Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

pavlea
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

Golf 5 1.9 TDI 105KM

Napisal/-a pavlea Ne apr 20, 2008 7:28 pm

Pozdravljeni!

Po dolgem premisleku, sem se odločil za nakup golfa z motorjem 1.9TDI 105km.
Rad bi malo izvedel od tistih ki ga imate, kako ste kaj zadovoljni z njim? V petek sem šel še na testno vožnjo, vendar žal niso imeli 105km na voljo, ampak le onega z 90km in moram reči da sem bil kar presenečen, vleče zelo solidno. Ni ravno za dirke, ampak tko ali tko nisem divjak, tako da mislim, da me tale moj bodoči bavarec ne bo razočaral v tem smilslu. :roll: Kaj pa glede pokvarljivosti?? Kako so kaj znani golfi po pokvarljivosti turbin? Seveda mislim ravnati z avtom lepo, a vseeno. Kaj pa drugače?

Hvala vnaprej za odgovore. ;)
LP, Pavle

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Ne apr 20, 2008 7:33 pm

Kr računej da ti bo pr ene 15000 odnesl EGR ventil ,ker to je kr standard pri teh motorjih... :idea:

pavlea
Nov uporabnik

Napisal/-a pavlea Ne apr 20, 2008 7:46 pm

JEREMIJA79 je napisal/-a:Kr računej da ti bo pr ene 15000 odnesl EGR ventil ,ker to je kr standard pri teh motorjih... :idea:

No ja možno da je bilo nekaj primerov s tem, vendar kolikor jaz poznam vsaj teh nekaj lastnikov, se jim to še ni zgodlo, pa imata dva že čez 30kkm, eden pa nekaj čez 80kkm, pa nista imela še težav. Za enega vem , da je imel eno okvaro na vžigalnem sistemu, pri 45kkm.
Sicer pa se EGR ventil, da tudi izklopit brez posledic za motor. V bistvu je namenjen tako ali tako samo da je izpuh iz motorja manj obremenjujoč za okolje. Je pa res da je znano da zna EGR ventil s sajami zapacati dodobra sesalni kolektor.

pavlea
Nov uporabnik

Napisal/-a pavlea Ne apr 20, 2008 7:49 pm

Seveda, da ne bo pomote, ne bi šel tega naredit! :)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne apr 20, 2008 7:54 pm

JEREMIJA79 je napisal/-a:Kr računej da ti bo pr ene 15000 odnesl EGR ventil ,ker to je kr standard pri teh motorjih... :idea:

:shock: ...... :roll: ....... :?:
............."pavlea" - jeremija te heca.... ;)
.......skoraj dve leti sem bil lastnik(se mi že kolca po njem) 90 konjskega čipanega na "default" tam nekje 125 konjičkov - enga edinga problema ne......

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Ne apr 20, 2008 8:01 pm

sašo5 je napisal/-a:

:shock: ...... :roll: ....... :?:
............."pavlea" - jeremija te heca.... ;)
.......skoraj dve leti sem bil lastnik(se mi že kolca po njem) 90 konjskega čipanega na "default" tam nekje 125 konjičkov - enga edinga problema ne......

V vsakem hecu se skriva kanček resnice... :ppppp

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne apr 20, 2008 8:53 pm

Jaz sem na mojem službenem naredil 40.000km pa ni nobn EGR odletu. Zna sicer biti teh 105KM in 255Nm navora včasih malo premalo, če je avto naložen, dokler pa se večino časa voziš sam je pa zelo dinamična zadeva.

Motor je mogoče malo preveč traktorski pri nizkih vrtljajih in tudi pri hitrosti 140-160km/h je glasen ampak to pri nas ni problem, ker je taka hitrost pač nelegalna ;)

Pred tem sem imel Golfa IV in po moje je petka precejšnji napredek, kar se tiče kvalitete materialov in ergonomije. Edino kar me pa zelo moti je pa malo prostora pri stopalki za plin, ker pri moji nogi in zimskih čevljih gre komaj mimo stopalke za zavoro na eni strani in sredinske konzole ma drugi.

Med menjavami olja (15.000km) zna popupcat kakšen dodaten litrček tako, da je treba olje mal dotočit, kar se pa porabe tiče pa je vse odvisno od režima vožnje. Zna bit okrog 5 litrov na kakšni relaciji brez AC-jev pa tja do 7 litrov na AC in v mestni gužvi. BC laže za cca 7 deci tako, da če ti bo kdo kazal ta podatek moraš prišteti še toliko pa boš približno ocenil porabo.

V glavnem - če ti je tak tip avta všeč mislim, da ne boš zgrešil z nakupom. :-P

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 Ne apr 20, 2008 8:53 pm

Imam 105 Tdi-ja slabo leto in dela BP.
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

krho
Novinec

Napisal/-a krho Po apr 21, 2008 8:41 am

Imam 10 mesecev starega 90KM s slabimi 22k km. Malce pred 15k servisom je šel senzor za ABS na zadnjem desnem kolesu to je pa to od problemov.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov in iger - http://xcollect.sf.net

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po apr 21, 2008 9:04 am

Ojla.
Imam 1.9 TDI 105 KM v golfu V in se mi zdi odlična zadeva. Motor zelo dobro vleče in avto dobro skoči, če je potreba, le v primeru če je bolj naložen in imaš hkrati kakšne res velike potrebe po moči/performansah, bi se včasih prilegel 2.0 TDI (ali pa chip tuning, mogoče ga bom šel delat, čeprav ga dejansko ne rabim).

Sicer pa če je avto zelo obtežen, itak ni pametno divjat :) Za normalno vožnjo je IMO dovolj moči tudi pri obtežbi, za vsak dan pa sploh, dobro leti.
Jaz sem pred nakupom tudi najprej sprobal 90 KM in bil kar prijetno presenečen, 105 KM je pa seveda še malo boljši (tudi navora ima več kot 90KM verzija).

Priporočam, mislim da ne boš zgrešil.
Tudi glasnost se mi ne zdi problematična (subjektivno bi rekel, da je 105 KM verzija tudi zvočno malo bolj uglajena od 90KM). Vsekakor mi zvok nikoli ni moteč (pa sem bil pred tem avtom navajen samo na bencinarje, svoje in še prej od fotra - zanj je samo bencin, mogoče se je malo omehčal, ko vidi kako se obnese moj TDI :)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Po apr 21, 2008 11:44 am

Po mojem se Golf 1.9 TDI še najbolj splača, če ga vzameš s paketom SI pa sploh. Dobiš vso opremo, ki jo rabiš in dober ter varčen motor, ki je povrhu še zadosti preizkušen in zanesljiv. Meni se zdijo Golfi petke absolutno zakon, tako po obliki kot po udobju, vozil ga pa sicer še nisem, sem pa ziher, da se dobro pelje. Golfi imajo nek svoj čar že od nekdaj, petka naj bi bila pa najbolj fina za vozit od vseh do zdaj in po mojem je v svojem razredu še vedno pri vrhu, če ne ravno povsem na vrhu.
Don`t worry, be happy:)

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Po apr 21, 2008 12:09 pm

fifi je napisal/-a:Po mojem se Golf 1.9 TDI še najbolj splača, če ga vzameš s paketom SI pa sploh. Dobiš vso opremo, ki jo rabiš in dober ter varčen motor, ki je povrhu še zadosti preizkušen in zanesljiv. Meni se zdijo Golfi petke absolutno zakon, tako po obliki kot po udobju, vozil ga pa sicer še nisem, sem pa ziher, da se dobro pelje. Golfi imajo nek svoj čar že od nekdaj, petka naj bi bila pa najbolj fina za vozit od vseh do zdaj in po mojem je v svojem razredu še vedno pri vrhu, če ne ravno povsem na vrhu.

Ti pa ziher delas v kaksnem marketingu :shock:
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po apr 21, 2008 12:52 pm

kixs je napisal/-a:
fifi je napisal/-a:Po mojem se Golf 1.9 TDI še najbolj splača, če ga vzameš s paketom SI pa sploh. Dobiš vso opremo, ki jo rabiš in dober ter varčen motor, ki je povrhu še zadosti preizkušen in zanesljiv. Meni se zdijo Golfi petke absolutno zakon, tako po obliki kot po udobju, vozil ga pa sicer še nisem, sem pa ziher, da se dobro pelje. Golfi imajo nek svoj čar že od nekdaj, petka naj bi bila pa najbolj fina za vozit od vseh do zdaj in po mojem je v svojem razredu še vedno pri vrhu, če ne ravno povsem na vrhu.

Jst si ga tud lastim in moram rečt da ni deleč od resnice. O obliki bi se dalo razpravljat, je pa res da je golf mogoče edini avto, ki od začetka proizvodnje do konca svoje dobe ne spreminja zunanje oblike in nima nikakršnih zunanjih faceliftov, tako kot ima to večina ostalih modelov. Torej to pomeni, da je oblika kupcem všeč, ker je nekako brezčasna in morda včasih malo dolgočasna. Ampak kdor kupi golfa ne gleda na te stvari, pomembnejše so druge odlike, npr. ergonomija ki je res vrhunska, dobro sedenje, dobri materiali, dobra lega na cesti... Jst osebno sem z svojim prvim golfom zelo zadovoljen in upam da tako ostane tudi naprej.

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Po apr 21, 2008 12:56 pm

Poglej moj post in poudarjen tekst v citatu. Pa upam, da ti bo jasno zakaj taksen komentar. :P
Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po apr 21, 2008 1:43 pm

Pa kolko tem mora bit o Golfih A ??? :twisted:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=61818
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=61576
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=61591
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=61510
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=61392
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=60721
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=54733
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=60104
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=60092
Tolko samo v prvih 5 strani pa vi ste čisto odtrgani za vsako opremo posebej temo odpirate :roll: za ostale se pa hitro zaklene a ne??? Tuka jimaš že eno temo pa takoj LOCK Wagtroni :P
Pa o tem mličku s 105KM je že tolko napisanega po netu, da glava boli kaj nima noben za 2.0 TDi ja , da vsaj proba kaj je močan Dizel kaj a je predraga registracija al kaj :D
Evo živ primer: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=61327 čisto spodaj! :!:

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po apr 21, 2008 2:01 pm

ban je napisal/-a:
kixs je napisal/-a:

Jst si ga tud lastim in moram rečt da ni deleč od resnice. O obliki bi se dalo razpravljat, je pa res da je golf mogoče edini avto, ki od začetka proizvodnje do konca svoje dobe ne spreminja zunanje oblike in nima nikakršnih zunanjih faceliftov, tako kot ima to večina ostalih modelov. Torej to pomeni, da je oblika kupcem všeč, ker je nekako brezčasna in morda včasih malo dolgočasna. Ampak kdor kupi golfa ne gleda na te stvari, pomembnejše so druge odlike, npr. ergonomija ki je res vrhunska, dobro sedenje, dobri materiali, dobra lega na cesti... Jst osebno sem z svojim prvim golfom zelo zadovoljen in upam da tako ostane tudi naprej.

No, morda bi bilo dobro da bi preizkusil še kakšen drug voz.
Recimo ... sam sem peljal in bil peljan z Golf 5, prav tako sem vozil že novo Civic. Osebno zame ni konkurence v teh dveh avtomobilih. Civic pač zmaga objektivno gledano (je pa res da je zadeva nekaj novejša) - nisem ne kak VW ali Honda fan. Golf je v redu (če bi bil malenkost cenejši, ker zna dodatna oprema dodobra izcuzati že tako prazna j***a)... Je pa problem, navaden golf5 izgleda sila povprečno in neinteresantno, lep postane šele v GT Sport ali GTI opremi, kjer se mu doda tista prepotrebna dinamika. Vendar v tem primeru cena naraste do ali čez 25k EUR, kar pa mislim da je daleč od kakršnekoli konkurenčnosti (za recimo 25k eur dobiš zelo dobro opremljen Accord, ki je vsaj razred ali dva boljše vozilo, v udobju kot v voznih lastnostih) ali kaj tretjega.

Je pa treba Golfu priznati, da izgledajo še vedno dokaj sveži, kljub že kar nekaj let v proizvodnji. Razen notranjost ni nekaj ...

vozil ga pa sicer še nisem, sem pa ziher, da se dobro pelje

:roll: Ti pa si zvezda.

Sicer se mi pa 1.9tdi zdi prešvoh, raje vzami 2.0TDI, razen če se ti da potem naknadno zajebavat s čipanjem ... glede na to da pri novih ni ravno jaka razlika med 110km 1.9 in 2.0, verjetno tudi pri rabljenih ne bi smela biti. Sicer mene že traktorsko brnenje nadvse odvrača, tako da bi raje vzel kakega bencinskega turbinca. Verjetno so kaj cenejši in če ne prevoziš ogromno, odlična izbira

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Po apr 21, 2008 6:41 pm

Glede na to, da je Golf v vseh reviewih pohvaljen, da je zabavno vozilce za vozit in da je to veljalo že za prejšnji model(ki pa sem ga vozil), verjetno bo nekaj na tem. ;) Ne delam v marektingu niti nikol nisem pomislu, da bi. :D
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Po apr 21, 2008 6:53 pm

Ivan36 je napisal/-a:Pa o tem mličku s 105KM je že tolko napisanega po netu, da glava boli kaj nima noben za 2.0 TDi ja , da vsaj proba kaj je močan Dizel kaj a je predraga registracija al kaj :D

1.9tdi "mlinček" ma deci manjšo prostornino kot 2.0,pa RSR ti hitro reši problem moći,tako da nevem zakaj bi 2.0tdi-ja kupoval če mu ni treba.ni sicer isto,ampak...

pa očitno je da si goreč nasprotnež vw-jev,saj se v vsaki njihovi temi nekaj spotikaš.če ti ni do branja pač ne rabiš brat.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 Po apr 21, 2008 7:39 pm

En je napisu d naj bi petka bila slabša od štirke,to ne drži saj pri mojem ne .
Sem pa opazil da na golfu SI-model tista črna plastika na vratih za odpirat šipe postaja nekako belkasta prav tako blenda okoli radia,avto star pol leta.

Z čipanjem je pa tk,če čipaš 1,9 tdi-ja plačaš dva razreda manjšo registracijo kt pri 2,0 tdi,kjer padeš v višji razred zaradi 3kW.
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po apr 21, 2008 8:22 pm

Pa se čipanje splača če kupuješ nov avto?
Ali daš denar za čipanje ali pa tisti dodatek za 2.0 motor. Morda par 100 EUR razlike.

Kako je z garancijo po čipanju?
Kako je če se zaletiš z avtom in ti odkrijejo čip recimo in je totalka? Bodo priznali kasko? Dvomim.

Če se vam splača zajebavat...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov