Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Fiat Stilo; nasvet

Napisal/-a snikerson Sr jul 23, 2008 9:57 pm

Torej pri hiši se kopuje "novi stari" avtomobil, fiat stilo. Prosim za nasvete, oz. izkušnje lastnikov, kaj je bolje, 1.6 benc ali 1.9jtd in zakaj. Kk je kaj z kilometri, je 150k prevoženih preveč za 1.9jtd, kdaj so servisi in okvirna cena, poraba, prednosti, slabosti, skratka vse o omenjenem avtomobilu, gre se pa za 1.6benc(105km, če se ne motim) in 1.9jtd 115km(120km), za avto bi šlo nekje od 5-6k€, par 100 eur gor ali dol.
Vnaprje hvala za nasvete in koristne informacije, če je pa na avtonetu kak dober, pa kr hitro link prilepit, pa napisat kaj o avtu, če ga kdo slučajno pozna, lep pozdrav!

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Sr jul 23, 2008 10:05 pm

Js bom tako reku, JTD so dobri motorji. Se pa nemorem strinjat da je notranjost in sama kvaliteta avta dobra, ker ni. Frend ima Stilota, nemorem verjet da je lahko tako zanič narjeno vseskup. Plastika je slabša kot na mobilnih telefonih. Rajši kako Alfo, v Fiata nimam popolnoma nič zaupanja.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Sr jul 23, 2008 10:06 pm

SpeedyRS je napisal/-a: v Fiata nimam popolnoma nič zaupanja.

x2

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Sr jul 23, 2008 10:17 pm

Naj omenim, da smo s kolegom skoraj iz ovinka leteli ker je pred ovinkom počil ZGLOB! Baje da je serijska napaka na Stilotih. Potem zadnič mu ni hotel vžgati, Sveti mu lučka za vbrizg občasno. Ampak drgač avto lepo gre. Samo je kvaliteta notranjosti porazna, ampak res dobesedno. Še korejci majo daleč boljšo plastiko.

Uporabniški avatar
djoti
Novinec

Kraj: anhovo

Napisal/-a djoti Sr jul 23, 2008 10:27 pm

bo na fiatovem forumu kaj več zvedel

http://www.fiat-klub.si/forum/

Jst osebno imam 1.9 JTD in za enkrat dela kot urca, notranjost je na srednjem nivoju (nism preveč zahteven), do zdaj skoraj nobenih napak, razen dotrajanih gumic na stabilizatorjih - vendar sm tudi to odpravu, mašina dela brez problemov, pije od 5l naprej tja do 6 ob zelo agresnivni vožnji.

V glavnem za malo denarja se da dobiti zelo uredi avto.

Kaj več ti bodo znali na fiat forumu povedat o benzinarjih.

Pa letnik 2002 se je za izogibat ker so jim radi crkovali računalniki (Bosch-eva krivda)

Med tem ko nekateri ne zaupate fiat se drugi mirno vozimo z njimi brez kakršnih koli težav ;), brez lizingov in raznih kretidov v poceni makaronarskih avtih ki nam služijo iz dneva v dan. :P

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Sr jul 23, 2008 10:30 pm

mja, sej že na slikah plastika izgleda bol "burno", pa design v notranjosti se jim tut ni najbol posrečil, sam men se zunanjost zelo dopade, pa tut motorji naj bi bli tile jtdji zelo dobri

P.S: Ima alfa 147 enak motor kot ti stiloti(oz. obratno), v mislih mam 1.9jtda?
Zadnjič spremenil snikerson, dne Sr jul 23, 2008 10:40 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Sr jul 23, 2008 10:33 pm

Vem da ima enak motor. Samo je vse drugo na veliko višji ravni, kar je logično saj tudi več stane.

Uporabniški avatar
djoti
Novinec

Napisal/-a djoti Sr jul 23, 2008 10:37 pm

Jtd so isti kot pri alfah
benzinarji ne

Jst čez armaturno ploščo nimam večjih pripomb, pripombe imam edino glede plastike ba vratih ki pa je res u p.... bi se dalo boljše oblikovat in izdelat

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Sr jul 23, 2008 10:41 pm

Pa naslon na vratih se zvija, če je preveč nasloniš je tako? Uglavnem, nevem kaj so mislili. Zelo slaba je končna obdevala, še posebej za nižjega srednjega razreda v 21. stoletju :?

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG Če jul 24, 2008 12:15 am

Na vratih je meni počil ročaj (odznotraj tapete), tko da verjetno maš to v mislih. Sicer pa glede notranjosti. Za moje pojme je armaturka lepša, kot v drugih avtih tega cenovnega razreda. Če ga vzameš z avtomatsko klimo. Pri ročni so tisti knofi res malo bedni. Plastika na armaturki se mi zdi kr uredu (ne blešči se v šipi), tud na otip je dobra. Na vratih in okoli je pa res malo cheap. Dobro je tud to, da je armaturka brez raznih čričkov!
Mam 02 letnik in sem mel probleme le z airbagi (serijska napaka). Glede računalnika ne vem nič. Tud do sedaj še nisem slišal za ta problem. Mel pa so še probleme z amortizerji in z rokami, ampak to se je itak dalo zrihtat na servisu zastonj, tk da majo zlo vsi to poštimano. Vsekakor se pa splača vzet 03 ali novejše.
Bencin/dizel - kaj pa vem. Glede na cene dizla zadnje čase, bi blo treba kr mal premislt. K tud dizel nima tok majhne porabe. ( moj ima 7.2).
Pa če se le da ga kupi z opremo dynamic.

@speedyrs: Ne vem v kakšnem avtu si se ti vozu. Da ga nisi za Bravota zamenjal. :P Ker tok kritik čez stilota pa že dolgo nisem slišal. :D

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Če jul 24, 2008 12:29 am

Vozil sem se v Fiat Stilo karavan letnik 2005 MultiJet 1.9(kolk konjev ima pa nevem). Js sm navajen malo bolj kvalitetnih avtomobilov, tako da mi je notranjost zato tako porazna. Zato je pač moje mnenje takšno kot je.

Sicer pa mogoče nisem samo js takega mnenja:

"A failed car. No reason to buy it rather than the better competition. Disastrous quality."

vir: http://www.honestjohn.co.uk/carbycar/index.htm?md=508&

komen
Stalni uporabnik

Kraj: Ilirska bistrica

Napisal/-a komen Če jul 24, 2008 8:00 am

jst mam stilota 1,6, in za razliko od drugih tle gor, bom jst pohvalu avto, pa ne sam zato kr ga mam sam. ampak avto je res odlična izbira, največ dobiš za to ceno v tem razredu, armaturna je meni lepša od večine drugih avtov, saj deluje zelo "robustno", in je prav lepo oblikovana. tko da res nevem kaj govoriste o "obupni" kvaliteti. pije mi povprečno okoli 8l, nikoli blo večjih problemov, stegne pa kr lepo za tolko konjev...zdej če se ti splača dizla pa mal na "našem" fiat-forumu povprašej in preglej...naprodaj je tudi moj stilo, samo verjetno ti je predrag..uglavnem, če ga prodam pa grem s5 na stilota, al pa alfo...ker taljani niso niti najmanj tako v qu++rcu, kot nekateri pravjo...sam se odloči, fanj pa je slišat nasvete drugih, še posebej tistih , ki so avto imeli in vejo iz lastnih izkušenj ;) se pa da avto tudi lepo poštimat, pa še ostali deli so "poceni"-glede popravila....
NOS is like a hot chick with STDs. You just want to hit it, but you're afraid of the consequences.

Slika

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Če jul 24, 2008 3:03 pm

@komen Če imaš ti tako dobre iskušnje s svojim Stilotom super. Js nažalost nism meu tako dobrih.

komen
Stalni uporabnik

Kraj: Ilirska bistrica

Napisal/-a komen Če jul 24, 2008 3:21 pm

ja no sej pravm, da pač jst svoje mnenje povem....in nasvete pa nej dajejo (bivši) oz. sedanji lastniki stilotov...ker najbolj neumno je, da kritizira al pa hvali nekdo, ki še sedel ni v tem avtu ;)
NOS is like a hot chick with STDs. You just want to hit it, but you're afraid of the consequences.

Slika

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Če jul 24, 2008 4:03 pm

Sem gledal malo tudi po bencincih ja...
Pozna kdo lastnike?
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2179992#
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2180956#
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2062554
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2138535#

Kako je pol z temi motorji, povprečna poraba ob "nepreveč" težki nogi, so meli ti motorji kake probleme, hvala za informacije.

Da ne pozabim, avto bo vožen po mestu, 2x tedensko lj(študij) in še kakšna daljša tura...

Edit; je 150kkm prevoženih preveč za 1.9jtda?

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG Če jul 24, 2008 4:28 pm

Drugi je ziher uvožen, pa tud NIČ opreme nima. Tk da tega jst nebi gledu. Zadnji dizel je kr ugoden, sam je letnik 02. Praši če je vse uredu s sovoznikovim airbagom. 150k km ni preveč, če je bil avto servisiran in normalno vožen. Glede bencinskega motorja ti pa ne morem velik povedat, ker mam dizla. Mel je kolega 1.8 motor in je reku da je zlo požrešen (sam on ga ni tud malo ne šparal).
Aja še neki glede klime. To je mal dvorezen meč. Pri navadni klimi armaturka zgleda čudno, avtomatska je pa lepša in bolj ''udobna'', ampak rade crknejo ene lopute. Moji se na cajte strga in mi leva stran piha max vroče, desna pa max mrzlo. K sreči se mi je do sedaj še vedno samo poštimalo!
uspešen nakup ti želim, če maš pa še kšno vprašanje pa kr povej.
lp
@komen: sej sedel je že notri, sam lastil si ga še ni. :P Res trapasto, da ga najbolj skritizira nekdo, ki se je v avtu peljal kot sovoznik. ;) Dost kreganja! :)

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new Če jul 24, 2008 4:32 pm

Če vzameš JTD in Dynamic boš zelo zadovoljen!!!
TIGR

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Če jul 24, 2008 4:50 pm

FuriousG je napisal/-a:Drugi je ziher uvožen, pa tud NIČ opreme nima. Tk da tega jst nebi gledu. Zadnji dizel je kr ugoden, sam je letnik 02. Praši če je vse uredu s sovoznikovim airbagom. 150k km ni preveč, če je bil avto servisiran in normalno vožen. Glede bencinskega motorja ti pa ne morem velik povedat, ker mam dizla. Mel je kolega 1.8 motor in je reku da je zlo požrešen (sam on ga ni tud malo ne šparal).
Aja še neki glede klime. To je mal dvorezen meč. Pri navadni klimi armaturka zgleda čudno, avtomatska je pa lepša in bolj ''udobna'', ampak rade crknejo ene lopute. Moji se na cajte strga in mi leva stran piha max vroče, desna pa max mrzlo. K sreči se mi je do sedaj še vedno samo poštimalo!
uspešen nakup ti želim, če maš pa še kšno vprašanje pa kr povej.
lp
@komen: sej sedel je že notri, sam lastil si ga še ni. :P Res trapasto, da ga najbolj skritizira nekdo, ki se je v avtu peljal kot sovoznik. ;) Dost kreganja! :)

Js sm vsaj sedel notr, in ti povem kakšen vtis sem dobil. Nekateri sploh niso sedeli noter in bodo takoj rekli, da je zanič ker je FIAT. Js mislim, da sm argumentirau svoje mnenje čisto dovolj.

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Če jul 24, 2008 5:00 pm

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2138535#

sem se ogrel za tega, mi je tut 3vratna različica velk lepša kot 5, me pa zanima, kdaj je velik servis pr teh avtih, pri kolko km ?

Uporabniški avatar
djoti
Novinec

Napisal/-a djoti Če jul 24, 2008 5:15 pm

okrog 120 000 kilometrov kakšen kilometer manj ali več, zadnjega ki si prilepil se ogreva tudi moj prijatel (na tej firmi sm tudi sam kupu svojega), več ali manj so pa ti avti uvoženi iz Italije in so dokaj dobro ohranjeni, edino karoserije so obtolčene (značilno za italjane)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov