Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
alfaromeo155
Novinec

Hyundai H-1

Napisal/-a alfaromeo155 So jun 28, 2008 10:16 pm

zanimam se za nakup rabljenega Hyundai H-1 2,4d letnik 99-02 pa me zanimajo vasa mnenja in izkusnje z temlem avtom zanimam se pa za varianto z sedezi za druzinsko vozilo .

lp
love alfa

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new Ne jun 29, 2008 7:34 am

Sosed ima takšnega in rjavi 100 na uro!!! Skoraj vso karoserijo mu je že načela! Pa nasploh ti avti zelo rjavijo! Drugače je on rekel da ima motor 2,5 in sem se že peljal zraven v Avstrijo, z samim motorjem še ni imel problemov vendar pa ima zmogljivosti tovornjaka! Če pa je avto fejst naložen pa so njegove zmogljivosti in vozne lastnosti še slabše od tovornjaka!
TIGR

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Re: Hyundai H-1

Napisal/-a JEREMIJA79 Ne jun 29, 2008 8:52 am

alfaromeo155 je napisal/-a:zanimam se za nakup rabljenega Hyundai H-1 2,4d letnik 99-02 pa me zanimajo vasa mnenja in izkusnje z temlem avtom zanimam se pa za varianto z sedezi za druzinsko vozilo .

lp

Avto defenitivno ni primeren za družinsko vozilo pa seveda tako kot je napisal predhodnik zelo rad gnije.

Uporabniški avatar
frenk19
Novinec

Napisal/-a frenk19 Ne jun 29, 2008 9:54 am

mi imamo enega doma.
Kombi ima prestavno razmerje kot tovornjak. Končna hitrost 140kh, je pa motor zelo močan. Če boš kupil obvezno vzami 2,5 !!

lp

kosmit
Nov uporabnik

Napisal/-a kosmit Ne jun 29, 2008 10:41 am

Imam h-1 letnik 99 2.5. Z motorjem in ostalo mehaniko ne boš imel problemov. Podvozje je več ko predimenzionirano za družinski avto. Problem so lahko kolone. Na dnu kolon so odtekalni kanali kateri se zelo rado zamašijo in nato avto začne gniti od navznoter. Velika možnost je da je kombi tudi nasedel ali so bile kolone kako drugače poškodovane. Mnogo lastniko z njim nasede na pločnik, lahko tudi ko menja gume napačno nastavi dvigalko in kolona se deformira. Nato ga pelje popraviti k kakšnemu "specialnemu" kleparju kateri "strokovno" zamaši kanale in voda začne zastajati v njem.
Glede voznih lastnosti moraš vedeti da je to avto s katerim lahko normalno voziš do hitrosti 100Km/h. Pri višji hitrosti začne mnogo večja poraba nafte. Upoštevati moraš da ima kombi višje težišče in da kakšerkoli težji predmet v njem spremeni težišče tako da ne moreš voziti hitro skozi ovinke.
Drugače ga je lepo voziti, je zelo prostoren. Kot slabo lastnost bi ti lahko rekel da je klimatska naprava malo "prešvoh" za tako veliko prostornino. In motor je še kar glasen.

Če ga dobiš kakšnega kateri ima cele kolone ga lahko kar vzameš.

L.P.
Mitja

Uporabniški avatar
alfaromeo155
Novinec

Napisal/-a alfaromeo155 Ne jun 29, 2008 8:23 pm

kaj tocno se tele kolone in koliko je poraba vata ter cene servisov ter delov

lp
love alfa

kosmit
Nov uporabnik

Napisal/-a kosmit Po jun 30, 2008 12:18 am

Malo čudno sem se izrazil za kolone, verjetno je boljši izraz pragovi. Spodnji del vozila pod vrati.

Poraba mojega ob zmerni vožnji je od 8 do 10 L/100Km. Primer avtocesta N.G.- Pordenone 200Km in še 130 Km po Novi Gorici je bila poraba 8,8 L/100Km. Povprečna hitrost na avtocesti je bila 90 Km/h. Po mestu je pač vožnja po omejitvah.

Original delov nisem stavil nanj, konkurenčni so kar poceni. Ker je podvozje kombija predimenzionirano (zgleda da so korejci najprej naredili kamion in nato postavili nanj kabino kombija) se ne kvari. Zavorne ploščice so reda 40 Eurov, nekaj takega je tudi zavorne obloge. Edino olja v motor gre malce več 6L. Na original servis ga še nisem peljal. Cene ure serviserja so približno 27 Eurov.
Jaz se že najmanj 4 lastnik, po izjavi prijatelja( mehanik po poklicu) naj bi kombi imel čez 300000Km.

Po izjavi delavca na tehničnih pregledih še nobenega H-1 niso zavrnili zaradi izpušnih plinov.

L.P.
Mitja
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov