Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

krnekiBIZ
Nov uporabnik

Octavia RS?

Napisal/-a krnekiBIZ Ne maj 25, 2008 10:12 pm

Zanimam se za nakup octavie in imam v mislih nekaj takega:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2092872

baje ima 210 konjev, ampak še vseeno 125 kilovatov? Tako da bi po moji teoriji plačal nižji razred cestnine?

Prej sem vozil ibizo, letnik 00, pa nimam občutka za tak stroj..

Kaj pravite vi? Bi bil dober nakup ali ne?

Za vse odgovore, še enkrat hvala...

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Ne maj 25, 2008 10:15 pm

Seveda bi bil dober nakup, je prav fleten voz, ce vse stima. Samo upam da ga je "cipal" pri rsr-ju, in ne s kakim P-boxom.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: Octavia RS?

Napisal/-a sašo5 Ne maj 25, 2008 10:15 pm

krnekiBIZ je napisal/-a:Kaj pravite vi? Bi bil dober nakup ali ne?

....recimo, da je dober nakup.....

P.S. še nasvet: čipan avto pa long-lif servis (ne gre skupaj) olje treba menjat na 10.000km.................ceno vsekakor še probat zbit

pa RSR, tako kot je predhodnik napisal....

krnekiBIZ
Nov uporabnik

Napisal/-a krnekiBIZ Ne maj 25, 2008 10:31 pm

Klical sem ga popoldne in mi je možakar rekel da je bil avto sčipan preko porsche verovškove pri rsr ali a2s-u (ne vem točno sem pozabil), ter da ima vozilo garancijo še dobro leto.

Glede tega čipa sem se malo pozanimal pri nekem kolegu pa mi je rekel da je zadeva vredu (baje vredna 800eurov) in ker je preko porscheja da je vredu in da s tem tudi ni posežena v garancijo vozila, kar mi je zatrdil tudi prodajalec.

kar se tiče longlige in tega je rekel da je iz domžal in da se dnevno vozi na primorsko saj ima tam službo, tak da dela relacijske kilometre in ne mestne vožnje.

poraba je baje do max 9 litrov, ampak za tako mašino mislim da sploh ni veliko..

cena je pa rekel da je zadnja okoli 21.200, pa da se da, da vzamem preko verovškove kredit če nimam denarja (oni izplačajo njemu razliko od česar bi mu jaz dal), potem pa jaz plačujem preko položnice verovškovi, kot kredit.. sem gledal na strani od porscheja in je čisto možno, pa tudi obrestna mera je precej nižja kot na sami banki..

ne vem, osebno se mi zdi da bi bil dober nakup, samo se rahlo bojim, da če bom zavlačeval da ga bo prodal komu drugemu..

prodaja ga pa zaradi tega ker s punco pričakujeta naraščaj in rabita denar za malega in ostale stvari ki pridejo z njim, kar popolnoma razumem..

ne vem, kaj pravite?

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless Ne maj 25, 2008 10:50 pm

Hm, zanimivo.. Previdnost ne bo odveč. Pozanimaj se za dyno test rezultate, če je bil avto na valarjih čipan, kot to delajo pri RSR.. ;) Gor se vidi tudi koliko konjev ima, ker 210 je lahko samo številka..

Lp

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Ne maj 25, 2008 11:15 pm

Na valarjih se čip izdela, ni pa nujno da so vsi čipani avti bli na valarjih. Večina jih še od daleč ni videla, tako da ni nujno da ma kakšne grafe. Prašaj ga za račun, to mora met. Če je res bil pri RSR, potem te verjetno ne bo okoli prinesel glede cifer, lahko pokličeš še tja in se pozanimaš, na njihovi strani namreč piše da se čipa na 195KM.

Pa sašo ima prav. tkole navit pa longlife... no ja..

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po maj 26, 2008 1:07 am

ti se raje dobro prepričaj glede avta ne se zaletavat v nakup ;)
sicer je avto ok samo se mi zdi da bi ti njemu kar takoj če bi bilo možno izplačal vsoto ki jo zahteva...jaz bi na tvojem mestu še malo pogledal okoli mogoče celo tujino
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov