Sam imam po nekem čudnem naključju za vsakodnevno drajsanje v službo in nazaj točno takega Peugeota, kot tebe zanima...letnik 2003 ter motor 1.4 HDi! Do sedaj sem naredil nekaj čez 120.000 km in z avtom sem dokaj zadovoljen. Kakšnih hudih težav z avtom v vsem tem času ni bilo...samo redni servis na 20.000 km in to je več ali manj to!
Najboljši del "paketa" je po mojem mnenju motor (pa čeprav ima samo 68 KM

) ki dela odlično in se mu sploh ne pozna tako majhna prostornina in moč motorja! Seveda je logično, da ne moreš postavljal kakšnih hitrostnih rekordov, ampak za neko normalno vožnjo je moči čisto zadosti. Edina jeba je pri prehitevanjih (še posebej, če je v avtu več oseb), ko traja kar nekaj časa, da avto razvije potrebno moč...
Vsak dan se sicer vozim na relaciji Bled - Ljubljana, tako da imam pokrite vse režime vožnje in poraba se giblje okoli 5 l/100 km. Mojo točno porabo v zadnjih treh letih si pa lahko pogledaš na spodnjem linku:
Povprečna poraba Peugeot 206 1.4 Hdi
Sedaj pa k pomankljivostim:
Največja hiba avta je sigurno menjalnik, ki že od novega (in enako je bilo tudi v vseh drugih Peugeotih / Citroenih, ki sem jih uspel sprobati

) daje občutek, da bo vsak čas razpadel. Čeprav menjalnik (tudi po zagotovilu serviserjev) deluje normalno je pri prestavljanju zelo nenatančen! In tolikokrat kot se mi je pri Peugeotu zgodilo, da nisem uspel "najti" vzvratne prestave se mi ni zgodilo na vseh ostalih avtih, ki sem jih imel priložnost voziti do sedaj skupaj...pa sem vozil že veliko avtomobilov!
Naslednja pomankljivost so sprednji sedeži, ki imajo res čudno oblikovan (izbočen

) naslon, tako da je težko najti optimalen položaj za volanom in znajo na dolgih poteh biti utrujajoči...iz meni neznanega vzroka to sicer ni toliko opazno na voznikovem, kot na sovoznikovem sedežu?!
Še ena pomankljivost je pa serijsko pregorevanje sprednjih H7 žarnic...ma ne mine več kot nekaj mesecev, da ne bi menjal kakšne žarnice!
Če na koncu potegnem črto pod napisano, bi dal avtu oceno ene 3 od 5.

There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway