Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

LJUBITELJICA TERENCOV
Nov uporabnik

HYUNDAI TUCSON

Napisal/-a LJUBITELJICA TERENCOV Če maj 29, 2008 3:02 pm

Živjo!Sem nova na forumu.Zanimam se za nakup Hyundai Tucsona.Sem mladi voznik.Koliko pologa moraš dati za Tucsona,če vzameš dizel in pogon na vsa štiri kolesa?Koliko krefita dobiš na 600 evrov penziona?Koliko je vredna Škoda Roomster ,z opremo Stayle,letnik 2007?Ali bi bilo mogoče s Škodo izvesti kredit oz. leazing za Tucsona?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če maj 29, 2008 3:09 pm

najbolj da gres na prodajno mesto hyundai pa ti tm povejo kok je cena pa kok je polog.
po gres na banko pa prasas kok bos dobla kredita(na 600 eur) nebo kaj veliko
umes gres pa se na avto.net pa pogledas kok so cene za roomsterja 2007 pa bos vidla kok je vreden.
tm k bos pa hyundai-a kupla pa prasaj ce vzamejo roomsterja v racun
aja pa pjt na vec servisou kjer se hyundai prodaja da vidis kdo da najnizjo ceno pa najbolse placilne pogoje...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: HYUNDAI TUCSON

Napisal/-a tristan01 Pe maj 30, 2008 4:35 pm

LJUBITELJICA TERENCOV je napisal/-a:Živjo!Sem nova na forumu.Zanimam se za nakup Hyundai Tucsona.Sem mladi voznik.Koliko pologa moraš dati za Tucsona,če vzameš dizel in pogon na vsa štiri kolesa?Koliko krefita dobiš na 600 evrov penziona?Koliko je vredna Škoda Roomster ,z opremo Stayle,letnik 2007?Ali bi bilo mogoče s Škodo izvesti kredit oz. leazing za Tucsona?

Kot mladi voznik veljajo zate pri nakupu isti pogoji kot za vse ostale kupce vozil. Polog je odvisen od banke in avtohiše kjer kupuješ. Pri tem pa bi te opomnil, da so tudi razlike med leasingom in kreditom. Glede na to da si nova voznica sklepam, da imaš penzion po enem od staršev. V tem primeru dobiš samo kredit z dobo odplačevanja ki ni daljša kot doba v kateri prejemaš pokojnino (eno šolsko/študijsko leto), s tem da moraš poplačati vse obveznosti v času ko se ti izteče status. Pokojnine po starših pa se dodelijo samo za eno študijsko leto. Torej bo zadeva precej na tesnem, ali pa si najdi nekoga ki je kreditno sposoben in pripravljen podpisati poroštvo za tvoj kredit. PRi kreditu pazi tudi na drobni tisk in ostala pravila banke. Večina bank bremeni kreditojemalca do 1/3 dohodka, nekatere banke pa do polovice ali na tak način da po odtegljaju obroka ostane kreditojemalcu še zagotovljen dohodek, ki znaša trenutno 400EUR in nekaj drobiža.

Druga zgodba je leasing kjer so pogoji najema nekoliko milejši, vendar pa do celotnega odplačila nisi lastnica vozila. Stroški odplačila so malce višji kot pri kreditu, potem pa je tu še pošten dodatni stroške v obliki zavarovanja in polnega kasko zavarovanja vozila z doplačilom za voznika začetnika za celoten čas trajanja leasinga. Ob tem upoštevaj, da verjetno nimaš niti bonifikacije ki bi vsaj malce pocenila strošek registracije.

Kar se tiče menjave Škode Roomster za Hyundai Tucson nebi smelo predstavljati težave, saj je avtomobil precej nov, vreden še kar nekaj, čeprav boš izgubila na leto starem avtomobilu cca 20%. Vsaka spodobna avtohiša pa ga bo z veseljem vzela v račun pri prodaji novega terenca.

Torej dobro premisli če si pripravljena, predvsem pa finančno sposobna izpeljati celotno zadevo. Stopi v kakšno avtohišo, pozanimaj se koliko cenijo tvoj avtomobil, kakšno ponudbo ti lahko naredijo pri menjavi, potem se pozanimaj kako lahko avtohiša uredi financiranje razlike v vrednosti. Na koncu z vsemi papirji v nekaj bank, da preveriš katera ponudba je najugodnejša.

Veliko sreče pri nakupu avtomobila.

Katerega izbrati (bencin, disel) pa je stvar okusa. Dogovori se za testno vožnjo z obema, preskusi kaj ti bolj odgovarja in kupi tistega.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Re: HYUNDAI TUCSON

Napisal/-a Kael Pe maj 30, 2008 6:42 pm

LJUBITELJICA TERENCOV je napisal/-a:Živjo!Sem nova na forumu.Zanimam se za nakup Hyundai Tucsona.Sem mladi voznik.Koliko pologa moraš dati za Tucsona,če vzameš dizel in pogon na vsa štiri kolesa?Koliko krefita dobiš na 600 evrov penziona?Koliko je vredna Škoda Roomster ,z opremo Stayle,letnik 2007?Ali bi bilo mogoče s Škodo izvesti kredit oz. leazing za Tucsona?

Za realno vrednost Škode roomster pojdi v par škodinih salonov in se zanimaj za novo vozilo (potrebuješ večji avto) in s seboj imej kakšno odraslo osebo + obvezno bodita zelo urejana in resna. Če prideta noter kot dva klošarja, te v večini salonov nebodo jemali resno (tudi sam stestiral na istem prodajalcu, ko sem šel enkrat v trenitrki, drugič v obleki). Prosi če lahko dobiš listek s cenitvijo avtomobila, da se lahko pri prodajalcu Tucsonov lahko pogajaš. Prav tako avtohiše poznajo tudi kredite na položnice, kjer se ne rabiš precej ukvarjat s tem koliko kredita lahko dobiš. Cene Roomsterjev 2007 na avtonetu so med 12.000 in 13.500 € (nisi navedla kakšen motor imaš), cena Tucsona po ceniku s popustom s 4WD pa je 20.500 €. Se pravi da lahko s dobrim pogajanjem računaš na nekje 7000 € doplačila + krepko čez 1000 € plačila za zavarovanje + strošek nakupa zimskih pnevmatik (nekje 400 €). Kar pomeni, da bi se znalo končati nekje pri slabih 9000 € vsega skupaj...

Tvoje finančno stanje in razmere me ne brigajo, vendar pa če se sprašuješ kje dobiti denar že za nakup avtomobila, resno razmisli, ali se splača zdevati toliko in toliko € najprej za nakup novega vozila, ki bo prineslo dražjo registracijo in zavarovanje ter skoraj zagotovo tudi večjo porabo goriva. Če sem prav seznanjen se poraba dizlov prične pri okoli 8 litrih in gre proti 10, bencinski motorji pa skoraj zagotovo porabijo blizu 10 L, medtem ko lahko Škodo voziš vsaj za 2€ / 100 km ceneje. Prav tako upoštevaj še stroške nakupa zimskih gum, servisa,... seveda pa je druga zgodba če takšen avto res potrebuješ. Zavarovanje s kaskom pride krepko čez 1000 €, sploh če nimaš še nobenega bonusa.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov