Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

urosh
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Jaguar X-type 2.0 D 130 KM KARAVAN

Napisal/-a urosh Če jul 10, 2008 7:52 pm

Zdravo,

zadnje čase opažam veliko rabljenih avtomobilov Jaguar X-Type letnik okrog 2003.

Ker namreč kupujem avto v tem rangu, me zanima, če ima kdo kakšne izkušnje s tem avtom in tem motorjem?

Kakšni so stroški vzdrževanja v primerjavi z avtomobili kot so: Mazda 6, Volvo v50.... (servis, nadomestni deli...)

Link za primer: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2095094#

Lp

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe jul 11, 2008 7:47 am

Sam sem vozil X-Type sicer letnik 2007, in z 2.2D agregatom, in bi samo dejal da roke proc od tega avtomobila. Lega je zanic, notranjost je prevec angleska, sicer motor je bil dokaj poskocen, vendar je tudi pil sorazmeroma dosti.

Vzdrzevanje avta je dokaj drago, ce vzames v zakup da je avto naret na podvozju od Mondeota. Sam bi ti odsvetoval nakup, pa srecno izbiro!

LP
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Pe jul 11, 2008 7:53 am

o v50 je bilo že veliko napisanega

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Pe jul 11, 2008 9:05 am

mislim da avto ni tako slab oz. sploh ni slab. je nekaj posebnega- če boš kupil mondea,volva ali kaj podobnega se boš izgubil v povprečju. če kupiš jaguarja je popolnoma nekaj drugega. vem da boste zdj začeli govort da je u slabih časih itd,vendar to je bilo in ni več. js bi se odloču za jaguarja,že zaradi posebnosti in (nekdanje) slave te znamke.
denis

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Pe jul 11, 2008 9:18 am

evo, še en Anglež a z BMW-jevim motorjem

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1955340
Slika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe jul 11, 2008 9:51 am

ampak rezervni deli za takega roverja so hudo dragi :shock: pa čakalna doba, da dobiš določen del te pa tak ubije.
LP Rok

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sigor Pe jul 11, 2008 10:33 am

Drocky je napisal/-a:ampak rezervni deli za takega roverja so hudo dragi :shock: pa čakalna doba, da dobiš določen del te pa tak ubije.

blazno dragi, najdražji na svetu, pa cele 4 dni traja da jih dobiš iz Anglije, katastrofa
Slika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe jul 11, 2008 10:57 am

nevem, men se zdi za kuplung cilinder mal čez 150€ velik + ta stvar se je čakala 10 dni.
LP Rok

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sigor Pe jul 11, 2008 11:15 am

je treba tud vedet kje kupiš
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe jul 11, 2008 11:32 am

denis099 je napisal/-a:mislim da avto ni tako slab oz. sploh ni slab. je nekaj posebnega- če boš kupil mondea,volva ali kaj podobnega se boš izgubil v povprečju. če kupiš jaguarja je popolnoma nekaj drugega. vem da boste zdj začeli govort da je u slabih časih itd,vendar to je bilo in ni več. js bi se odloču za jaguarja,že zaradi posebnosti in (nekdanje) slave te znamke.

Jaguar je še vedno dobro vozilo IN prestižna znamka, ampak s tem modelom so brcnili v temo. Kot sem dejal, gre za Mondeota z Jaguarjevo zunanjostjo, če pa kupuješ avto zaradi NEKDANJE slave pa ti priporočam golfa 2.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe jul 11, 2008 12:01 pm

Jaz sem enkrat študiral da bi vzel X-type z 3.0 bencinarjem in sem prebral veliko in se pogovarjal, pa žal so nemci bili vedno pred njim v testih po vsemu, tako da se na koncu nisem odločil, čeprav bi ga dobil po ful dobri ceni.
-Je pa oblikovno malce bolj poseben, ker je tudi redek na cestah.
Vseeno bi bil BMW boljša izbira.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe jul 11, 2008 7:48 pm

men tale x type ne zgleda preveč jaguar znotraj, rajši mazdo 6 ali v50, bo vrjetno boljše

Sigor je napisal/-a:je treba tud vedet kje kupiš
to maš prav, drugače pa je super avto, sploh notranjost se mi dopade :)
LP Rok

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Pe jul 11, 2008 7:52 pm

Courage™ je napisal/-a:Jaguar je še vedno dobro vozilo IN prestižna znamka, ampak s tem modelom so brcnili v temo. Kot sem dejal, gre za Mondeota z Jaguarjevo zunanjostjo, če pa kupuješ avto zaradi NEKDANJE slave pa ti priporočam golfa 2.

:rofl
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So jul 12, 2008 11:23 am

Zanimivo da se ravno Audi fani tako kurčite čez Jaguarja in to, da si deli nekaj komponent z Mondeotom (ki ima mimogrede odlično podvozje).

Pa poglejmo k vam:
A3 (Golf,Octavia,Leon) - Xtype(Mondeo)
A4 - 3/4 motorjev istih kot drugje v koncernu, menjalniki, ...
...
Saj ne. Ampak jaz bi bil tiho, ko pa vozite vozila, ki si delijo 3/4 komponent z 2-3x cenejšimi vozili.

Prosim, ne se smešit. :roll:
Ne zamerit. Ampak eni pač najedate eno in isto.
Če ima Audi dele od Škode je premium. Če pa ima Jaguar obvolanske ročice od Mondeota je pa falus. Dejte malce odrast

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 So jul 12, 2008 12:34 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Zanimivo da se ravno Audi fani tako kurčite čez Jaguarja in to, da si deli nekaj komponent z Mondeotom (ki ima mimogrede odlično podvozje).

Pa poglejmo k vam:
A3 (Golf,Octavia,Leon) - Xtype(Mondeo)
A4 - 3/4 motorjev istih kot drugje v koncernu, menjalniki, ...
...
Saj ne. Ampak jaz bi bil tiho, ko pa vozite vozila, ki si delijo 3/4 komponent z 2-3x cenejšimi vozili.

Prosim, ne se smešit. :roll:
Ne zamerit. Ampak eni pač najedate eno in isto.
Če ima Audi dele od Škode je premium. Če pa ima Jaguar obvolanske ročice od Mondeota je pa falus. Dejte malce odrast

that's right :D
denis

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So jul 12, 2008 12:43 pm

Dr.M3: kakorkoli visji razredi si ne delijo taksnih "malenkosti" in "nemalenkosti" vseeno
pa ce pogledas tudi pri prestiznih znamkah... cemu se nebi smelo deliti saj s tem samo
proizvodnjo lazje peljejo dalje in originalni deli postanejo "malenkost" cenejsi.

denis099: off
tebe sem pa ze prakrat opozoril ker taksni komentariji z nepodkrepljenimi dokazi
ne sodijo sem, sploh pa v tem pogledu kjer si ti naredil iz 2,3 tem štalo da je morala v
kos... :idea:
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 So jul 12, 2008 2:09 pm

MacTron je napisal/-a:Dr.M3: kakorkoli visji razredi si ne delijo taksnih "malenkosti" in "nemalenkosti" vseeno
pa ce pogledas tudi pri prestiznih znamkah... cemu se nebi smelo deliti saj s tem samo
proizvodnjo lazje peljejo dalje in originalni deli postanejo "malenkost" cenejsi.

denis099: off
tebe sem pa ze prakrat opozoril ker taksni komentariji z nepodkrepljenimi dokazi
ne sodijo sem, sploh pa v tem pogledu kjer si ti naredil iz 2,3 tem štalo da je morala v
kos... :idea:

kakšnimi nepodkrepljenimi dokazi?? vse kar sem napisal je možno preveriti ali z raznimi statistikami pokvarljivosti, ali z uglednimi (nemškimi) revijami ipd. Subkjektivnega mnenja je dejansko malo.
denis

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 So jul 12, 2008 4:09 pm

zato da lahk rečeš js mam pa jaguarja nč drugega :D :D :D :D :D :D :D
denis

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So jul 12, 2008 4:41 pm

denis099 je napisal/-a:that's right :D

..to je podkrepljen dokaz..... :roll: :oops:

Dajte se mal vprašat, zakaj je še ne pet let star takšen avto prišel na "samo" 25% vrednosti novega :?: ....pa šedaj ga noben noče :idea:

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny So jul 12, 2008 5:03 pm

Courage™ je napisal/-a:Sam sem vozil X-Type sicer letnik 2007, in z 2.2D agregatom, in bi samo dejal da roke proc od tega avtomobila. Lega je zanic, notranjost je prevec angleska, sicer motor je bil dokaj poskocen, vendar je tudi pil sorazmeroma dosti.

Vzdrzevanje avta je dokaj drago, ce vzames v zakup da je avto naret na podvozju od Mondeota. Sam bi ti odsvetoval nakup, pa srecno izbiro!

LP

Ok sedaj pa ne razumem več. V drugi temi, praviš kako je X5 poden od avtomobila za vozit. S čimer se ne strinjam jaz (ampak ok, jaz nisem nek profesionalni novinar) kot tudi vsi testi, ki sem jih bral. Vsi pravijo kako je super na cesti, lega in vse.
Sedaj praviš, da je Jaguar xtype zanič in izpostavljaš modeovo podvozje. Podvozje, ki je bilo spet povsod zelo hvaljeno (v xtype-u) in je v vseh roadtestih še posebej izpostavljeno kot super. Še Clarkson, ki zame ni nek profesionalni kritik je xtype-a v Top Gearu zelo pohvalil. Od notri do zunaj.
Kaj točno pa zate predstavlja dobro podvozje in dobra lega ?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov