Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

andro81
Nov uporabnik

hyundai, clarus, sephia???

Napisal/-a andro81 Po maj 19, 2008 1:51 pm

LP, kupujem avto za okoli 2000€. Kolikor sem gledal in tudi prebiral vaš forum se ne morem odločiti med Hyundai Lantro, Kio sephio in Clarus in me zanimajo vaša mnjenja in izkušnje glede teh treh avtomobilov. Kakšne so njihove največje napake in na katere stvari naj bom pozoren pri nakupu predvsem na letnike na katere naj bom pozoren.
Recimo za lantre vem da rjavijo pri blatnikih, clarusu nagaja zaklepanje, sephiam pa baje pokajo armaturke.......
Upam da mi boste znali vsaj približno svetovati z vašim znanjem in izkušnjami!

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Po maj 19, 2008 3:03 pm

Lahko ti povem le za Sephio... Če imaš rad svoje življenje ter živce ti ta avto skrajno odsvetujem! Malo preglej po forumu ko sem pisal o vseh napakah našega avtomobila...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
M-jack
Novinec

Napisal/-a M-jack Po maj 19, 2008 3:41 pm

pr clarusu ga je mel moj frend pa ga je mel skoz na servisu. je dal več za popravila kot pa za avto in na koncu se je odloču da ga bo prodal.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po maj 19, 2008 3:52 pm

Samo Hyundai in nič drugega....

Shebo, shebo ....se boš "Kijašem" zameril.......

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po maj 19, 2008 5:54 pm

Shebo je napisal/-a:Lahko ti povem le za Sephio... Če imaš rad svoje življenje ter živce ti ta avto skrajno odsvetujem! Malo preglej po forumu ko sem pisal o vseh napakah našega avtomobila...

Moj foter pa ima sephio, 98 letnik (ena izmed prvih nove oblike v SLO), in od novega še ni bila na izrednem srvisu. Avto ne potrebuje nobenega vzdrževanja, kljub temu, da z njo ni nihče ravnal lepo. Tudi če pozabiš kakšen interval olje zamenjat, se ne sekira prav dosti. Fotr, ki je sicer precej pogosto menjal avte, ga brez razloga verjetno ne vozi 10 let...

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po maj 19, 2008 6:13 pm

LANTRO, od tega samo še Lantro ali pa mogoče Lantro.

Sephija je manjša, bolj "azijska" in po večini slabše opremljena.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Po maj 19, 2008 6:19 pm

Koliko kilometrov pa je naredil v 10 letih? 50kkm?

Poglej raje za kakšno Fiat Bravo/Mareo 1.6 16V, od avtov ki si jih napisal ne vzamem nobenega, tudi če mi ga šenkajo, morda edino lantro, če ni gnila (redkokatera).

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po maj 19, 2008 6:24 pm

Če najdeš lepo lantro 1.8 top-k opremo si zmagal...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po maj 19, 2008 7:39 pm

Primoz_86 je napisal/-a:Koliko kilometrov pa je naredil v 10 letih? 50kkm?

Poglej raje za kakšno Fiat Bravo/Mareo 1.6 16V, od avtov ki si jih napisal ne vzamem nobenega, tudi če mi ga šenkajo, morda edino lantro, če ni gnila (redkokatera).

150k.
In tudi gnil seveda avto ni.

Uporabniški avatar
KrEn
Novinec

Napisal/-a KrEn Po maj 19, 2008 8:04 pm

Primoz_86 je napisal/-a:Koliko kilometrov pa je naredil v 10 letih? 50kkm?

se pridruzujem mnenju...
Ora Et Labora :?

andro81
Nov uporabnik

Napisal/-a andro81 To maj 20, 2008 7:33 am

Uf , morem priznat da sem pričakoval nekaj takega od komentarjev. Clarus mi je pravzaprav še najbol sumljiv (nekatere so že kar nekaj časa na avtonetu za zelo nizko ceno), čeprav ga je kupil kolega pred pol leta( glavni servis narejen) za 1500€ in avto dela, pač malo večja poraba. Kio bi iskal vsaj letnik 99, baje pa imajo tudi probleme z ABS, se pa tudi sam najbol nagibam k Hyundaiu.
Sem pogledal malo za Fiatom pa me nekak niso prepičali, sploh niso poceni za Fiata
(bi rajši raskiral s Azijcem).
Če pa so res tako slabi, bi v poštev prišel tudi Megane l. 97, ampak potem se morem posloviti od klime( razlog zakaj sem tudi začel gledati korejce), kakšno pa imate kaj mnenje o teh meganih?
Zanima me koliko morem pazit na letnik avtomobila pri teh opcijah?

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To maj 20, 2008 9:19 am

andro81 je napisal/-a:Uf , morem priznat da sem pričakoval nekaj takega od komentarjev. Clarus mi je pravzaprav še najbol sumljiv (nekatere so že kar nekaj časa na avtonetu za zelo nizko ceno), čeprav ga je kupil kolega pred pol leta( glavni servis narejen) za 1500€ in avto dela, pač malo večja poraba. Kio bi iskal vsaj letnik 99, baje pa imajo tudi probleme z ABS, se pa tudi sam najbol nagibam k Hyundaiu.
Sem pogledal malo za Fiatom pa me nekak niso prepičali, sploh niso poceni za Fiata
Če pa so res tako slabi, bi v poštev prišel tudi Megane l. 97, ampak potem se morem posloviti od klime( razlog zakaj sem tudi začel gledati korejce), kakšno pa imate kaj mnenje o teh meganih?

Imeli smo pri hiši kakšno leto poleg kie tudi megana. Avto je bil porazen.. kljub višji vrednosti je bil non stop na servisu (prvi lastnik je bil sorodnik, avto malo vožen in vzdrževan). Po enem letu je moral zaradi nenehnih težav od hiše. Na cesti me je pustil mislim da 3x.
Kia je enostavno boljša (poraba je sicer bila pri megani malce manjša, ampak je bil tudi 1.6 motor malo šibkejši).

Uporabniški avatar
KrEn
Novinec

Napisal/-a KrEn To maj 20, 2008 9:38 am

andro81 je napisal/-a:Uf , morem priznat da sem pričakoval nekaj takega od komentarjev. Clarus mi je pravzaprav še najbol sumljiv (nekatere so že kar nekaj časa na avtonetu za zelo nizko ceno), čeprav ga je kupil kolega pred pol leta( glavni servis narejen) za 1500€ in avto dela, pač malo večja poraba. Kio bi iskal vsaj letnik 99, baje pa imajo tudi probleme z ABS, se pa tudi sam najbol nagibam k Hyundaiu.

Tudi v tem primeru (Megane) bi raje pogledal za Bravo... 1.6 16v fiatov motor je ko urca in nimas kaj zgresit pri nakupu... Tudi avto je neprimerno bolj stabilen (in trd), medtem ko je megane mehkejši in posledično udobnejši - odvisno od prioritet... Z obema imam veliko neposrednih izkusenj, saj je Megane ponavadi sluzben avto in smo v bistvu z dvema od treh meganov mel manjse probleme, sam nas nikoli ni noben pustil na cesti; Bravota sem si pa osebno lastil preko 100 000 km, in ni bilo nikoli nic; razen pred kratkim (v lasti sestre) menjan termostat (original 50EUR)... Mnenja glede oblike ne bom podal, ker je prevec subjektivno...
Renault pa Fiat je pa tu-tu po zanesljivosti.

Aja, pa se to dodam - mislim da tisti prvi Megani se nimajo pocinkane karoserije :shock: , ker se sopmnem da je spredaj od kamenckov vse rjavelo...

LP
Ora Et Labora :?

andro81
Nov uporabnik

Napisal/-a andro81 To maj 20, 2008 10:11 am

Tudi jaz sem imel na začetku v mislih megana in jim tudi ne zaupam toliko kolikor stanejo, pa še brez opreme ostaneš na koncu. Tudi na forumu nima najboljše ocene, pa tudi notranjost ni bogvekaj. Bom pa spremljal po tanovem tudi Fiata. Mislim da bo na koncu odločala najboljša kombinacija od naštetega ki se bo dala dobit, ker opažam da so mnenja kar različna. Še posebej za KIO.

andro81
Nov uporabnik

Napisal/-a andro81 To maj 20, 2008 10:25 am

Še vedno pa me najbol interesira Lantra, pa me zanima če so kakšne razlike med letniki do l. 2000, in če imajo še kakšne druge hibe, razen blatnikov, na katere morem biti pozoren pri nakupu. Pa baje se bol splača motor 1.8 .

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To maj 20, 2008 10:26 am

Kaj pa kakšnega japonca se ne da dobit?
Najbolj varen nakup...

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 To maj 20, 2008 10:34 am

KAko lahko rečeš, da so fiati dragi, če pa za 1700€ dobiš mareo letnik 2000 z avtomatsko klimo, en kup opreme .. 4X air bag, 15 alu feltne - http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2074632

Jst ti bi predlagal mareo, ker za ta denar (2k €) vsekakor dobiš zelo zelo veliko - soliden motor, dosti opreme, pa še rjavi ne, ker je pocinkana .... deli so poceni, čeprav jih ne boš rabil, razen, če se zaletiš :)

Avto pa meni super zgleda - recimo tale se prodaja za 1050€ (res pa da nima klime in je 96 letnik, ampak toliko da dobiš predstavo o izgledu):
Slika
Slika
Če si tak, ki da veliko na izgled, takemu avto še samo ena lita platišča dodaš in zgleda noro.

Edino kar je, je poraba pri 1.6 marei od 8 litrov naprej. Jst imam sicer z enakim motorjem v bravi 7,75 povprečje, ampak je brava malo lažja (imam pa večino zelo kratkih relacij - do 5km).
Čeprav kot vidim, se da tudi na 7,3 spravit porabo v 1.6 marei - http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=4008

andro81
Nov uporabnik

Napisal/-a andro81 To maj 20, 2008 11:03 am

Avto je res zelo lep, se strinjam, tudi poraba me ne moti, ker ne mislim delati spet tolk velik km, vendar me zanima koliko ima prevoženih km. Pa malce je že stara. Mi je kar všeč tudi Marea (vizualno).
Bi pa rad čimbolšji letnik in predvsem servisno knjigo. Če bi bil avto res nekaj posebnega bi preživel tudi brez klime, čeprav so poletje bliža, grrrr.

m4rk0
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a m4rk0 To maj 20, 2008 11:13 am

Kupi lantro samo pazi da bo TOP K, pa najboljse kr 1,8 motor, imam sam ta avto in sem zlo zadovoln, za malo dnara dosti opreme in zadovolstva, pije pa okrok 8 odv. kak vozis!

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 To maj 20, 2008 11:14 am

Letnik 96 je res skor brezveze kupovat, če dobiš 2000 (s klimo, 4x airbag, litke,..)za 700€ več. Zgoraj sem ti dal link za mareo letnik 2000. Jst bi šel kakšno podobno sprobat.

Kar se pa tiče prevoženih ... se je na to ozirat malo brezveze, ker lahko prodajalec previje števec tudi za 100k nazaj. Najboljši recept je najti čimnovejši letnik, ga it pogledat in potem na podlagi ohranjenosti avta oz določenih delov se odločit za nakup. Sicer je 1.6 motor zelo dober, par uporabnikov na fiat forumu ima s tem motorjem 200k in več prevoženih brez problemov.
Zadnjič spremenil UDO1, dne To maj 20, 2008 11:21 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov