Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

admiral
Nov uporabnik

bmw,audi,volvo

Napisal/-a admiral Ne jun 08, 2008 10:39 pm

torej zanimam se za nakup avtov l. 2005 volvo s40, bmw 3, audi a4, pa me zanimajo prednosti in slabosti teh avtomobilov v odnosu drug do drugega, oz za katerega bi se vi odločili ker so si vsi zelo podobni.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Ne jun 08, 2008 10:59 pm

Žal si niso ravno podobni razen morda po velikosti.
Pojdi na probno vožnjo in vzemi tistega, ki ti najbolj odgovarja, noben od teh ni slab.
Sicer nisi napisal niti kakšen motor bi rad...tako da nekih jakih informacij ne moreš dobiti. Audi je lahko tašvoh diesel ali pa rs4. Bmw je lahko 1,6 ali pa M3...
Po moji subjektivni presoji bi jaz izbiral nekako takole:
1.bmw
2.volvo
3.audi

Motor pa vzameš pač tistega, ki ga lahko tankaš in vzdržuješ, če je to V8 toliko bolje.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

admiral
Nov uporabnik

Napisal/-a admiral Ne jun 08, 2008 11:03 pm

vzel bi 2.0d
je pa volvo za ene 6k€ cenejši od bmw audi pa nekje vmes
sej zato me pa zanima zakaj je bmw tolk dražji :?:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Ne jun 08, 2008 11:24 pm

Zaradi značke.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

motorček
Nov uporabnik

Napisal/-a motorček Po jun 09, 2008 1:36 am

vidim da vsi znajo deliti samo svoja mnenja ti jast povem iz iskušen glede na to da sem nekaj avtov že pošraufal. Volvo je deleč najdražji za vzdrževanje če boš šel na servis na pooblaščeni servis boš šel od njega rikverc. Bmw si ga ne žel ko zapade prvi lepi beli sneg ker ga boš pustu na prvem parkirišču neglede na vso elektroniko avdi pa je 1.9 tdi dober motor 2.0 pa je totalno zanič imajo seriski problem z vodo oziroma pokajo glave.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Po jun 09, 2008 4:38 am

BMW-veselje do vožnje :)
to je njihov slogan,so dokaj vzdržljivi in se bore malo kvarijo,audi tudi slab,jaz bi izbiral med teme dvema avtonoma

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Po jun 09, 2008 7:47 am

Sam jest sm pa 100% da je Volvo nejbl udobn,pa tut če ga ne pelješ na uraden servis ni tolk drago,BMW bi mel jest sam zard tega k je uzuni lep pa k je RWD,sam notr je pa k d bi se na lesene dile usedu,Audi.....NEEEEEEEEE,mislm jest jih nemaram
Krvav'c je zakon

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po jun 09, 2008 7:56 am

motorček je napisal/-a:Volvo je deleč najdražji za vzdrževanje če boš šel na servis na pooblaščeni servis boš šel od njega rikverc.

Saj ga pa ni treba vozit na ljubljanske uradne servise :lol: Je že bilo napisano o tem...
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Po jun 09, 2008 8:26 am

za s40 lahko iz prve roke povem, da gre za čisto prijeten avto, zdaj je pri hiši kake dve leti. notri se sedi super (sicer ne tako, kot v S80), prostora je dovolj, nekoliko bi šlo zameriti (za moje pojme) premala prtljažna vrata.
za dotični motor ne vem, ker imam izkušnje le z 2.4, je pa tam menjalnik super, vozne lastnosti prav tako. nekoliko privajanja je potrebna sredinska konzola, ki ima rahlo nastlane knofe (no pri ostalih dveh pa tudi ni ergonomija na vrhuncu). za klimo lahko rečem, da ima volvo ene boljših (saj dejansko res shladi, pa te kljub temu ne zebe in ti ne piha).
servisi so relativno dragi, odvisno kje se servisira. načeloma pa naj avto ne bi bil pokvarljiv (seveda pa je to spet odvisno od sreče, kot pri vseh znamkah). volvota pač nima vsak, načeloma pa tudi ni nek pičkolovski voz in se lepo infiltrira v promet :P

je pa to avto, ki ga pač imaš dokler ne razpade in ga ne menjaš, saj se ti niti ne izplača. pri hiši sta tudi 460 1.8 (1995) in S80 2.9 (1999) in oba še zelo dobro služita svojemu namenu.

audi je pač audi, moti edino pretirano klokotajoč zvok tdijev. je pa tfsi dosti bolj zabavna zadeva.

bmw mi pa pač ni všeč. in če imaš avto za normalno uporabo ti zadnji pogon nič ne nuca. če že, potem vsaj xi/xd.

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new Po jun 09, 2008 9:20 am

bass je napisal/-a:Žal si niso ravno podobni razen morda po velikosti.
Pojdi na probno vožnjo in vzemi tistega, ki ti najbolj odgovarja, noben od teh ni slab.
Sicer nisi napisal niti kakšen motor bi rad...tako da nekih jakih informacij ne moreš dobiti. Audi je lahko tašvoh diesel ali pa rs4. Bmw je lahko 1,6 ali pa M3...
Po moji subjektivni presoji bi jaz izbiral nekako takole:
1.bmw
2.volvo
3.audi

Motor pa vzameš pač tistega, ki ga lahko tankaš in vzdržuješ, če je to V8 toliko bolje.

x2

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po jun 09, 2008 9:21 am

bmw mi pa pač ni všeč. in če imaš avto za normalno uporabo ti zadnji pogon nič ne nuca

:roll: Pa kake debilnosti se tukaj bere. Pa sej nismo v času 20 let nazaj, ko še ni bilo elektronike in so nekateri res vlačili žakle cementa za na kakšno smučišče (če te to moti).
A pol je tudi druga nemška elita - MB za "normalno" uporabo brezveze? Menda nimata ta dva zadnjega pogona le zaradi lepšega. Glede na to, da je tudi sama vodljivost pri zadnjem pogonu boljša kot samo na prednji pogon (sploh glede na letnike vozil - prejšnji Audi je bil glede tega daleč za trojko) ima precej vpliva na samo vožnjo. In boljši občutek na volanu - to pa priznajo tudi največji Audi fani.
Ne vem zakaj bi rabu X-a. A pol tudi samo sprednji pogon pri konkurenci tudi odpade saj je v splošnem še slabši kot samo zadnji? In nujno vsaj Quattro vzet tudi pri Audiju? Ne vem, se mi zdi da samo tisti jokajo, ki dejansko rwdja še vozili niso... Občutek na volanu in v vožnji je odličen - zato BMWjevci raje kupujejo samo vozila na zadnji pogon. Če pa imaš neverjetno strm klanec do bajte in sneg kar celo leto pa imaš ocpijo seveda X. ;) Torej nujno vsaj Xa ali Quattro :roll:

ps: pa še krotenje moči je bolj suvereno na zadnji pogon.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če jun 12, 2008 12:45 pm

Sam eni ste pa res "strokovnjaki". :roll:
Slika

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Če jun 12, 2008 1:52 pm

Dr.M3 je napisal/-a:ps: pa še krotenje moči je bolj suvereno na zadnji pogon.

torej ti bi krotil neizmerno moč dvolitrskega dizla?

Uporabniški avatar
G17
Nov uporabnik

Napisal/-a G17 Če jun 12, 2008 2:00 pm

se strinjam z blazp
zadni pogon na dvoliterskega dizla je metanje denarja stran, sploh zdaj ko je dizel dražji... :roll:
The person who has nothing for which he is willing to fight, nothing which is more important than his own personal safety, is a miserable creature and has no chance of being free unless made and kept so by the exertions of better men than himself. - J.S. Mill
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov