Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Freya
Nov uporabnik

Kraj: okolica Ptuja

Nakup kabrioleta MG

Napisal/-a Freya Pe jun 27, 2008 12:25 pm

Ojla! Sem nova članica tega foruma. Včlanila sem se pa zato, ker me zanima če je tukaj kak strokovnjak za avtomobilsko znamko MG. Kupujem kabrioleta in so v mojem ožjem izboru 4 avtomobili. Za ostale 3 sem dobila zadovoljive informacije, za MG MGF pa nobenih takih. Zanimajo me predvsem izkušnje voznikov oziroma lastnikov. Je zanesljiv avto, kaj se rado kvari, naj kaj je potrebno biti pozoren, itd.
Hvala vnaprej za informacije!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe jun 27, 2008 2:01 pm

Pozdravljena na forumu!

Moj brat im MG F in sicer 1.8 VVC (107kw).
Avto je res super za vozit.

Problem je, ker je edini (vsaj za nas) serviser najbližje v LJ... se pravi vožnja na servis iz NM v LJ ni ravno super. Do zdaj so šli samo končniki in zglobi... na dele se ponavadi čaka kkšen teden-dva..., ker je vse v skladišču v Nemčiji...

Platnena streha zna biti že kje luknjasta (blago, nimaš kaj), tako da bodi pozorna če je res zelo uničena ali je še vredu...

Drugače pa motor je super, pelje se še boljše. Sicer predvidevam da gledaš švohnejši motor z 120KM, samo glede na to da ima avto komaj tono, bo vseeno zelo poskočen...

To je iz glave zaenkrat to... če te še kaj specifično zamia pa kr vprašaj.

LP

Freya
Nov uporabnik

Napisal/-a Freya Pe jun 27, 2008 2:17 pm

ql, najlepša hvala. to me je ravno zanimalo. najmočnejšega motorja res ne iščem - bolj važno mi je, da je avto lep ter da ni dosti problemov z njim :) to me še zanima - če se vsako leto dela reden servis potem ni kaj dosti problemov, ali pač? kako pa je kaj s prostorom? sem malo nad 1.80 cm visoka pa me zanima, če je dovolj prostora za noge, da se slučajno pri prestavljanju ne dotikaš sopotnika.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe jun 27, 2008 2:28 pm

Freya je napisal/-a:ql, najlepša hvala. to me je ravno zanimalo. najmočnejšega motorja res ne iščem - bolj važno mi je, da je avto lep ter da ni dosti problemov z njim :) to me še zanima - če se vsako leto dela reden servis potem ni kaj dosti problemov, ali pač? kako pa je kaj s prostorom? sem malo nad 1.80 cm visoka pa me zanima, če je dovolj prostora za noge, da se slučajno pri prestavljanju ne dotikaš sopotnika.

Kar se placa tiče imava oba z bratom 1,8 metra in ni nobenih problemov... Edino kar je, je lega sedenja bolj ležeča (športna). Tako da glede dolžine sedeža se mi zdi da je ravno nekje na max sedež nazaj za človeka do 1,9 metra... meni je ravnoprav in predvidevam da tudi ti potem ne rabiš za to skrbet. Prtljažnik je pa za okras... žal se s prostorom res ne bohoti... za eno veliko potovalko je prostora in to je to...

Pri nas so zaenkrat redni servisi in končnik + zglob, kot sem že reku... to ravno ni tak strošek. Mogoče se še rad spusti čez čas, ker ima povezano hidravlično olje (levo in desno stran posebej), tako da ga je treba peljat napumpat, če hočeš da je spet na pravi višini... to tudi ni velik strošek... Drugače pa gre kar vredu. Mogoče bi bilo potrebno še popravit ali zamenjat streho, vendar je to čisto odvisno kako je bil avto negovan.

Aha, točno. Še v šipi gredo radi nosilci, tako da če kopuješ preglej če gre šipa lepo gor in dol...

Freya
Nov uporabnik

Napisal/-a Freya Pe jun 27, 2008 2:32 pm

Najlepša hvala za pomoč in informacije. Če pa se še kaj spomnim, te bom kar prek PM vprašala.

LP ;)

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe jun 27, 2008 2:51 pm

Freya je napisal/-a:Da ne bom več po forumu pisala - kakšna pa je razlika med novim in starejšim modelom? jaz sem edino razliko vidla v sprednjih lučeh in maski.
lp, martina

Glede na to da si odprla temo ni nobenega problema da ne bi tam nadeljevala... mogoče še pride komu prav, če bo kupoval avto, tako da bom tudi tam napisal odgovor...

Za kakšno bistveno razliko res ne bi vedel. Vizualno zgleda drugačen (meni osebno lepši, bratu ne), verjetno je razlika pri opremi, znala bi biti v novem modelu tudi kakšna boljša klima,...

Za ostalo res ne bi vedel, glede na to da imamo le tega.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov