abbe je napisal/-a:....deli so verjetno dobavljivi samo na pooblacsenem servisu(vrjetn jh anet nima) al pa na ebayu....
Niti ne. Ne samo to, tudi kaj pretirano dragi niso. Sicer nikoli nisem imel jaguarja, tako tudi izkušenj z njimi nimam. Imam pa izkušnje z rezervnimi deli, ki se jih v slo težko dobi ali pa so zelo dragi.
Tam kjer jaz kupujem rezervne dele, imajo kopije originalov in so dokaj poceni. Dostava v cca 10 dneh, poštnina okoli 50€.
Ker ne vem o katerem jaguarju ti govoriš, sem za mušter šel pogledat za prvega starejšega jaguarja, ki mi je padel pod miškin klik. To je bil 10 let star jaguar XJ8 z 4.0 V8 motorjem.
Pogledal sem nekaj osnovnih delov in njihove cene:
Vodna pumpa: od $81(najcenejša) do $87(najdražja)
Zavorne ploščice spredaj: od $38(najcenejše) do $62(najdražje)
Zavorne ploščice zadaj: od $27(najcenejše) do $67(najdražje)
Klinasti jermen: cca $30
Oljni filter: $9
Končnik: od $18 - $21
Svečke: od $1.21(najcenejša) do $8.39(najdražja)
itd....
Če se to preračuna v EUR, prišteje poštnino, in na vse skupaj da še 20% DDV, se vidi, kako so lahko dobre stvari poceni in kako je lahko majhna država oderuško draga.
Vse se da, ampak na žalost izven Slovenije in Europe, tako da moraš na dele čakat in plačat še poštnino, DDV in carino. Problem lahko nastane kvečjemu pri mehaniku. Ali ga težko najdeš ali pa ti bo računal več kot pa boš dal za vse dele s vsemi dajatvami vred.
Drugače pa meni osebno jaguarji na zunaj niso kaj prida lepi (to pač je stvar osebnega okusa) in zato ga verjetno ne bom kdaj kupil. Če pa bi mi bil lep, pa me deli in vzdrževanje zaradi zgoraj naštetega ne bi skrbeli in bi si ga kupil, če bi le imel denar in to željo. Poiščeš še enega dobrega mehanika v slo in si zmagal. Pa imaš voz kot si ga želiš.