliko je napak, ki jih nista odkrila.
Avto lahko ima na tistih 180k km še kakšnih 300k poleg. (če ga niti za prodajo niso mogli spravit v kolikor toliko ok stanje)

Uporabniški avatar
_sonček_
Nov uporabnik

Kraj: 10 km iz Gorenje vasi nad Poljanom v hribe

Napisal/-a _sonček_ Sr apr 02, 2008 8:49 pm

Ninja333 je napisal/-a:myster mislm da nis najbol zastopu. avto ko je vroč rabi 3-5 sekund da vžge. ko je mrzel baje takoj vžge. samo tega ne vem ker nisem videl. ker smo se dobil nekje in je on pršu z avto in je bil že segret.

Je kaj le je narobe, kot pa utrujen motor...., toda lahko je kaj druzga. Zadnjič sem šel gledat eno trojko dizla. Prodajalec je bil celo nek mehanik in je šel lepo stran pač neki je tam gledal.....jaz sem vse pregledal, stestiral in an koncu samo povedal....hvala za vaš čas in nasvidenje.....motor idelane za v delavnico, karoserija navidezno res lepa,...ampak skriti kotički,...podvozje vse pošvasano....sej avto ej imel neko vrednost.
Če topu ne vžiga in, če dobro ne vleče in če kadi je motor že odlužil svoje. Res neki je sigurno anrobe z avtom, ampak ne se zdej ustrašit, avto pelji na servis in ti naj ga pregledajo.
Ampak, če potegnem črto pod tole je lahko vzrok kje drugje, pač stroški zanemarljivi. Ti pa, ko si na mestu al pa po Vrhniškem klancu peljal je kaj dost kadil. Trojkine mašine so še dost primerljive z prejšnjo generacijo. Mam jaz dvojko brat ap trojko on ima 1.9 navadni ....
Zadnjič spremenil _sonček_, dne Sr apr 02, 2008 8:58 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade

Uporabniški avatar
citroDS
Nov uporabnik

Kraj: Primostek

Napisal/-a citroDS Sr apr 02, 2008 8:56 pm

Ma daj ne bluzi sonči, saj tvoj golf tudi kadi pa nikamor ne vleče pa še ni odslužu svoje.

lp

Uporabniški avatar
Ninja333
Novinec

Napisal/-a Ninja333 Sr apr 02, 2008 8:57 pm

Matjazy je napisal/-a:Zakaj sploh gledaš še naprej tak avto? Bog ve koliko je napak, ki jih nista odkrila.
Avto lahko ima na tistih 180k km še kakšnih 300k poleg. (če ga niti za prodajo niso mogli spravit v kolikor toliko ok stanje)

ne vem no. mislm sj nism jst zdej nek jasnovidec, sam človk zgleda res uredu. on prav da je avto skoz vozu počas(porabo ma na kompu 5,2, kokr sm napisu) in je mogoče to vzrok da se je kej zapacal pa da je avto zamorjen al pa kaj jst vem. deluje mi zlo pošten, ni sploh neki se probal vadit al pa izgovarju, pač je samo reku da on res ne ve, da v treh letih ni mel nobenih težav(glede na njegovo vožnjo, mogoče model sploh ni dojel da avto ne gre tko k bi mogu) in da se mu ne mudi prodat. uglavnem ni sploh silil al pa iskal kakšnih izgovorov. ni imel unih for, ja avto je odličen, brezhiben, bla bla. reku je da ga prodaja sam zato k bi rd kupu karavana. deloval je tud sam presenečen, k sva mu rekla da avto ne gre tko k bi mogu.

zdej če model folera pa ne vem. bom kr denijeve zvezde poklicu :P jok3

uglavnem mene najbol muč k je avto res k nov drgač, notr in uzun in če je mogoče sam kšna mejhna napaka da bi se to popravl in bi ga lahko kupu

Uporabniški avatar
_sonček_
Nov uporabnik

Napisal/-a _sonček_ Sr apr 02, 2008 9:00 pm

citroDS je napisal/-a:Ma daj ne bluzi sonči, saj tvoj golf tudi kadi pa nikamor ne vleče pa še ni odslužu svoje.

lp

Ej veš kaj 4 golfe sem mel z dizelskim motorjem in še cca 15 drugih avtov....
Moj ne kadi, mrzu-tupo vžiga še preden dam ključ v ključavnico ...ne mi pametovat k mi to gre najbolj na ku*ac.
Zadnjič spremenil _sonček_, dne Sr apr 02, 2008 9:06 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Ninja333
Novinec

Napisal/-a Ninja333 Sr apr 02, 2008 9:06 pm

_sonček_ je napisal/-a:mrzu-tupo vžiga še preden dam ključ v ključavnico ...ne mi pametovat

ta je svetovna :lol:

sam kregita se pa drugje prosim ;)

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Sr apr 02, 2008 9:09 pm

Jaz bi ti dal sam en nasvet. Ne kupuj Golfa 3 sploh.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr apr 02, 2008 9:11 pm

glede hitrosti ki pada je mogoče problem v kakšnem rele-ju potem so tu še težave lahko pri cevkah, ki so povezane z samo turbino in sicer ventilom od turbine lahko da je kje luknca in da pušča vn zrak

Uporabniški avatar
Ninja333
Novinec

Napisal/-a Ninja333 Sr apr 02, 2008 9:13 pm

gepl83 je napisal/-a:Jaz bi ti dal sam en nasvet. Ne kupuj Golfa 3 sploh.

ker :shock:

Uporabniški avatar
_sonček_
Nov uporabnik

Napisal/-a _sonček_ Sr apr 02, 2008 9:14 pm

Ninja333 je napisal/-a:
gepl83 je napisal/-a:Jaz bi ti dal sam en nasvet. Ne kupuj Golfa 3 sploh.

ker :shock:

Mah ne glej sploh za druge kripe, ker edini avto, ki ej ekj vreden je to trojka

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Sr apr 02, 2008 9:20 pm

Ker je najslabši golf vseh časov.

Uporabniški avatar
_sonček_
Nov uporabnik

Napisal/-a _sonček_ Sr apr 02, 2008 9:22 pm

gepl83 je napisal/-a:Ker je najslabši golf vseh časov.

To pa sploh ni res.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr apr 02, 2008 9:27 pm

....raje vidim, da je pleh u piko_se pravi nikoli poškodovan, nič rjavine po možnosti še barva ok. kakor tudi ostali sklopi(menjalnik amortizerji ter nasploh podvozje) pa naj bo motor še tako "u kurcu" (sploh za te golfe II/III) se porihta kot bi rekel "keks" in to za mele denarje, pa maš avto za lep čas.....

P.S tukaj bi jaz zmeril kompresijo.....in če je le ta o.k (pod 21 ne sme bit) potem je neka banalna zadeva fuč - še najdražja je reparacija turbine(pa tudi ne več kot 200/250 eurov)

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Sr apr 02, 2008 9:28 pm

Kateri pa je. Štirka je slaba pa je vseen boljša od trojke. Največji problem trojk golfov je njihova pločevina. Punca ima 96 letnik, pa se ji luknje v blatniku delajo. Pogreb.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov