Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

stash
Nov uporabnik

Nakup starejšega V70

Napisal/-a stash Ne jun 01, 2008 9:18 pm

Pozdravljeni!

To je moj prvi post na tem forumu in upam na čimveč koristnih nasvetov.

Zaradi naraščaja v družini in potrebi po še enem predvsem večjem, pa tudi zanesljivem in ugodnem avtomobilu, sem se navdušil nad Volvoti V70.

Odločen sem za dizla, zaradi porabe, čeprav letno načrtujem "samo" cca 15000km. Gledam predvsem starejše in ugodnejše V70. Kot so na primer:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2030017#
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2105925
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2020839#
ali celo 850 karavan:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2094312#

Zanima pa me predvsem na kaj po vaših izkušnjah moram paziti?

Kakšni so kaj servisni intervali - predvsem večji na motorju in kako je z življ. dobo sklopke, amortizerjev...

Kako je voziti tako velik avto brez ESP (do zdaj sem vozil: renault 5 in clio)

Mogoče še kak drug dober predlog in ali je nakup takega avtomobila sploh smiseln - vozil bi ga nekje 5 let.

LP, Staš

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jun 01, 2008 9:22 pm

ČE boš imel familjo in si boš kupil familjarni avto, potem ESP-ja ne boš rabil, ker boš vozil počasi in umirjeno, zato ker boš vozil svojo familjo naokoli. Poleg tega je večji avto mnogo drugačen od majhnega (clio ali petka) in mnogo bolj stabilen.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne jun 01, 2008 9:38 pm

Ja pa še nekaj je do sedaj si vedno imel gajbice to pa so kar konkretna vozila tako po dolžini kakor po širini vodljivost je tu odlična moči je dovolj za težo takih vozil .
Prej dobi enega za probo kake 2 dni ali pa še več , da malo prakticiraš in vidiš , če to sploh rabiš :D :idea:

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Re: Nakup starejšega V70

Napisal/-a sebaveh Ne jun 01, 2008 9:42 pm

Preveri da ni bilo kaj resnega, glede na to da mu manjka leva plastična rešetka v odbijaču.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne jun 01, 2008 9:43 pm

Starejši V70 so tako samo fejsliftani 850.

2.5 TDI naj bi bil VW motor.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Ne jun 01, 2008 10:35 pm

Preveri da ni bilo kaj resnega, glede na to da mu manjka leva plastična rešetka v odbijaču.

.... in glede na to da piše da ma samo en airbag medtem ko majo ostali 4....

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Ne jun 01, 2008 10:52 pm

ma ta bel ma tudi mogoce malo prevec km 250,000 + 5x15000 je enako 325,000km tolko bi jih ti mel nakoncu ce pa je slabo vzdrzevan bi se lahko zgodilo da bos imel prevec stroskov
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi Ne jun 01, 2008 10:59 pm

mire je napisal/-a:ma ta bel ma tudi mogoce malo prevec km 250,000 + 5x15000 je enako 325,000km tolko bi jih ti mel nakoncu ce pa je slabo vzdrzevan bi se lahko zgodilo da bos imel prevec stroskov

a mi lahko eden pove kaj je s temi v70/850 volvoti, zakaj majo vsi 250k+ km?!!
na mobile.de je še hujš......a so tok dobri za vozit(kar dvomim) al so narajeni tok dobr?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jun 01, 2008 11:11 pm

Dazi je napisal/-a:
mire je napisal/-a:ma ta bel ma tudi mogoce malo prevec km 250,000 + 5x15000 je enako 325,000km tolko bi jih ti mel nakoncu ce pa je slabo vzdrzevan bi se lahko zgodilo da bos imel prevec stroskov

a mi lahko eden pove kaj je s temi v70/850 volvoti, zakaj majo vsi 250k+ km?!!
na mobile.de je še hujš......a so tok dobri za vozit(kar dvomim) al so narajeni tok dobr?

Večina avtomobilov na mobile.de ima toliko kilometrov ali pa še več. Ampak ker ljudje ne marate avtomobila z veliko kilometri, vamna veliki večini avtov zbijejo kilometre na 90 ali 130.000 in vi ste veseli, kako dober avto ste dobili, pa kok malo kilometrov ima. Lastniki volvov pa očitno tega ne delajo, ker vedo, da je avto še dober in tisti, ki ga bo kupil, dobi zraven še pravi vpogled, kaj bse bo zaradi takih kilometrov potrebno menjat.
Naj poudarim to, da velika večina avtov z zbitimi kilometri ni niti približno pravilno servisirana, ker recimo na 250.000 mejaš še par stvari, ki ti pri 130.000 niti na pamet ne padejo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Ne jun 01, 2008 11:11 pm

ja avti so dobro narejeni znacilno za volvota ce je dobro vzdrzevan ni problem 250,000km.
moras racunat na to da to kupijo uni ki so po cel dan v avtu zto majo tolko km
LP
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

stash
Nov uporabnik

Napisal/-a stash Ne jun 01, 2008 11:38 pm

AgitatoR je napisal/-a:Starejši V70 so tako samo fejsliftani 850.

In to naj bi bilo slabo/dobro? Sklepam, da zaradi delov to pomeni, da je ok - dobavljivost VAG delov pri nas je pač dobra; vendar so TDI motorji z 110kW do letnika 2001 lahko problematični - ne vem pa če ima to kaj veze s temi.

c.o.b. je napisal/-a:

.... in glede na to da piše da ma samo en airbag medtem ko majo ostali 4....

Tega niti nisem opazil, me je pa zmotil 1 airbag (vsaj 2 bi morala biti), in relativno visoka cena, napram prvima dvema; pa še moje nezaupanje preprodajalcem naproti.

nebivedu je napisal/-a:Večina avtomobilov na mobile.de ima toliko kilometrov ali pa še več. Ampak ker ljudje ne marate avtomobila z veliko kilometri, vam na veliki večini avtov zbijejo kilometre na 90 ali 130.000 in vi ste veseli, kako dober avto ste dobili, pa kok malo kilometrov ima. Lastniki volvov pa očitno tega ne delajo, ker vedo, da je avto še dober in tisti, ki ga bo kupil, dobi zraven še pravi vpogled, kaj bse bo zaradi takih kilometrov potrebno menjat.

Prav zato me je strah kupovat na primer passata, ker jih je poplava in med temi mora biti en kup razbitih, previtih, slabo vzdrževanih...

nebivedu je napisal/-a:Naj poudarim to, da velika večina avtov z zbitimi kilometri ni niti približno pravilno servisirana, ker recimo na 250.000 mejaš še par stvari, ki ti pri 130.000 niti na pamet ne padejo.

OK. Torej je servisni interval (za "generalko") 250k km? Saj razumem, da je to odvisno od vsakega avta posebaj, ampak: s čim moram oziroma lahko računam na servisu; pa če kdo zna priporočat kakšnega dobrega serviserja v MB oz. okolici.

mire je napisal/-a:ja avti so dobro narejeni znacilno za volvota ce je dobro vzdrzevan ni problem 250,000km.

kaj pa 300.000 km ali več?

PS: glede ESP se sploh ne sekiram. Ampak raje vseeno vprašam. Naraščaj pa je že tukaj in vozim tako previdno in ceneje :)

Najlepša hvala zaenkrat.

edit:
pa še to: glede na to, da lahko avtu s čipom povečaš moč in se da to izmerit, sicer resda nekaj stane, ampak: potem BI verjetno MORAL to vozilo registrirat pač v novem/višjem razdredu - če pač pride v višji razred. Ugibam.
Zanima pa me predvsem, če lahko avto "DOWNGRADAŠ" - ne vem kako se naj drugače izrazim; da bi na primer vzel enega poštenega T5 in ga sčipal na rečimo 125kW - bi potem prišel v ta "ugoden" razred kar se tiče zavarovanja. :D Just fishing. :D našel: http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=45106&showall=1&sid=c9403ccdadeb55178c6e37b35affd36a

LP, Staš

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Ne jun 01, 2008 11:59 pm

eh nč ni treba registrirat u višjem razredu...glih tle je poanta...verjem da če bi moral reg v višjem classu bi blo čipanih 10 avtov v slo ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Po jun 02, 2008 12:15 am

neunicljivi stroj je to... ljudje so komaj spoznali v cem je poanta "kvadratnega prtljaznika".. :clapclap
ja, vw-jev motor je to in pades v razred 100-130kW. vglavnem, ce se slucajno odlocis za nakup, naj ti ga (npr. na dumidi) temeljito pregledajo in zamenjajo kar je potrebno. potem se ni treba sekirat za naslednjih 10 let. :tomidelej:

ce te podrobneje zanimajo podatki ali zelis kaj vec izvedeti:
KLUB LJUBITELJEV VOZIL VOLVO
www.vozimvolvo.si
(to ni reklama)

LP

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Po jun 02, 2008 12:19 am

stash je napisal/-a:
AgitatoR je napisal/-a:Starejši V70 so tako samo fejsliftani 850.

...
OK. Torej je servisni interval (za "generalko") 250k km? Saj razumem, da je to odvisno od vsakega avta posebaj, ampak: s čim moram oziroma lahko računam na servisu; pa če kdo zna priporočat kakšnega dobrega serviserja v MB oz. okolici.

mire je napisal/-a:ja avti so dobro narejeni znacilno za volvota ce je dobro vzdrzevan ni problem 250,000km.

kaj pa 300.000 km ali več?
...

1. Dumida, lahko recem da je najboljsi VOLVO serviser (http://volvo.dumidaavto.si/volvo_servis.php?contentid=162 oz. kar www.dumidaavto.si)

2. ma tudi 500k, samo vzdrzevan mora bit

lp

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po jun 02, 2008 6:32 am

stash je napisal/-a:In to naj bi bilo slabo/dobro? Sklepam, da zaradi delov to pomeni, da je ok - dobavljivost VAG delov pri nas je pač dobra; vendar so TDI motorji z 110kW do letnika 2001 lahko problematični - ne vem pa če ima to kaj veze s temi.

Ta motor ma 5 cilindrov, in tako nima veliko veze s tistim V6 2.5TDIjem, ki je bil v 110kw verziji katastrofa.
Mi je pa malo smešno, ko se pogovarjate o veliko kilometrih, in ob tem omenjate 250k km. Za tak avto je to minimalno, jst toliko kilometrov naredim nekje v 4 letih. Takšen avto je pomojem sposoben brez težav naredit krepko preko pol miljona km.
Zadnjič spremenil Matjazy, dne Po jun 02, 2008 8:38 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Po jun 02, 2008 7:48 am

Motor je Audijev ne WV, dober...
Tak avto kupujem tudi sam, samo malce novejšo različico...
Za TEGA ti lahko povem da je lepo vzdrževan in bi bil dober nakup!

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Po jun 02, 2008 8:57 am

Izogibaj se falotom v Avto Lesce.

stash
Nov uporabnik

Napisal/-a stash Po jun 02, 2008 9:22 am

Tisti, ki ga priporočaš dros, je verjetno iz Kopra, sodeč po registraciji Passata - kje lahko tam preverim stanje avtomobila? Kak dober servis?

Ta je iz MB, lastnik pravi, da je pravkar ful servisiran, klima, 2 cilindra, nove gume, baje so že menjani amortizerji in odgovoril je da ima vse račune servisa. Je pa kolko sem razumel on 2. lastnik v Sloveniji, pred tem je avto vozil 2 leti po tujini, če kdo kaj več ve mogoče?
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2100195
Pri klimi je vprašanje kaj je nardil, ker napolnit jo ni baš strošek - in kako sprobam če klima pušča?;
če sta 2 cilindra šla kaj to pomeni za ostale dele?
Baje je porihtano ozvočenje, kar meni osebno NIČ ne pomeni, ker je to edino kar znam sam.
Izhodiščna cena tega, pa pravi da je 4.800e

Podvozje pa naj bi doživelo popolno menjavo pri 250k km, kolko sem bral tam na volvo forumu. kar malo dvomim, da je pri bilokaterem od teh dveh, ne glede na ohranjenost, zanima pa me kaj to pomeni za mojo denarnico, če kdo ve?

Izogibaj se falotom v Avto Lesce.
:D So sumljivi, ni kaj.

Super ste mi že pomagali, Hvala!

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Po jun 02, 2008 9:53 am

Tukajje njegov post z drugega foruma...Toliko o prodaji...
Hehe, drugače volvaši tudi od dugje vozijo na Dumido....
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov