Torej turbina pri 1.4 TDI 80KM ima variabilno geometrijo, vsaj tako povsod piše.
Druga stvar pa, pred letom in pol sem kupil fabio karavan s točno tem motorjem. Moji vtisi so sledeči: motor je glasen kot traktor, mogoče še bolj, vendar pa ga odznotraj ne slišiš, razen če v previsoki prestavi siliš v klanec. Se pa moraš navadit na razne čudne vibracije in občasna klopotanja, posebno na zelo nizkih obratih. Če daš dosti na to, da je avto tih in uglajen, definitivno to ni motor zate.
Nad zmogljivostjo sem pa pozitivno presenečen, predvsem glede navora, sicer normalno da avto ni narejen za divjat, se pa da čisto normalno dinamično vozit, tudi polno naložen.
Moja trenutna poraba je 4.6l, nimam pojma, kako nekateri pridete na 6 in več. Tudi, ko smo šli na sneg v francijo (3 ljudje + polno prtljage + kufer na strehi + več kot 100km vožnje po snegu s povprečno hitrostjo 20km/h) je bla poraba okrog 5 litrov. Tako da to štejem kot zelo velik plus. Moram pa omenit, da sem vozil tudi roomsterja 1.4 TDI z 70KM in da se je poraba gibala okrog 7 litrov in več, nimam pojma, kako to.
V glavnem, po tolkem času sem z nakupom zadovoljen in mi ni žal.
Aja pa to je moj prvi post, ker sem pozabil staro geslo in tudi email in sem se na novo prijavil.