myster je napisal/-a:lp. zanima me nekaj malega o VW motorjih DOHC 1.4 16V z 74kW (101hp).Kako se obnesejo ti motorji in koliko so vzdržjivi? Zanima me tudi, koliko pokuri (če gledamo za polota).Sm isku kaj o teh motorjih oz. avtih pa nism nč najdu.
Kaj pomeni sploh DOHC in zakaj ima ta vrsta motorjev več konjev kot "običajni 1.4 16V" (75hp).
Gregamax je napisal/-a:Jst mam polota l.01 14 16V 101 HP in ti lahko rečem da ima avto sedaj prevoženih nekaj čez 108000 km in do sedaj nisem imel niti ene samcate okvare na motorju! Sicer si ga jst lastim 2 leti in v teh dveh letih sm naredu okrog 40000 km! Ti lahko še povem da ima max moč na 6000 obr/min in da ga je potrebno priganjati v obrate začne pa pošteno pospeševat tam nekje po 4000 obr/min! Jst z enim rezervoarjem (45l )delam tam nekje od 650 do 700 km!
RedBaron je napisal/-a:myster je napisal/-a:lp. zanima me nekaj malega o VW motorjih DOHC 1.4 16V z 74kW (101hp).Kako se obnesejo ti motorji in koliko so vzdržjivi? Zanima me tudi, koliko pokuri (če gledamo za polota).Sm isku kaj o teh motorjih oz. avtih pa nism nč najdu.
Kaj pomeni sploh DOHC in zakaj ima ta vrsta motorjev več konjev kot "običajni 1.4 16V" (75hp).
Saj je 1.4 16V 75KM tudi DOHC, razlika je pa v elektroniki in pa verjetno še v čem (kakšna odmične gred ipd).
Sicer pa obstaja tudi 80 KM ( polo) in 85 KM (fabia, roomster, ibiza...) različica motorja
Konkretno ti lahko povem, da je razlika med 75 in 85KM motorjem v drugi elektroniki in pa v večji dušilni loputi (uradna razlaga). Ima pa 85KM verzija manjšo porabo kot 75KM - spet uradni podatek.
speedfreak je napisal/-a:Gregamax je napisal/-a:Jst mam polota l.01 14 16V 101 HP in ti lahko rečem da ima avto sedaj prevoženih nekaj čez 108000 km in do sedaj nisem imel niti ene samcate okvare na motorju! Sicer si ga jst lastim 2 leti in v teh dveh letih sm naredu okrog 40000 km! Ti lahko še povem da ima max moč na 6000 obr/min in da ga je potrebno priganjati v obrate začne pa pošteno pospeševat tam nekje po 4000 obr/min! Jst z enim rezervoarjem (45l )delam tam nekje od 650 do 700 km!
Pol ti žre glih ene 5 litrov....buče :P
Ta motor je čist solidna stvarca, s klasičnimi vw napakcami ( lmm ipd ), poraba je okol 7 ob povprečni vožnji, če ga pritisneš pa okoli 9..po mestu je tud precej požrešen, vendar ne drastično več kot ostali motorji podobne moči in velikosti.
speedfreak je napisal/-a:Gregamax je napisal/-a:Jst mam polota l.01 14 16V 101 HP in ti lahko rečem da ima avto sedaj prevoženih nekaj čez 108000 km in do sedaj nisem imel niti ene samcate okvare na motorju! Sicer si ga jst lastim 2 leti in v teh dveh letih sm naredu okrog 40000 km! Ti lahko še povem da ima max moč na 6000 obr/min in da ga je potrebno priganjati v obrate začne pa pošteno pospeševat tam nekje po 4000 obr/min! Jst z enim rezervoarjem (45l )delam tam nekje od 650 do 700 km!
Gregamax je napisal/-a:Meni jih je ratalo not spravit 44 l pa če vrjameš al ne!Sam je bil pa čist prazen in se kazalec za gorivo ni niti malo več dvignu in me je poln tank prišel celih 50 € po prejšnjem ceniku ne po novem!
aklan86 je napisal/-a:Kot so ti že povedali, ta motor pije olje (zelo), sploh nad 160.000km. Meni se je zdel zaspan (v primerjavi z mitshubishijevim 1.6 100KM kot dan in noč), v fabiji je za na AC praktično neuporaben (5000rpm pri 150km/h).
aklan86 je napisal/-a:Kot so ti že povedali, ta motor pije olje (zelo), sploh nad 160.000km. Meni se je zdel zaspan (v primerjavi z mitshubishijevim 1.6 100KM kot dan in noč), v fabiji je za na AC praktično neuporaben (5000rpm pri 150km/h).
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov