Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dzimy
Novinec

nakup roverja 200 prosim za informacije

Napisal/-a dzimy Sr jun 25, 2008 7:52 pm

kot že rečeno kupujem kupujem roverja 200 in sicer

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2142944

prosim za vsako informacijo nasploh o teh avtomobilih pohvale grajo use in pa če kdo konkretno pozna ta avto tudi lahko powe
hvala za odgovore
lp grega
Priponke
1.jpg

Uporabniški avatar
\OnlyME/
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a \OnlyME/ Sr jun 25, 2008 7:56 pm

Zgleda nena slabo,..... probaj pa boš videl,.... jaz bi šel na testno vožnjo na tvojem mestu, ker je lep avtek!

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič Sr jun 25, 2008 8:41 pm

sem kupoval tak avto.Pa teli 1.4 sploh ne gredo dosti za tistih 105KM. Tud 1.6 sm sprobal pa me ni kej zlo impresjoniral, še zmeraj dosti bolje kot 1.4 no.
Aja pa baje na vsakih 60.000 kilometrov da morš tesnilo glave menjat...kao.Fajn poglej da ni mastn....

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Sr jun 25, 2008 9:12 pm

fičfirič je napisal/-a:sem kupoval tak avto.Pa teli 1.4 sploh ne gredo dosti za tistih 105KM. Tud 1.6 sm sprobal pa me ni kej zlo impresjoniral, še zmeraj dosti bolje kot 1.4 no.
Aja pa baje na vsakih 60.000 kilometrov da morš tesnilo glave menjat...kao.Fajn poglej da ni mastn....
... res je da so primeri ko gre tesnilo - zaradi tega ker so srajce zelo tanke in blizu in tesnilo nima kje slonet pa ga potrže ... podvozje ni slabo karoserija je kot tank in iz tega 1.4 stisnejo 120+ km brez velikih problemov ... :) Z njim vozi Denis Savič ...

http://www.youtube.com/watch?v=68rKCnz0k8k
kinkyllama & Yoni fun club ...

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Sr jun 25, 2008 11:19 pm

Prej ko ga kupiš temeljito preveri kako je z rjo, posebej pod pragovi, blatnike se že da zrihtat, zaradi gnilih pragov avto ni varen, popravilo pa je drago

dzimy
Novinec

Napisal/-a dzimy Če jun 26, 2008 8:14 am

tole pa widim da ni rawno najbolše tud ene pozitivne stvari niste pokomentirali :( pač zato ker je rover ali je res tako slab :?: :?: :?:

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Če jun 26, 2008 9:39 am

dzimy je napisal/-a:tole pa widim da ni rawno najbolše tud ene pozitivne stvari niste pokomentirali :( pač zato ker je rover ali je res tako slab :?: :?: :?:

Ne sploh ni slab. Ti letniki mislim da že majo pocinkane blatnike tak da ni problemov z rjo (nisem povsem prepričan preveri). Motorji so vredu, vendar se je treba držat servisnih intervalov pa delujejo brezhibno. Pa tud tesnilo glave ne poči kr tak no vsaj po mojih izkušnjah na 216gsi pri 270.000+km ni, pa pri 416si z 207.000km ni.. Drugače pa lep avtoček, sam js bi mogoč raj vzel takega z 1.6 motorjem ker je bol poskočen. Mimogrede če te zanima 416si piši ps.
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če jun 26, 2008 9:44 am

Sem ga imel par dni nazaj za vozit 2 dni. Bil je malo obutan okolinokol (vozi vglavnem ženska, pa živijo v centru LJ), pa rja je bila na strehi tam kjer so zadnja vrata (prtljažna), drugače pa simpatičen avtoček, dobro opremljen (klima, feltne, šibedah, 5 vrat,...), šel je še kar dobro.
Slika

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Če jun 26, 2008 11:06 am

Moram še jaz nekaj napisat, čeprav sem o teh Roverjih s točno takim motorjem napisal že kar nekaj postov. Kar se tesnila na glavi tiče, sploh ni res,d a ga je treba menjat vsakih 60.000 km. To je enostavno bedarija, govorim iz lastnih izkušenj pa tud nekdo pred mano je že nekaj podobnega zapisal. Pri term motorju je važno da mu ne zmanjka hladilne tekočine, ta pa rada uhaja pri tesnilu sesalnega kolektorja, tega pa ni slabo menjat, jaz sem ga meislim da menjal pri 60.000 ali pa pri 80.000 in pol pri 200.000 km.
Kar se rje tiče, je problematičen samo zadnji del strehe oziroma tista polička, kamor so pritrjena vrata od prtljažnika. Tam se ob dežju in pranju nabere voda in mislim, da ga skoraj ni Roverja, ki tam ne bi rjavel.
Poraba 6,8 je zelo realna ob res lepi vožnji. Kaj druga slabega ti ne morem napisat, uporabljeni materiali v tem avtu niso slabi, to vidim sam na svojem avtu.
Če mu boš redno melnjal olje in če pri olju ne boš šparal, pol ti bo služil še najmanj tolko km kot jih ima zdaj prevoženih, če so seveda realni.
Vsekakor pa na testno vožnjo z njim.
Cene pa ne bom komentiral, ker tista "škatla" v prtljažniku in kar sodi zraven tega, meni nič ne pomeni.
Slika

Uporabniški avatar
alfaromeo155
Novinec

Napisal/-a alfaromeo155 Ne jun 29, 2008 1:37 pm

doma imamo roverja 214 ,216 ,418 in z nobenim vecjih tezav prvi je letnik 95 drugi in tretji 00 avati zelo hvalezni brez vecje porabe in zelo hvalezni je pa zacela najstarejsega dajati rja po pragovih in zadnjih blatnikih kar pa bo zamenjal licar in bo avto zopet kod nov .
love alfa

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič Ne jun 29, 2008 1:45 pm

TriCikl je napisal/-a:
dzimy je napisal/-a:tole pa widim da ni rawno najbolše tud ene pozitivne stvari niste pokomentirali :( pač zato ker je rover ali je res tako slab :?: :?: :?:

Ne sploh ni slab. Ti letniki mislim da že majo pocinkane blatnike tak da ni problemov z rjo (nisem povsem prepričan preveri). Motorji so vredu, vendar se je treba držat servisnih intervalov pa delujejo brezhibno. Pa tud tesnilo glave ne poči kr tak no vsaj po mojih izkušnjah na 216gsi pri 270.000+km ni, pa pri 416si z 207.000km ni.. Drugače pa lep avtoček, sam js bi mogoč raj vzel takega z 1.6 motorjem ker je bol poskočen. Mimogrede če te zanima 416si piši ps.

Ti govoriš najbrž ostarih gsi modelih ki so imeli še hondine motorje.Itak da ni šlo nč falit....

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Ne jun 29, 2008 2:06 pm

fičfirič je napisal/-a:
TriCikl je napisal/-a:

Ti govoriš najbrž ostarih gsi modelih ki so imeli še hondine motorje.Itak da ni šlo nč falit....

ja v 216 je hondin motor za mojega (416si) pa nevem ker eni govorijo eno drugi drugo je pa 1997 letnik.
Prelude To Disaster

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Ne jun 29, 2008 2:57 pm

glejte vsi vi ki ste tak pametni , glede tesnila pa to... malo preverite kak je s tem in sploh ni res da grejo kar tak tesnila pa ne vem kaj še vse... glede rje? se mi zdi da od 97 al tam nekje je pocinkano? in ne rjavi ? sicer pa motorji za svojo kubikazo ter moc grejo odlicno, pa nad letnikom 96 so roverjvi motorji( K-series ) in ne od honde, pod 96 letnikom pa so hondini motorji.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov