Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Katerega "dostavnika"?

Napisal/-a Slicker Po jul 21, 2008 10:54 am

Pozdravljeni,

v roku dveh-treh mesecev bom moral nabavit nek večji avto, za prevoz večjih stvari. recimo odbijač od avtomobila in še kako drugo drobnarijo.
Največ kolikor sem pripravljen dat za avto je 3500€. Zdj pa kaj kupit?
Gledal sem VW Caddy, Seat Ince praktično ni za dobit, Renault Kangoo, Citroen Berlingo. Pride še kaj takega v poštev? Avto bo prevozil cca. 500KM tedensko, zato mislim da se mi dizla sploh ne splača kupovat. Mogoče pride v poštev tudi kaki malo večji karavan? Vseeno katere znamke, edino Azijci in Italijani ne pridejo v poštev. Zadnji sedeži bodo itak skoz zunaj, edino mogoče enkrat na mesec da jih bom dal noter. Aja pa klima in servo je pri avtu pogoj. Drugega pa tak ne rabim.

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Po jul 21, 2008 12:00 pm

Kangooji niso dragi, in je tudi edini "tovorni" avto s katerim sem se pelau. Kakega 1.4 80km bencincarja tam okoli 2003 letnika, bi znal bit okej.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Napisal/-a Slicker Po jul 21, 2008 12:08 pm

jaz sem se peljal z vsemi že in mi je biu najbolj všeč berlingo. samo sem dal še druge opcije. rad bi pa izkušnje lastnikov glede zanesljivosti ipd.

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a oorosh Po jul 21, 2008 2:38 pm

Jaz imam izkušnje samo z kangoojem (1.9 D65), katerega sem vozil v prejšnji službi. Z avtom so bili sami problemi, dostrikrat zjutraj ni in ni hotel vžgati, pogosto mi ga je uspelo spraviti v pogon šele po kakšnih 10-minutah, enkrat mi je sredi centra LJ crknil alternator. Vsekakor je bencinar boljša izbira.

Sicer je pa meni od naštetih najbolj všeč berlingo. Kolega ga ima, in kljub kilometrini (200k km+) ga še ne misli zamenjati, ker preprosto avto dela brez težav. Samo eno veliko generalko je bilo potrebno narediti, pa je dober za par let.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To jul 22, 2008 9:41 am

Prosim te keep away from Renault. Kot zanimivost, trenutno imamo kar 3 tovorna vozila Renault istočasno na servisu. Menjalnik, Sklopka, Zadnja os.

Vw caddy (a govoriva o novem modelu al tisti stari ?)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Napisal/-a Slicker To jul 22, 2008 9:56 am

nisem glih neki fan renoja, ampak sem dal pač kot predlog, ker glede kangoojev ne vem praktično nič. caddy-ja pa mislim starega, za novega bom prekratek. mislim da bom vzel kar berlingota, ker še nisem slišal slabe besede čez njega.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH To jul 22, 2008 5:39 pm

Na tvojem mestu bi najprej razmislil dve stvari;
- ali je zate boljša izbira: kot ti praviš »dostavnik« ali klasičen kombi oz če ostanemo pri VW CADDY ali TRANSPORTER/MULTIVAN/CARAVELLE
- dilema bencin ali dizel

Osebno bi v tej dilem izbiral VW MULTIVAN - razlogi: pelješ se lepše in boljše kot v CADDY-u in ostali druščini, preglednost je neprimerno boljša, udobja na daljših poteh (bistveno) več, o prostoru in prilagodljivosti je škoda izgubljat besede.
Glavni razlog je poraba; majhni dostavniki (CADDY in druščina) imajo šibke motorje - velika čelna površina.
Bencinarji bodo na ta račun »žrli« praktično enako (ali zanemarljivo manj - posebno glede na težo + prosotrnost) kot klasičen kombi. Navadni dizli ne slovijo po dinamičnosti, sodobni, turbo-dizli pa so dražji.

Pri nas je sicer izbira MULTIVAN-ov majhna, v Nemčiji pa je ponudba bistveno boljša.Če proračun dopušča (cca 5.000 EUR) bi doplačal za 2,5 TDI - ki ima enako (v kakšnem primeru celo boljšo) dinamiko vožnje kot solidno motoriziran osebni avto.

Svetujem testno vožnjo - če je možno z 2,5 TDI.

p.s. nekaj slik, da dobiš "gušt"

LP
Priponke
VW MULTIVAN.jpg
VW MULTIVAN 2.jpg
VW MULTIVAN 3.jpg
VW MULITVAN 4.jpg
VW MULTIVAN 5.jpg

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson To jul 22, 2008 7:38 pm

mamo berlinga na šihtu, prostoren, varčen, udoben(relativno), je pa 1.6hdi 75km in potegne čist spodobno...

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy To jul 22, 2008 8:50 pm

Opel Combo?

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka To jul 22, 2008 9:23 pm

Misilim, da z berlingom ne bos nic zgresil. Prostoren in varcen je, kar je najbolj pomembno.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Napisal/-a Slicker To jul 22, 2008 9:51 pm

upoštevajte da je moj budget 3500€, max 4000€ če ima narejen velik servis in da je lepo ohranjen. multivana pa ne rabim, ker za to kar jaz rabim avto bi moral vse sedeže ven zmetat, kar pa se pol bolj splača transporterja, ki je cenejši če ne druzga. 2.5tdi mašino sem pa že vozil in vem da precej dobro potegne, samo saj pravim. avto bo upam da prinašal denar, zato me perfomaci in sama oblika avtomobila niti ne zanima. glavno da ma vsaj 70hp, obvezno klimo in da se da v kuferam brez problema spravit en odbijač.
najverjetneje bom kupil berlingota in pobral zadnje sedeže ven. trenutno čakam na ponudbo iz italije, ki jo bom dobil naslednji teden. upam da bo kaj pametnega dol.

hartge
Novinec

Napisal/-a hartge To jul 22, 2008 10:23 pm

AudiBoy je napisal/-a:Opel Combo?

Opel Combo = smeti.

Vzami Caddya al pa se boljse TRANSPORTERJA ! To so super avti, in naredijo se in se km.

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson To jul 22, 2008 10:45 pm

z berlingom pomoje nimaš kaj za zgubit, če boš le dobo kakega fajnega...

Uporabniški avatar
_IceMan_
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a _IceMan_ Sr jul 23, 2008 7:40 am

Kolega je tud kupo za firmo Berlingota l. 07 novega za super ceno in je res avto 1A. Zaenkrat še brez problemov. Tak da tud pomojem nimaš tukaj kaj zgrešit. Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], Polo78 in 10 gostov