mondeo01 je napisal/-a:nekaj casa nazaj sem se naredil temo glede nakupa vozila.
trust je napisal/-a:Zakaj se vsi tako zaletavajo samo v novejše avte?![]()
Dobr, napisal, bom, kar mislim sam in bi bilo najbolje.
Zdej nisi nič napisal, kaj ti crkuje, lahko nagaja elektronika(predvidevam, da imaš ford mondeo l.??), mehanika, velik kilometrov ali kaj druzga. Raje si kupi drug avto, približno iste letnike, dobiš ga s klimo in z vso osnovno opremo, če te pač moti to crkovanje(značilno za forde).Samo, če avto crkuje je lahko zelo majhna napaka, ki ti jo bo avtoleketričar odkril v sekundi ali pa kaj hujšega oz.druge okvare.
Slovenci so (ne govorim za sebe)taki, da, ko crkne avto si reče, dost mam te gare in gre po novejšga oz novega (90,9%), četudi nima denarja.
P.s. Kak je bilo šele pri meni nazadnje, avto mi na lepem začne trokirat (tik pred sesutjem motorja), tok sem se še lahko vozil, da sem kupil druzga identičnega za smešno nizko ceno, iz dveh sem sestavu enga dobrga in mi ni niti mal žal. Zdej vsaj vem, če ga stolčem ga mam en popoldne skupaj (drug avto), če se kaj pokvar zrihtam v kratkem času.
Raje daj tistih 200 evrov v sklade in varčuj za pokojnino.
In, kaj boš imel, če boš sedaj nabavil novejši avto, čez par let boš dobil jurja za njega, torej boš na veliki izgubi, če pa obdržiš oz. kupiš isti letnik oz.isto vrednost avta, boš pa čez 3 leta imal v skladih že lepe evrčke.
3*12*200€=7200€ + €€€
Dobr premisl.
P.S.S. Hvala lepa za nov avto, tud, če bi zdele imel 8000 evrov bi raje vložil v sklade oz. varčeval.
P.S.S.S. Na koncu, tako ali tako vem, da bo avtor te teme vzel kredit za avto, ki z leti strašansko zgublja na ceni.
H-FReAK je napisal/-a:trust je napisal/-a:Zakaj se vsi tako zaletavajo samo v novejše avte?![]()
Zdej nisi nič napisal, kaj ti crkuje, lahko nagaja elektronika(predvidevam, da imaš ford mondeo l.??), mehanika, velik kilometrov ali kaj druzga. Raje si kupi drug avto, približno iste letnike, dobiš ga s klimo in z vso osnovno opremo, če te pač moti to crkovanje(značilno za forde).Samo, če avto crkuje je lahko zelo majhna napaka, ki ti jo bo avtoleketričar odkril v sekundi ali pa kaj hujšega oz.druge okvare.
Slovenci so (ne govorim za sebe)taki, da, ko crkne avto si reče, dost mam te gare in gre po novejšga oz novega (90,9%), četudi nima denarja.
P.s. Kak je bilo šele pri meni nazadnje, avto mi na lepem začne trokirat (tik pred sesutjem motorja), tok sem se še lahko vozil, da sem kupil druzga identičnega za smešno nizko ceno, iz dveh sem sestavu enga dobrga in mi ni niti mal žal. Zdej vsaj vem, če ga stolčem ga mam en popoldne skupaj (drug avto), če se kaj pokvar zrihtam v kratkem času.
In, kaj boš imel, če boš sedaj nabavil novejši avto, čez par let boš dobil jurja za njega, torej boš na veliki izgubi, če pa obdržiš oz. kupiš isti letnik oz.isto vrednost avta, boš pa čez 3 leta imal v skladih že lepe evrčke.
3*12*200€=7200€ + €€€
Dobr premisl.
P.S.S. Hvala lepa za nov avto, tud, če bi zdele imel 8000 evrov bi raje vložil v sklade oz. varčeval.
P.S.S.S. Na koncu, tako ali tako vem, da bo avtor te teme vzel kredit za avto, ki z leti strašansko zgublja na ceni.
Po moje se najbolj splača kupit avto star nekje 2,3-4 leta. Je pa res, da Slovenci damo raje več na avto, kot pa da bi pošteno na dopust šli. Res je tudi, da se je lepše voziti v eno leto starem Avtu, kot pa 15 let stari karaveli. Vendar tistim, ki naredijo 10k ali še manj km na leto, mislim, da je brezpredmetno imeti nobel Avto, ko pa se vsaki tretji dan usede noter in naredi 15km. Če pa letno delaš več kot 30k km, pa je nov avto definitivno vreden razmisleka, že samo zaradi vidika varnosti.
P.s.: @Trust: P.s. so začetnice za frazo Post Scriptum, kar v prevodu pomeni: naknadno dopisano. Če to frazo uporabljaš vsaj vedi kaj pomeni, da iz nje ne stvoriš nesmiselnih črk.
lp, Aleš.
trust je napisal/-a:P.s. = privatno sporočilo
mondeo01 je napisal/-a:ne sej men auto ne crkuje.dela kot urica. sm pa ke je blo kej za zamenjat,sam je potrosni materijal al pa zaradi slabih cest.drugace pa hvala bogu nc.sam redni servis.
aja pa nekdo je omenu da je bolje v sklade vlagat.ze vlagam v njih,res je da bi lahko se ta denar ki mislim dati za kredit vlagal v sklade,sam pol je ze malo rizik:)
pa se fora je da dobim auto ki ga nameravam kupit tudi dosti ceneje.
pa se nobenih dodatnih stroskov nimam,ker vem da bom drugace ta denar nekam za brezveze usak mesc zagonu.
mondeo01 je napisal/-a:ne sej men auto ne crkuje.dela kot urica. sm pa ke je blo kej za zamenjat,sam je potrosni materijal al pa zaradi slabih cest.drugace pa hvala bogu nc.sam redni servis.
aja pa nekdo je omenu da je bolje v sklade vlagat.ze vlagam v njih,res je da bi lahko se ta denar ki mislim dati za kredit vlagal v sklade,sam pol je ze malo rizik:)
pa se fora je da dobim auto ki ga nameravam kupit tudi dosti ceneje.
pa se nobenih dodatnih stroskov nimam,ker vem da bom drugace ta denar nekam za brezveze usak mesc zagonu.
trust je napisal/-a:Zakaj se vsi tako zaletavajo samo v novejše avte?![]()
3*12*200€=7200€ + €€€
Dobr premisl.
denis099 je napisal/-a:odlično ekonomsko razmišljanje. se podpišem pod ta članek:)
mondeo01 je napisal/-a:auto ki je vreden okol 4000 prodam za 5000 l.98,dobim auto 2002 letnik ki je vreden okoli 12.000 do 13.000 za 10.000€..pa iz bencinarja na dizla.sam poraba bi bila ista ker gre za veliko vec konjev pri dizlu.
se pravi da sem v plusu od 3000 do 4000€.
registracija pa bi bila vecja za 400€.se pravi okol 30€ mesecno vecja.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov