Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Alena
Nov uporabnik

avto od 5000 do 7000 evrov

Napisal/-a Alena To jun 03, 2008 8:15 pm

Kake imate izkušnje z Citroenom C-3?

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo To jun 03, 2008 8:17 pm

še kak bolj točen podatek ne bi bil odveč... :roll:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R To jun 03, 2008 8:27 pm

5-7 to je kar velik razpon v ceni, to se da zelooooooo različne avte kupit, malo povej kriterije čimmlajši, čimvarčnejši, čim bolj opremljen, čimvečji...?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To jun 03, 2008 8:30 pm

o C - 3 sm slišal same kritike..

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 To jun 03, 2008 8:54 pm

Aja. Kakšne pa naprimer. Če nekoga zanima podatek o nekem avtu, mu lahko poveš kaj je nariobe z avtom. Ne pa sam sem slišal....

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody To jun 03, 2008 8:58 pm

če mu je od sosedovega prijatla,brat od maminega bratranca povedu no
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To jun 03, 2008 8:58 pm

Katastrofa!
Ima tolko slabih lastnosti da je brez veze vse nastevat.
Jaz ga ne bi mel niti podarjenega!

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 To jun 03, 2008 9:03 pm

Aja. Če je pa tako je pa res zanč avto. Hvala za obrazložitev fare.

Mislm alena, da na a.com ne boš zvedla nč pametnega, oziroma nekaj s čimer bi si lahko pomagala. Najdi kakšno staro temo pa si jo preber, oziroma vpraš kakega lastnika ki ga ima.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To jun 03, 2008 10:15 pm

Konkretno ga ima bratranec in ker smo dosti skupaj sem ga tudi veliko vozil in prebil casa v njem.
Vozne lastnosti zaradi visine in kratke medosne razdalje so porazne.
Na AC pri 130 imas obcutek da se bos prevrgel.
Plastika na armaturki je obupna in ze ponekod zaradi poletne vrocine odstopa.
Pa se zelo slabo je skup dana!
Zelo slaba zvocna zatesnjenost in velik zracni upor pripomoreta oglusojocem hrupu.
Na zadnji klopi visji osebki kot sem jaz cca 190cm komaj da sedijo, odspredaj pa nimas kam nog za dati.
Prtljaznik je zelo majhen, bolj zenski!
Menjalnik zelo nenatancen. Vsaj za mene ki sem vajen nemskih!
Ze vec odpovedi motorckov za sipe in brisalce.
Po noci pri kratkih luceh slaba preglednost zaradi visine(vsaj za mene).
Dejansko je to avto za zenske za mestne furice al pa ob sobotah ven in nikakor potovalni avto.
Edina dobra je ta da 1.4 HDi motor ima povprecje okrog 5l na 100km!
lp,
se kaj?
;)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr jun 04, 2008 4:26 pm

Mah tace stran no smo jih prodajal nove pa so jih vsi vrnil pa po POLOta šli ne moreš vejet no in tisti uber stroj kupil kako se že reče SDi ali je to TDi no ja so baje ful zadovoljni z nimi PS baba čula itd, .... :D 8) Ja pri čisto novih ni bilo nič narobe :roll:

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr jun 04, 2008 4:38 pm

Od moje bivše fotr ga ima ene 5 let.. Pa je že menjal motor (ga je pustu na cesti blizu postojne). Nevem kaj točno je bilo, ampak ker je bil avto še v garanciji, so mu ga ( motor ) zamenjali. On je sicer zahteval nov avto, ampak boljš vrabec v roki, kot golob na strehi. Meni drgač ni bil napačn avtič, edino kar me je motilo so bili popolnoma ravni sprednji sedeži ( brez kakršnegakoli stranskega oprijema). To je to :)

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Sr jun 04, 2008 5:36 pm

fare je napisal/-a:Na zadnji klopi visji osebki kot sem jaz cca 190cm komaj da sedijo, odspredaj pa nimas kam nog za dati.

Oprost, jst sm na lastne oči vidu kako se je en s 197 cm vsedu na tazadno klop C3ja :P
Sicer:
-1.4 8V je za po mestu dost, sm nenormalno žre za moje pojme
-zunaj naselja se nimaš bati kazni za prehitro vožnjo, ampak kazni za neumikanje koloni :lol:
-armatura je obup, plastika je vsa totalno trda.
-menjalnik: povsem dosti točen, samo druga pa bremzanje z mašino se ne marata :?
-volan je zelo mehk, odličn za po mestu in parkeranje, res pa je če je akumulator samo malo prazen, se ne prižge takoj ampak ko spelješ :roll:
-avtomatska klima je zakon :lol:
-bul mau placa je za širše osebke in za takimi je malo bolj tako tako placa.
-prtljažnik? Za po nakupih je dost, ne upam si pa pomislt da bi šu s tako velikim prtalžnikom na morje.
-res je da je glasen pri višjih hitrostih
Zanesljivost? 2 leti, 23kkm:
-crknlo stikalo za stop luč
-2x redni servis (na 5kkm pa na en letn)

Uporabniški avatar
damek1a
Novinec

Napisal/-a damek1a Ne jun 08, 2008 10:30 pm

ta c3 je kr neki. Majka je zbirala med c3 pa yarisom. Sam sem bil sicer za yarisa, vendar je bil takrat 500k dražji od c3 in jd foter reko, da ne misli dat tolko za tak mali avto. Morda bi se sedaj drugače odločo :D

Avto ma 33k km... no, saj nekih večjih stvari ni blo še. Enkrat so neke injektore menjavali, ker je lučka za motor gorela pa avto je delal, kot da gre po 3 cilindrih. Pa enkrat so diske brusili, oz. nekaj okrog bremz. Oboje na garancijo.
Drugače pa ful čudno dela ta avto - sploh mrzel. Majka teh stvari itak ne opazi, ko se sam peljem pa vidim, da je crap. Mrzel precej cuka in včasih prav ne veš, če bo v križišču potegno ali ne. Ma tudi precej čuden glas motora za moje pojme. Na servisu sicer pravijo, da je vse ok. 100k dvomim, da bo dočakal.
Aja pa sedeži so katastrofa. Če se pelješ več kot 100km rabiš masažo obvezno. Pa pije čez 8l, kar je ogromno za ta j***a. Motor je 1.4 55kw. Do 100 še sicer kar potegne, za velike hitrosti pa ni. To je tak za po vasi se jajčkat, v trgovino pa to.

Kupte rajši Yarisa, mazdo2, jazza ali kaj takega. Slaba alternativa je tudi 206. Vem za vsaj 3 primere, ki so imeli večje težave z novimi 206-kami. Saj dokler je v garanciji je ql, kaj pa pol?

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Ne jun 08, 2008 10:43 pm

damek1a je napisal/-a:ta c3 je kr neki. Majka je zbirala med c3 pa yarisom. Sam sem bil sicer za yarisa, vendar je bil takrat 500k dražji od c3 in jd foter reko, da ne misli dat tolko za tak mali avto. Morda bi se sedaj drugače odločo :D

Avto ma 33k km... no, saj nekih večjih stvari ni blo še. Enkrat so neke injektore menjavali, ker je lučka za motor gorela pa avto je delal, kot da gre po 3 cilindrih. Pa enkrat so diske brusili, oz. nekaj okrog bremz. Oboje na garancijo.
Drugače pa ful čudno dela ta avto - sploh mrzel. Majka teh stvari itak ne opazi, ko se sam peljem pa vidim, da je crap. Mrzel precej cuka in včasih prav ne veš, če bo v križišču potegno ali ne. Ma tudi precej čuden glas motora za moje pojme. Na servisu sicer pravijo, da je vse ok. 100k dvomim, da bo dočakal.
Aja pa sedeži so katastrofa. Če se pelješ več kot 100km rabiš masažo obvezno. Pa pije čez 8l, kar je ogromno za ta j***a. Motor je 1.4 55kw. Do 100 še sicer kar potegne, za velike hitrosti pa ni. To je tak za po vasi se jajčkat, v trgovino pa to.

Kupte rajši Yarisa, mazdo2, jazza ali kaj takega. Slaba alternativa je tudi 206. Vem za vsaj 3 primere, ki so imeli večje težave z novimi 206-kami. Saj dokler je v garanciji je ql, kaj pa pol?

1000% se strinjam z vsem, razen s tem, da do 100 še kar potegne - do nekje 65 pa res, naprej je pa škoda živcev, res pa je da sprobano gre 150 :shock:

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Ne jun 08, 2008 11:08 pm

206 smo mel pa 3 doma pa nobenih problemov sam tolk, mislim da je vsaj mal razlike v zanesljivosti.. (nobena ni mela več ko 50.000)
čeprav ko ma 206 enkrat 100.000km je že vse zjebano.. (sicer tud 200.000km doživi sam takrat je pa res že katastrofa- pr fotru v službi ga majo)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Ne jun 08, 2008 11:54 pm

Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po jun 09, 2008 10:13 am

LinuxFuter je napisal/-a:1000% se strinjam z vsem, razen s tem, da do 100 še kar potegne - do nekje 65 pa res, naprej je pa škoda živcev, res pa je da sprobano gre 150 :shock:

a ti to nekam premal za 55kW??al je bol delan za mestno vožnjo?
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po jun 09, 2008 3:35 pm

Ta avto sicer ne vem za kaj je bil delan, ampak preverjeno ni za nikamor! :P
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

BLaZZeD
Nov uporabnik

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a BLaZZeD To jun 10, 2008 12:47 pm

Glih pravšnja tema.... iščem nekaj v tem cenovnem rangu, podobna velikost kot sedanji avto (Xsara 1.6i), abs, avtomatska klima je obvezna, zaželjen električni pomik vsaj prednjih stekel, glede bencina al pa dizla še nisem čist odločen, samo ker zadnje čase delam več kilometrov, se bolj nagibam k dizlu.... torej, kaj priporočate?
"Before you can manipulate the fears of others you must first master your own."

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 To jun 10, 2008 1:19 pm

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2038734#

Evo dobra stvarca za 7k€. Dobiš pa mondeota tuda za malo večji denar pa malo starejšega.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov