Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

cehmeister
Nov uporabnik

Mazda 6 Sportcombi ali Audi A6 (možno A4) avant

Napisal/-a cehmeister Pe jun 27, 2008 9:19 pm

Kupujem avto do 13k€
rabljen...

trenutno razmišljam samo v tej smeri...
gre se mi za udobje in čim manj stroškov (servis, ...)

Pa kaj bi moral paziti pri nakupo teh dveh avtomobilov.

Audi A6 avant...nekje 2001-02 letnik

Mazda 6 Sportcombi... 2002-2004 letnik

Pa do 100Kw

okvare avtomobilov?

Lp Aleš

Uporabniški avatar
mihhec
Novinec

Napisal/-a mihhec Pe jun 27, 2008 9:25 pm

Jst sm osebno za mazdo. Glede popravil in servisov, sta avta pomoje tm tm, verjetno je audi clo dražji. Sicer pa koker naletiš na avto, lahko bosta oba dobr delala al pa tud ne :D Drugače pa se mi zdi da za tak denar dobiš mlajšo in bolj ohranjeno mazdo z manj kilometri, kokr pa če kupiš audija.

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Pe jun 27, 2008 11:04 pm

Jst bi se odlocu za Mazdo, ker je novejsi, manjsa verjetnost je, da je zgonjena, pa se na Top Gear-u so jo priporocili :P

Lp,
D
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So jun 28, 2008 12:13 am

če audi a6 potem pazi da ta ne bo 01 letnik z 2.5tdi motorjem ( problemi z odmično gredjo)

pa se ti hecaš da boš dobil a6 avant do 100kw? ker je 90% avant-ov 2.5tdi, če najdeš 1.9tdi boš lahko zelo srečen

@gyga: povej mi kateri avto ni "zgonjen" in kaj zate pomeni pojem "zgonjen" ? ... :roll:

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man So jun 28, 2008 12:29 pm

A4 se meni zdi dokaj utesnjen, in si ga z vidika udobja ne bi kupil. A6 je sicer prostoren, ampak me motijo pretrdi sedeži. Audi pač - probaj jih, nekaterim so ravno taki sedeži všeč, mogoče bodo tudi tebi. Poleg tega je A6 razred višje, kar se odraža na stroških vzdrževanja. Osebno bi izbral Mazdo 6. Prostorna, dost udobna, s potencialno najnižjimi stroški vzdrževanja. Žal slednjega ne more nihče garantirat, ampak načeloma naj bi bilo tako.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So jun 28, 2008 12:39 pm

tha_man je napisal/-a:Poleg tega je A6 razred višje, kar se odraža na stroških vzdrževanja.

res, tega pa nisem vedel :lol:
ne piši neumnosti

več stroškov sem imel na vectri kot pa na a6

tha_man je napisal/-a:Osebno bi izbral Mazdo 6. Prostorna, dost udobna, s potencialno najnižjimi stroški vzdrževanja. Žal slednjega ne more nihče garantirat, ampak načeloma naj bi bilo tako.

vse je odvisno kam avto pelješ na servis ( pooblaščen serviser ali pa poznanstvo) ;)

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So jun 28, 2008 12:54 pm

adis je napisal/-a:vse je odvisno kam avto pelješ na servis ( pooblaščen serviser ali pa poznanstvo) ;)

sarcasm mode ON

Se čist strinjam!!!

Itak imamo vsi poznane ali v žlahti mehanike ki so samo nas pripravljeni sprejet petek in svetek ter menjat/popravit karkoli je že pač treba na raznih znamkah avtomobilov v manj kot pol ure za pol cene materiala in flaškon kislice pa še potegne ti ga če se ti lušta!

Sarcasm mode OFF
:roll:

Resno, nekateri tile "poznani" so včasih še večji nategatorji kot pooblaščeni.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS So jun 28, 2008 1:04 pm

Sam fant, če ti se gre za udobje potem Audi in Mazda DEFINITIVNO odpadeta.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man So jun 28, 2008 1:31 pm

adis je napisal/-a:vse je odvisno kam avto pelješ na servis ( pooblaščen serviser ali pa poznanstvo) ;)

Tole so mi pa najbolj smešne izjave. Nekateri imate kolega ki vam poceni rihta avto, in potem razglašate kako so stroški vzdrževanja tega avta nizki. Nizki so zate, ne pa tudi za večino ostalih, ki bodo avto furali na navaden servis kot navadna stranka.

Ne primerjat jabolk in hrušk.

cehmeister
Nov uporabnik

Napisal/-a cehmeister So jun 28, 2008 3:46 pm

Mazdo 6 sportcombi je kar težko dobiti v našem okolišu...našel sem pa eno navadno Mazdo 6
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2153806

in tega Audija

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2060915

A6 pa se mi ni povidel..čeprav je mal bolj prostoren :)

Kaj bolj priporočate?

Lp Aleš

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So jun 28, 2008 3:48 pm

off:
kot prvo:
ko ti serviser več let popravlja avto oz. menja tisto kar je potrebno in če je cenejši od konkurence potem je to velik +

kot drugo:
prvič ko bi me mehanik zeznu pri popravilu/ceni bi se lepo zahvalil in šel drugam ;)

kot tretje:
vse je odvisno od posameznika kako ravna z avtom, če si ok - skrben lastnik ( beri: ob prvem nenavadnem zvoku avtomobila greš to takoj pogledat kaj je) bodo stroški popravila manjši

aja btw: sm čisto povprečen

mi gre pa na živce, da tisti, ki nimate v lasti znamke npr. audi ali pa v tem primeru mazde govorite kako je drag/a...zame osebno je bil opel dražji za popravila samo za primerjavo

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche So jun 28, 2008 7:13 pm

cehmeister je napisal/-a:in tega Audija

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2060915

Takega ja, ne pa tega :) Čurman je pomoje isto kot v Lj Avtosvet. Prej avto čuri zdaj tifon wtf. Ko sem jaz avto tam gledal je po telefonu zagotavljal da je vse kul, tam avto sploh ni vžgal za kar je krivil "močn radio" :lol: itd.. pa tud po MS o njemu ni lepih besed.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov