Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

bsheep
Novinec

Čim več informacij za Volvota ...

Napisal/-a bsheep Če apr 24, 2008 10:05 pm

Jst bi rabu čim več informacij o avtu Volvo S40 2.0D letnik 2004 , pa če kdo mogoče ve od kerga avta ima mašino ker baje so neki mel od BMW neki od ranaulta kwa majo zdej?
Najbol me zanima:
-poraba
-vzdržljivost
-udobje
-kvarljivost
-kakovost
Pač čim več stvari bolš bo...

Najlepša hvala!
Kdaj bo PIMP MY RIDE v sloveniji???

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če apr 24, 2008 10:19 pm

Volvo-s60
Novinec

Napisal/-a Volvo-s60 Če apr 24, 2008 10:22 pm

Motor ima 100kW kolikor vem , in je čisto soliden sodoben motor, kar se moči tiče, motor je razvit v sodelovanju volva in forda, mogoče ima tudi PSA kaj vmes vendar nisem siguren, če imaš v avtomobilu 4 dolgine potem zadaj lahko malo zmanjka prostora drugače pa je samo sedenje vsaj na sprednjih sedeih vrhunsko oz zelo udobno, poraba se giblje med 6 in 7.5, Nasplošno se ta model ne kvari veliko le nekateri začetni modeli imajo probleme z LMM senzorjem kar je označeno kot tovarniška napaka in jo zamenja poblaščenec, predvsem moraš vedeti da gre za zelo varen avtomobil, dinamično oblikovan in po mojem mnenju tudi zelo kakovosten.

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Če apr 24, 2008 10:51 pm

Volvo-s60 je napisal/-a:Motor ima 100kW kolikor vem , in je čisto soliden sodoben motor, kar se moči tiče, motor je razvit v sodelovanju volva in forda, mogoče ima tudi PSA kaj vmes vendar nisem siguren, če imaš v avtomobilu 4 dolgine potem zadaj lahko malo zmanjka prostora drugače pa je samo sedenje vsaj na sprednjih sedeih vrhunsko oz zelo udobno, poraba se giblje med 6 in 7.5, Nasplošno se ta model ne kvari veliko le nekateri začetni modeli imajo probleme z LMM senzorjem kar je označeno kot tovarniška napaka in jo zamenja poblaščenec, predvsem moraš vedeti da gre za zelo varen avtomobil, dinamično oblikovan in po mojem mnenju tudi zelo kakovosten.

a ni bil erg ventil problem? na zadnji klopi je povprečno prostora, sprednji zici so fajn, še vedno pa se v primerjavi z zici v s80/xc90 in podobno lahko skrijejo. ampak notri še vedno nadpovprečno dobro sediš, sploh če primerjaš s kakšno bavarsko šolsko klopjo.

avto se dobro vozi, dobro je pregleden, morda bi se lahko malo več zadaj ven videlo. čričkov ni, vsaj nisem še opazil. boardcomputer je enostavno dostopen ter brez nepotrebne navlake. menjalnik je natančen, šalthebel ima relativno kratke hode, kar je tudi super. bremze primejo super.

osebno me moti le sredinska konzola, ker je displayček malo neumno postavljen in med vožnjo težko kaj drkaš. sicer pa se vsake zadeve navadiš.

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Re: Čim več informacij za Volvota ...

Napisal/-a AudiBoy Če apr 24, 2008 10:58 pm

bsheep je napisal/-a:Jst bi rabu čim več informacij o avtu Volvo S40 2.0D letnik 2004 , pa če kdo mogoče ve od kerga avta ima mašino ker baje so neki mel od BMW neki od ranaulta kwa majo zdej?
Najbol me zanima:
-poraba
-vzdržljivost
-udobje
-kvarljivost
-kakovost

Najlepša hvala!

PORABA:
Mestna: 7.5l/100km
Kombinirana: 5.6l/100km
Relacije:4.5l/100km

VZDRZLJIVOST:
Kaj se ti zdi? Na kaj se prvo spomnes ob besedi VOLVO? ;)

Extreme durability tests

Volvo performs its towing tests in extreme conditions. The aim is to create major loads on the towing hitch as well as major stresses on both the transmission, suspension and the rest of the car.

Volvo's test drivers tow fully loaded trailers through endless driving cycles in all weathers on Volvo's test tracks near Gothenburg in Sweden as well as its proving ground near Phoenix, Arizona, in the USA. This provides some of the worst of Sweden's cold winter weather conditions at one extreme and the boiling desert temperatures of Arizona at the other.
vir: www.automotoportal.com

UDOBJE:
Odvisno od opreme (Kinetic, Mommentum, Summum)
blago, usnje,...

KVARLJIVOST:
http://www.vozimvolvo.si/e107_plugins/f ... .php?14210 - kar poglej si

KAKOVOST:
:twisted:

Ce ze gres kaksnega pogledat, ne pricakuj ogromnega prtljaznika (404l)
Preglej malo forum vozimvolvo.si, ce te kaj zanima pa kar vprasaj, radi pomagajo.

LP
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Napisal/-a AudiBoy Če apr 24, 2008 11:03 pm

Pa se vsi tovarniski podatki tega avtomobila (ni ne slovensko, ne anglesko, znajdi se. Ce se ne, vprasaj, kar te zanima):
http://www.autoweek.nl/carbase_data.php ... 2&cache=no

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Pe apr 25, 2008 6:40 am

AudiBoy je napisal/-a:Ce ze gres kaksnega pogledat, ne pricakuj ogromnega prtljaznika (404l)

Res, prtljažnik izgleda na prvi pogled velik (globina), v bistvu ga je pa v višino zelo malo. Vanj mi je uspelo stlačiti samo dve 16" gumi.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe apr 25, 2008 9:10 am

porabo ma kolega na 1.6d, ki bi morala biiti manjša kot pri 2.0 6,5l..... (tako da ni tako mala...)

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Pe apr 25, 2008 10:46 pm

Najlepša hvala fantje !!!

Foter sicer kupuje tega Volvota S40 2.0D ma full opreme in je iz italije.
Ma belo usnje.električne zice.navigacijo skratka vse , 75.000 km.
Tako da v ponedeljek ga peljeva na Volvo pooblaščen servis da preverijo kilometre ter če je z avtom vse uredu pač če ni bil razsut.Če je kul kot pravi prodajalec ga uzameva ! !!

Zanimal bi me še kaj pomen STC ? To ma gumb pr menjalniku , zdej baje ma samo ASR sam se mi zdi nelogično da tak avto nebi mel ESP ? Italija?

Pa kako je glede navigacije se da kj downloadat kak cd al pa kj tazga vem da nedela v SLO sam usejn bi blo fajn met kakšn dvd navigacijo!?

Volvo-s60
Novinec

Napisal/-a Volvo-s60 So apr 26, 2008 7:46 am

STC je kratica za sistem traction control, in kot si že povedal isto kot ASR, vendar me skrajno preseneča da nima DSTC(ESP) saj v kolikor se spominjam je bila to serijska oprema... nisem pa siguren.

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep So apr 26, 2008 2:27 pm

Kaj pa če ma volvo izklop samo ASRja (STC) pa da ma ESP skos stalno? da nemorš izklopt?!

al bi mogl na gumbu pisat DSTC ????

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er So apr 26, 2008 2:59 pm

Moralo bi pisati DSTC.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Po apr 28, 2008 6:01 pm

baje ga teško prodaš dalje ne grejo najbol v promet lp :lol:

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Napisal/-a AudiBoy Po apr 28, 2008 6:08 pm

roberto-82 je napisal/-a:baje ga teško prodaš dalje ne grejo najbol v promet lp :lol:

Ce kupis volva, kupis "lifestyle" :wiihuu :vc

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Po apr 28, 2008 6:37 pm

AudiBoy je napisal/-a:
bsheep je napisal/-a:Jst bi rabu čim več informacij o avtu Volvo S40 2.0D letnik 2004 , pa če kdo mogoče ve od kerga avta ima mašino ker baje so neki mel od BMW neki od ranaulta kwa majo zdej?
Najbol me zanima:
-poraba
-vzdržljivost
-udobje
-kvarljivost
-kakovost

Najlepša hvala!

PORABA:
Mestna: 7.5l/100km
Kombinirana: 5.6l/100km
Relacije:4.5l/100km

VZDRZLJIVOST:
Kaj se ti zdi? Na kaj se prvo spomnes ob besedi VOLVO? ;)

Navedena poraba (kombinirana npr.) je bolj ali manj "misija nemogoče" - če seveda govorimo o normalni vožnji (beri : nisi prvi v koloni), pri dinamični toliko bolj

S 40 in podobni "mali" VOLVO-ti nudijo oz so skozi zgodovino (bistveno) manj tistega (značilnega) VOLVO občutka kot npr S 60 in ostali "veliki" VOLVO-ti.

LP

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Po apr 28, 2008 10:12 pm

Avto je pri hiši. Avto je fenomenelan res norooo....
Udobje,vse je mehko , stegne k raketa res glih prov za tak avto! itd.

Glede porabe pa čist možno! če mam jaz na P307 2.0hdi 115hp 4.7l/100 bo mel ta volvo pod 6 ,ker ma zdej po potovalnem 6.8 tko da !!!

K kupš VOLVOTA res LIFESTYLE!
To je za dovg časa če menjaš jermena na 240.000km ali na 10 let ti to pove da maš avto lahko res za dovg!

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Napisal/-a AudiBoy Po apr 28, 2008 10:32 pm

Cestitam! Daj kaksno slikco gor. :tomidelej:

ps: dobrodosel v druzini volvo :vc

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep To apr 29, 2008 5:06 am

Sj se prjavu v volvo forum sam full rab da me registrera....tko da bom tm kj več napisu...k mam še full velik za uorašat! Bom eno temo odpru...

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep To apr 29, 2008 1:38 pm

A MI KDO LAHKO POMAGA K JE AN FORUMU VOLVO ŽE 8 ur čakam da dobim maiil da aktiveram accaunt !! ?!? ?? ! ?

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Re:

Napisal/-a mistervegas Po jan 20, 2014 4:45 pm

bsheep je napisal/-a:A MI KDO LAHKO POMAGA K JE AN FORUMU VOLVO ŽE 8 ur čakam da dobim maiil da aktiveram accaunt !! ?!? ?? ! ?

si rešo ?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov