Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Dazi
Novinec

Prodajalci rabljenih avtomobilov-ali je kateri sploh pošten?

Napisal/-a Dazi Pe apr 25, 2008 7:04 pm

Pozdravljeni!

Veliko se govori o preprodalajcih, avtohišah itd, ki sam nategujejo folk. Sem že malo obupal, kje bi sploh lahko kupil avto. Ali mi lahko kdo pove res dobro izkušnjo pri kakšnem prodajalcu rabljenih avtomobilov, oz. kateri je po vašem mnenju najbolj zaupanja vreden?

Hvala lepa za vse odgovore.

P.S.: Upam, da naslov ni preveč naiven...

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe apr 25, 2008 7:10 pm

Kupi avto slovenskega porekla in od prvega lastnika. Pa tudi tu moraš biti pazljiv. In imej potrpljenje.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe apr 25, 2008 7:20 pm

autocommerce maribor- mercedes in fiat avtohiša, prodajajo rabljene avte ki jih dajo stranke noter...
so mi dal številke od avta da sm šel previrt na servis zgodovino avta..
dal so mi cifro od prešnjega lastnika ki pa sm ga celo poznal..
vprašu sm za zadnjo ceno spustu 500€ naprej se niso več pogajal..
ko sm v 1.tednu ugotovu da je en nosilc slab na avtu so ga oni plačal (3dni je garancije)..

skratka zadovoljen..

itak je pa največ odvisno od tebe kolk avto preveriš...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe apr 25, 2008 7:25 pm

najbolše je kupit od znanca ki je avto prodal ker je kupil novega ne pa zato ker bi bilo s tem kaj narobe..

Uporabniški avatar
lunec
Nov uporabnik

Kraj: Ducat kilometrov iz Gorenje vasi nad Poljanom

Napisal/-a lunec Pe apr 25, 2008 8:25 pm

Išči dalje...se bo že kaj najdlo prej, ko slej.
Ne obupaj !!!
Glede avtohiš: Nekatere imajo dobre avte, nekatere za na dinos. Uvoženi avti, prverteni kilometri, ....
Bodi potrpežljiv.

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a alesdrolec Pe apr 25, 2008 8:33 pm

poznam več folkak so pr finnovi kupl avtomobile pa so zadovoljni!

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Pe apr 25, 2008 9:38 pm

jst tut nek nabavlam glih,pa je čista kap.pri vseh mam filing,da me hočjo nategnt.vsi isto lažejo,zgleda da so vsi na isti tečaj skup hodili. kličem za en avto,servis narjen ja,pokliče za foro še kolega,pa servis še ni narjen,pa take fore.kaj nej si pol mislm?pa avto kot nov,ko ga greš pogledat pa ... :roll: da se ne bojo pol čudli ko bom kakmu betico razbu ko mi bo živc potegnu s takimi debilnimi forami,da se vozim po 200km za brezveze. :x
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi Pe apr 25, 2008 10:23 pm

alesdrolec je napisal/-a:poznam več folkak so pr finnovi kupl avtomobile pa so zadovoljni!

Sej, verjamem, da maš lahko SREČO pri avtu. Sam pri teh se mi zdi da morš met res veliko srečo, oz. jih boli k****, kaj ti sploh prodajo. Verjetno se potrudjo le, da je avto zgleda zglancan, pa da ima "lepe" kilometre...

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Pe apr 25, 2008 10:23 pm

velik je nepoštenega folka ja,najbolše od prvega lastnika,da so res vsi papirji zraven,servisna prav poštemplana in vsi računi zraven!
res je mal takih,vendar se najdejo-išči naprej saj se bo nekaj našlo

to pa men tud živci pokajo ko prideš avto pogledat te pa kap ko ga vidiš :evil:

Uporabniški avatar
lunec
Nov uporabnik

Kraj: Ducat kilometrov iz Gorenje vasi nad Poljanom

Napisal/-a lunec Pe apr 25, 2008 10:25 pm

el_diablo je napisal/-a:jst tut nek nabavlam glih,pa je čista kap.pri vseh mam filing,da me hočjo nategnt.vsi isto lažejo,zgleda da so vsi na isti tečaj skup hodili. kličem za en avto,servis narjen ja,pokliče za foro še kolega,pa servis še ni narjen,pa take fore.kaj nej si pol mislm?pa avto kot nov,ko ga greš pogledat pa ... :roll: da se ne bojo pol čudli ko bom kakmu betico razbu ko mi bo živc potegnu s takimi debilnimi forami,da se vozim po 200km za brezveze. :x

Veš kak vsak rajš pove, da je odlično ohranjen, kot pa realno stanje (rja, karamboliran, obtolčen), če bi vse to omenil bi kupec odložil mobitel. Noben ti ne bo povedal, da je motor vse masten, da je bil karamboliran, da ni bil narejen servis že dolgo časa,raje vsi povejo, da je avto nekaramboliran, redno servisiran, prvi ali drugi lastnik. Prodajalca boli ku*ac, koliko km ima kupec do prodajalčevga avta, zato pa si ponavadi sam kriv, kaj pa hodiš tok daleč na ogled avta. Jaz recimo imam nekakšen takle krog.
Kar je Vzhodno od Ljubljane ne grem gledat, ker do Litije imam 80 km. Do NG jih imam 90km, do Cerknega 20-30km. Tako, da ponavadi imam krog (LJ-KR-PO-GO). Nimam časa in volje, da bi šel v eno stran 150km. Tako, da na Šajerskem, Koroškem,Prekmurju še nisem nikoli kupil avto tudi na Dolenjskem ne (kupil ga ne, gledat pa sem ga šel, toda zastonj). Po telefonu mi je rekel, da je avto odličen, ko pa pridem na ogled pa podrtija.)

hribko je napisal/-a:velik je nepoštenega folka ja,najbolše od prvega lastnika,da so res vsi papirji zraven,servisna prav poštemplana in vsi računi zraven!
res je mal takih,vendar se najdejo-išči naprej saj se bo nekaj našlo

to pa men tud živci pokajo ko prideš avto pogledat te pa kap ko ga vidiš :evil:

...in, kaj boš naredil enkrat poču prodajalca, ker ti je lagal po telefonu.
Nč enostavno se zahvališ za ogled in adijo.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Pe apr 25, 2008 10:35 pm

verjemi,da so mi že dali denar za bencin nazaj,ker včasih je pa res prava katastrofa,
ko prideš kakšen avto pogledat!
pa naj bodo saj tolk pošteni in povejo da je avto tak in tak,ne pa da ko pokličeš je tak ko pa iz salona,ko pa prideš do avta se pa še komaj skup drži

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Ne apr 27, 2008 9:18 am

Jaz sem kupil mojega volva pri M.B. (Bojan Mojzer) avtomobili v Mariboru, moz je res posten, avto pa dela ko urca.
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi Ne apr 27, 2008 9:39 am

AudiBoy je napisal/-a:Jaz sem kupil mojega volva pri M.B. (Bojan Mojzer) avtomobili v Mariboru, moz je res posten, avto pa dela ko urca.

Sem malo pogledal avtomobile, ki jih prodaja. Cene niso ravno najnižje. Pa tud kilometrino majo kar veliko(verjetno realno :lol: ). Res je sumljivo relativno dražji...
Definitivno za pogledat....
Hvala za info.

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Ne apr 27, 2008 4:52 pm

Dazi je napisal/-a:
AudiBoy je napisal/-a:Jaz sem kupil mojega volva pri M.B. (Bojan Mojzer) avtomobili v Mariboru, moz je res posten, avto pa dela ko urca.

Sem malo pogledal avtomobile, ki jih prodaja. Cene niso ravno najnižje. Pa tud kilometrino majo kar veliko(verjetno realno :lol: ). Res je sumljivo relativno dražji...
Hvala za info.

Tako je, sem dal volva na tester, kilometri so nedotaknjeni, z avtom sem pa vec kot zadovoljen.
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne apr 27, 2008 5:12 pm

AudiBoy je napisal/-a:
Dazi je napisal/-a:

Hvala za info.

Tako je, sem dal volva na tester, kilometri so nedotaknjeni, z avtom sem pa vec kot zadovoljen.

AA kolko km pa imaš do sedaj ene 15000 ali kolko??? :shock: pol šele vidiš če je res dober nakup , pa a ni to tovoj foter kupoval :?: :idea: A sedaj je pa tvoj Volvo ?

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne apr 27, 2008 6:19 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Kupi avto slovenskega porekla in od prvega lastnika. Pa tudi tu moraš biti pazljiv. In imej potrpljenje.

To ni nobena garancija. Danes pomoje že več slovenčkov hecka števček nazaj kot kkšen švabo, ker je to pri nas šele zdaj aktualno. ...nedavno nazaj so zajeli celotno kitajsko pošiljko heck naprav za slo trg... toliko o tem.

Sicer je pa tko kot je rekel @lunec. Vsak hoče prodati avto za čim več. Pa nej bo slovenc al pa tujc. Tudi tist, ki se izdaja za najbolj poštenega in marsikaj pove po pravici, ponavadi skriva največ. In iz tega izhajo eno samo pravilo. Ne zaupaj nobenemu. Vse preveri 2X.

Luky

Napisal/-a Luky Ne apr 27, 2008 8:25 pm

FBR je napisal/-a:
Strokovnjak je napisal/-a:Kupi avto slovenskega porekla in od prvega lastnika. Pa tudi tu moraš biti pazljiv. In imej potrpljenje.

To ni nobena garancija. Danes pomoje že več slovenčkov hecka števček nazaj kot kkšen švabo, ker je to pri nas šele zdaj aktualno. ...nedavno nazaj so zajeli celotno kitajsko pošiljko heck naprav za slo trg... toliko o tem.

Sicer je pa tko kot je rekel @lunec. Vsak hoče prodati avto za čim več. Pa nej bo slovenc al pa tujc. Tudi tist, ki se izdaja za najbolj poštenega in marsikaj pove po pravici, ponavadi skriva največ. In iz tega izhajo eno samo pravilo. Ne zaupaj nobenemu. Vse preveri 2X.

tist k je blo zaseženo je blo za krajo avtomobilov

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne apr 27, 2008 9:10 pm

Haas avtomobili Maribor!
Zakon, poslujejo samo na priporočilo. Ne prodajajo avtov iz dvorišča, ampak ti ga najdejo v D, pokažejo, že vnaprej zahtevajo vse papirje itd., vse 3x preverijo in šele potem dobiš avto. Že več kolegov, prijatljev in znancev je prek njih kupilo avte in so bili kot novi res nevrjetno. Imajo velik krog kupcev ki pri njih jemlje avte že na vsako 3je ali 4to leto.
Svaka jim čast, res se potrudijo in tudi naprej za karkoli rabiš okrog avta ti uredijo.
Mislim da so eni redkih ki delajo na ta način da ti res ugodijo 100% ker verjamejo v to da boš tudi drugič in tretjič prišel k njim po avto!
Ne pa naši dvoriščni prodajalci ki ti podtakne neko kripo samo da tistih 500€ zasluži pa gremo!
;)

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po apr 28, 2008 4:42 pm

x2 ;)

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To apr 29, 2008 11:51 am

Stari, prvo mu priporocas podjetje ki avte vozi iz Nemčije, pol pa v istem postu govoris naj kupi avto slovenskega porekla ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] in 7 gostov