Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dpgangsta
Nov uporabnik

nakup citroen xsara???

Napisal/-a dpgangsta Če apr 03, 2008 11:03 pm

zanima me ce ima kdo izkusnje z tem avtomobilom v mislih imam letnik 97-98 ter kaksne so cene delov za citroene

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če apr 03, 2008 11:16 pm

Nimaš kaj sfalit. kupi dober rabljen avto pa samo vozi... Kakšen motor gledaš?

Uporabniški avatar
207cc
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a 207cc Pe apr 04, 2008 7:16 am

Jest sm mel učasih Xsaro (1.4i, 75 KM) letnik 2000 pa loh rečem da v dveh letih nism mel bistvenih problemov. Edin akumulator sm menjal pa lučka za stranski airbag se mi je neki pržigala pa so mi lepo zrihtal.

tko da.... jest sm bil ful zadovoljen

Uporabniški avatar
aniscar
Novinec

Napisal/-a aniscar Pe apr 04, 2008 7:19 am

ta avto je supr..za malo denarja dobis,dost kvaliteten avto z dobro opremo,pa se udobje imas,ter lep na notr in zunaj,tako da nimas kaj falit..sam ene 1.6 da je.
Slika
I piss on diesel!

Uporabniški avatar
immortal
Novinec

Kraj: cerknica

Napisal/-a immortal Pe apr 04, 2008 8:55 am

Avto je za moje pojme za ta dnar daleč najboljši nakup. Sam sem mel 2 leti xsaro 1.6 letinik 99 in nisem mel niti najmanjšega problema. Servisi so poceni in deli prav tako. Zdaj mam pa spet xsaro letnik 2001.

Ti pa priporočam 1.6 motor ker je veliko boljši kot 1.4, poraba pa je praktično enaka. 8)
Hellig Usvart

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po apr 07, 2008 12:04 pm

immortal je napisal/-a:Avto je za moje pojme za ta dnar daleč najboljši nakup. Sam sem mel 2 leti xsaro 1.6 letinik 99 in nisem mel niti najmanjšega problema. Servisi so poceni in deli prav tako. Zdaj mam pa spet xsaro letnik 2001.

Ti pa priporočam 1.6 motor ker je veliko boljši kot 1.4, poraba pa je praktično enaka. 8)

Koliko pa imaš porabe pri 1.6 bencinarju?

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič Po apr 07, 2008 12:15 pm

Kr vredu avto.Sam jo tud mam tak letnik in moram rečt da sm kr zadovoljen.Tisti predalčki na vratih ti odstopijo a ni moteče.Vzemi pa vsaj 1.6 motor ker 1.4 mora biti že muka pri 1100+kg.
Prilepi kak oglas da vidimo ter svetujemo.

Uporabniški avatar
immortal
Novinec

Kraj: cerknica

Napisal/-a immortal Po apr 07, 2008 12:30 pm

Poraba pri meni je bila okoli 6.5 litrov na 100 km. Sem pa skoz na avtocesti (hitrost 130 do 150) ;)
Hellig Usvart

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Po apr 07, 2008 1:02 pm

7,2 - 7,4 80% po mestu s klimo.

Lp

Uporabniški avatar
gizmo
Novinec

Kraj: mkg in lj

Napisal/-a gizmo Po apr 07, 2008 1:17 pm

Tud sam sem mel xsaro 1.6 l.99. Dve leti brez večjih stroškov, razen goriva. Pa tud poraba ni bla nevem kakšna za ta motor. Glej sam, da boš kupu sx opremo, ma praktično vse kar rabiš.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po apr 07, 2008 1:59 pm

Sestrina 90 KM/HDi let. 2003; pije okrog 5,7 (bolj taka medkrajevna vožnja, 17 km v eno smer) to je zračunano, računalnik kaže več in na splošno trenutno porabo skoz kaže neke čudno velike številke.
Se pravi, da ti bencinarji sploh niso požrešni. Kar se mi pa pri tej Xsari ne dopade je pa ta posedena rit - ko so kolesa skrita pod blatnik. Pol pa tak zgleda kot, da bi mel 300 kg v prtlažniku.
Ima pa par pomankljivosti:

- polica prtljažnika je tak butasto narejena, ker se premalo dvigne, če pa jo hočeš na roke višje dvignit pa tudi ne gre, jo postrani tisti rob zagrabi.

- Drugač je pa avto kar nizek za vsedit, kak starejši kar težko zleze ven, no pa sej noter tud.

- Avtomatska klima pa tud bol tako, tako dela. Prava klima more bit digitalna. Ta sploh sama ne vklopi kompresorja, hitrost ventilatorja je pa tud zlo odvisna kakšen dan ima, včasih se kar nekaj zaganja in pa temperaturna nastavitev tudi ni najbolj točna. Za klimo jaz pravim, da ni to kar bi lahko bilo.

- Drugo je pa še senzor za dež, ki spet dela kakor se mu zljubi. Včasih je skoraj suha šipa pa kar briše, a drugič, ko že nič ne vidiš ven pa kar noče obrisat. Meni se bolj dopade sistem, ko ročno v več stopnjah nastavljaš hitrost intervalnega delovanja.

- Katastrofalna osvetlitev števcev
- Potovalni računalnik zlo nenatančen, če gledaš številke trenutne porabe so te tako visoke, da če bi bile resnične nikakor ne bi mogla bit povprečna 5,7l/100km.
- Zadnjega brisalca se neda pokonc postavit

To je letnik 2003 EXCLUSIVE, samo kolikor vem je razlika tako samo v zunanjosti: luči, odbijači...

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Po apr 07, 2008 2:18 pm

Hmm...

-To za polico nisem porajtal sploh...

-Nizek za vsest? Ja res je da ni kak SUV, nizko se je vsesti v kako Hondo...

-Avtomatska klima meni dela odlično sploh proti kakim v cliotu, puntotu, res pa da ne kot v A6 naprimer.

-Senzor za dež je fenomenalen, zelo zelo redko vklapljam brisalce na roko. Sploh med kakimi nalivi super preklapja sam ne bi zmogel bolje.

-Osvetlitev števcev je super, imaš pa to programljivo če ne veš ;).

-Trenutno porabo res slabo kaže, povprečna je pa ok.

-Brisalca pa še nisem pokonci postavljav, tako da ne vem :lol: zakaj pa rabiš to funkcijo?

Imam pa 2004 exlusive, tako da si tele graje naštel malo v prazno.
Naredil sem 65000 km, razen manjšega problema (če poznaš dobre ljudi) ni problemov.
Mene moti edino mogoče menjalnik malo, ampak sem bil prej navajen na malo bolj športnega.

Lp

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po apr 07, 2008 2:38 pm

mišek: si pa zelo pikolovski. Saj ne ocenjuješ avto ranga 40k EUR + :P

Uporabniški avatar
gizmo
Novinec

Kraj: mkg in lj

Napisal/-a gizmo Po apr 07, 2008 3:01 pm

Fant sprašuje za letnik 97-98 :?

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck Po apr 07, 2008 6:01 pm

Zelo soliden avto. Udoben, prostoren, ima velik prtljažnik,.. Še ne tako dolgo nazaj smo jo imeli pri nas doma. Bila je letnik 2000 - 1.6 bencinar, prevoženih 120000 km. Vozila jo je mami in sicer 10 km na dan (5 v eno smer). Čez vikende sem se pa sam vozil z njo več ali manj na isti relaciji. Vozil sem se normalno (kdaj pa kdaj malo hitreje) pa je bila poraba vedno okoli 8. Prijatelj ima letnik 99 1.6. in se je vsak dan vozil 50 km na delo in mu je enkrat ratal spravt pod 6,5 l s tem, da jo je res "šparal".Mislim, da če boš kupil solidno ohranjeno in če se ne boš vozil sam po mestu, potem mislm, da lahk z normalno vožnjo dosežeš porabo tam od 7,5-8. Je pa res, da imajo mal širše zadnje blatnike, tako da se kolesa kar skrijejo pod blatnik, sam mislm, da se da s pravimi feltnami rešit zadevo.

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Po apr 07, 2008 6:04 pm

Naša mama je imela Xsaro in je bla super, razen enega problema. Da jo je brat razsul. :D
Drugače pa nismo imel nobenih problemov. Moraš pa vzet 1.6. Jo ima pa tudi kolega, pa je drugač kr vredu, edin kiler mu je enkrat spustil, pa mislm da je reku da mu olje mal pije. Mal poglej, pa če boš dobro trofu, je to kr vredu voziček.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po apr 07, 2008 7:40 pm

comfortably numb je napisal/-a:Hmm...

-To za polico nisem porajtal sploh...

-Nizek za vsest? Ja res je da ni kak SUV, nizko se je vsesti v kako Hondo...

-Avtomatska klima meni dela odlično sploh proti kakim v cliotu, puntotu, res pa da ne kot v A6 naprimer.

-Senzor za dež je fenomenalen, zelo zelo redko vklapljam brisalce na roko. Sploh med kakimi nalivi super preklapja sam ne bi zmogel bolje.

-Osvetlitev števcev je super, imaš pa to programljivo če ne veš ;).

-Trenutno porabo res slabo kaže, povprečna je pa ok.

-Brisalca pa še nisem pokonci postavljav, tako da ne vem :lol: zakaj pa rabiš to funkcijo?

Imam pa 2004 exlusive, tako da si tele graje naštel malo v prazno.
Naredil sem 65000 km, razen manjšega problema (če poznaš dobre ljudi) ni problemov.
Mene moti edino mogoče menjalnik malo, ampak sem bil prej navajen na malo bolj športnega.

Lp

Glej na sestrini vem, da klima ne dela najbolje. Je prej imela Cliota dci 82 KM s Privileg opremo, ki je imel digitalno avt. klimo in tista je pa res delala kot se šika. Ko si avto vžgal (govorim za gretje) in dokler se ni vsaj malo zagrel je ventilator delal čisto počasi na prvi stopnji, potem pa je postopoma pospeševal. Potem drugo, tam ko si nastavil 22 stopinj je bilo ravno prav in je to skoz vzdrževalo. Pri Xsari pa če je tisti vrtljivi gumb za stopinje na 22 je vroče, dam malo manj že hoče bit pa skoraj hladno, tako da je treba kar cilat da je nekak prav. Pri Cliotu, ko je bil avto vroč si mel na avtomatsko in je sam vklopo komresor (ali pa pač ko je bil zunanji zrak pretopel, da samo s tistim ni mogel doseč nastvlene temp. se je sam vklopil pri Xsari ti v takem primeru začne biti vroče), ventilator pospešil in pa tudi reguliral smer pihanja. Pri Xsari se kompresor ne vklopi, ga je treba ročno, prav tako se ne izklopi, če se zunaj ohladi. Hitrost ventilatorja pri Xsari pa dostikrat ponori, avto hladen in kar naenkrat začne na ful pihat za kakih 5 do 10s pa poneha čez nekaj časa pa isto, to je če je na avtomatsko, če ročno nastaviš hitrost je vredu.

Senzor za dež v našem primeru dela tako kot sem napisal, ko ga prime ma muhe, na začetku za hudiča noče obrisat, ko pa dam ročno in nazaj na senzor potem pa briše vsako kapljico posebej, kar ne bi bilo vedno treba. V takem primeru ko čist na rahlo rosi rajši uporabljam spodnji položaj ročice, ko ob pritisku obriše. Ko pa močneje dežuje se mi pa sploh ne dopade, ker potem kar naprej vklaplja pa izklaplja motorček in dam raje na stalno delovanje pa skoz enakomerno briše, drugač pa vsake dve sekunde vklapla - to pa pomoje tud ni dobro za motorček brisalcev. Clio je mel to fajn rešeno, je mel intervalno v štririh hitrostih - ročno nastavljivo, če si mel pa na stalno je pa recimo, ko si pri semaforju počakal sam preklopo na nastavljeno intervalno hitrost ob speljevanju pa je spet stalno brisal.
Kar se tiče klime in avtomatike brisalcev je za mene bil Clio absolutno boljši. Clio je tud hitreje ohladil notranjost.

Zdaj pa ne vem ali so ti problemi samo na sestrini :?: Na servisu sem že to enkrat spraševal pa so rekli da bi blo treba nekaj armaturo razdret pa pogledat (nekaj lopute za nastavitev smeri pihanje ne funkcionirajo najbolje - pozimi noče najbolj pod noge pihat :? ) pa da to kar dolgo traja, tako da :roll: za enkrat je še tako, kakim fušarjem pa ne diši to razdiranje armaturke

Glede števcev pa res ne vem, ali se da to kaj spremenit? Zdaj tak bledo zeleno sveti, da se skor nič ne vidi. Daj mi napiš kak si to naredo. Verjetno se to na potovalnem nastavla ne? V tistih nastavitvah še pa res nisem nič mešal.
Povprečno porabo pa 100% pri sestrini preveč kaže za 8 dcl.
Zadnjič spremenil mišek, dne Po apr 07, 2008 8:01 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck Po apr 07, 2008 8:00 pm

S klimo smo mel pa tud mi neki problemov in si mogu res vcas iskat tapravo temperaturo (en čas hladno, pol vroče), sam moraš vedet da je to to za to ceno. Za ta denar (letnik 98 - okol 2-2,5 tisoč€) pri cliotu isti letnik težko najdeš klimo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov