Napisal/-a YZFGeorge Po jun 02, 2008 2:53 pm
Prosim za pomoč!
Sedaj vozim Hyundai coupe 2.0 (se prodaja). Na poti je otrok in zamenjati bo potrebno vozilo.
Išče se družinski avtomobil s nizko porabo, ki bo služil čim dlje časa. Ker sem v takšni službi in imam možnost dokaj ugodnega Opla, je bila odločitev o znamki lahka.
V osnovi sem se odločal med Astro karavan in Vectro karavan.
Glede na to, da avtomobilov ne menjujem pogosto (Hyundai je star 8 let in ga še nebi prodal če nebi imel potrebe po več prostora) se bolj nagibam v Vectri elegance karavan.
Sedaj pa glavna dilema: bencin 1,8 140KM (najmanjši pri elegance) ali diesel 150KM (poraba po podatkih ista kot pri 120KM)?
Vem, da razlike v ceni nebom nikoli amortiziral. Že zato ne, ker je cena diesla presegla ceno bencina za 8,5%.
Nikoli še nisem posedoval turbinsko podprtega diesla, vendar kolikor sem imel priliko voziti ali peljati se z temi vozili se mi dopade predvsem velika prožnost in tek motorja na nizkih obratih.
Ali lahko pričakujem, da bo poraba pri primerljivem načinu vožnje pri dieslu za več kot 10% nižja od 1,8 bencinarja?
Kakšne imate iskušnje s porabo lastniko novih Vecter?
Ali bi mi priporočali kakšen drug izbor? Nebi rad čez nekaj let ugotovil, da sem ravnal popolnoma nespametno, ko sem kupil 150KM močen avtomobil in mi je vožnja postala prevelik strošek. Sem v velikem precepu med porabo in močjo.
Kakšna bi bila poraba pri 100KM dieslu?
Skratka štala, za katere rešitev nimam prav veliko časa.