Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

alias
Nov uporabnik

Flamin avto Maribor

Napisal/-a alias Če jul 24, 2008 7:09 am

ima kdo izkušnje s tem prodajalcem rabljenih vozil. grem gledat avto, pa me želim pridobiti čimveč informacij o samem prodajalcu.

torej, ali jim gre vsaj malo za zaupat, ali nategujejo po vsej črti?

Lp

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če jul 24, 2008 8:40 am

Pri Flaminu dobiš garancijo na vozilo. Imaš vozila iz tujine, ali pa slovenska vozila, ki so v komisijski prodaji.
Je pa tak, da trenutno so vsi avti od toče, tako da neboš mogel kaj dosti uredit.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če jul 24, 2008 8:41 am

Večina avtov je iz uvoza, razen če so pri kolmaniču dani staro za novo, več ti bo povedal uporabnik Lumpy_ lahko ;)

edit: vidim da me je prehitel :D

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Če jul 24, 2008 9:30 am

Da še malo razložim, Flamin avto je program, ki se izvaja na 5 lokacijah. Ena izmed teh je Avtohiša Kolmanič. Vsak avto ki se ga vzame noter, gre v delavnico na pregled, potem pa še v komplet prajne. Zato da se lahko da potem garancija na avte. Če se ga nebi pregledalo, pol itak nemoreš nekaj z garancijami mutit.

Pa če cenim avto, ki je bil slučajno uvoz in brez servisne knjige, ga niti noter ne vzamem, pa če je bil konkretno razbit.

Nismo hendleri če je kdo to mislil. :lol:

alias
Nov uporabnik

Napisal/-a alias Če jul 24, 2008 9:36 am

Lumpy_ je napisal/-a:Da še malo razložim, Flamin avto je program, ki se izvaja na 5 lokacijah. Ena izmed teh je Avtohiša Kolmanič. Vsak avto ki se ga vzame noter, gre v delavnico na pregled, potem pa še v komplet prajne. Zato da se lahko da potem garancija na avte. Če se ga nebi pregledalo, pol itak nemoreš nekaj z garancijami mutit.

Pa če cenim avto, ki je bil slučajno uvoz in brez servisne knjige, ga niti noter ne vzamem, pa če je bil konkretno razbit.

Nismo hendleri če je kdo to mislil. :lol:

torej ti hendlaš.

res je, sklatlo vam je tud avto, za katerga se zanimam...

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Če jul 24, 2008 10:31 am

Meli smo zdaj 2 dni cenilce iz zavarovalnice tu da so popisali vse avte, zdaj pa lahko samo nemilo čakamo slab mesec, da pridejo vakuumsko popravljat vozila, ker je taka gužva da je kar hudo.

Kateri avto pa te zanima?

alias
Nov uporabnik

Napisal/-a alias Če jul 24, 2008 10:52 am

elantra

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Če jul 24, 2008 11:05 am

Mja, jo je nakloužnalo. Sploh rob strehe je fajn dobil. Ker so naši tak bihtni pa se ne spravijo mreže naret, zdaj pa majo stroške + zgubo ker se ne prodaja nič. Cel tedn sedim tu za monitorom na šihtu cele dneve pa nimam kaj za prodavat. Žalost. :roll:

TilenR
Novinec

Napisal/-a TilenR Če jul 24, 2008 10:41 pm

No, da še jaz dodam svoje. Jaz sem kupil pri flaminu-kolmanič svojo vectro, pa me je prodajalec najprej nategnil, da servisna je, potem pa je skrivnostno ni blo več, ko sm prišel avto prevzet. Avto sem vseeno kupil, ker je zgledal res v redu - tut mehansko. Kmal po nakupu pa me je začel zajbavat avto, ampak so po posredovanju šefa Flamina - ne vem več, kako se piše; menjali AGR in turbino pod garancijo. Overall lahko rečem, da je šef Flamina res OK, prodajalci pa koker ker. Jaz sm imel izkušnje z enim slabših.
Glede na mojo izkušnjo pa lahko rečem, da garancija pri Flaminu celo dejansko nekaj velja!

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Če jul 24, 2008 11:49 pm

Kdaj si kupil avto? Ker lani so se mislim da trije prodajalci menjali na rabljenih vozilih.
Ostal še je samo eden, ki pa gre drug mesec stran, tak da sem sam ostal. Jaz sem pa od januarja tukaj.
Drugač pa ja, sem marsikaj slišal o določenih prodajalcih.
Za sebe vem, da stranke nebi šel na.tegnit po domače povedano v tej smeri, da nekaj avto ima, v resnici pa nima. Povem že ob začetku, kako je na stvari pa pokažem servisne knjižice, ker se mi zdi brezveze nekaj skrivat.

Verjetno si mislil vodja programa Flamin, Seušek Marko?

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Pe jul 25, 2008 6:51 am

Lumpy_ kaj pa oni štempli od vseh uradnih serviserjev v mb, ko si mi zadnjič razlagal o njih, še jih imaš? jaz bi rabo za vw štempl :)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe jul 25, 2008 7:05 am

Lumpy_ je napisal/-a:Mja, jo je nakloužnalo. Sploh rob strehe je fajn dobil. Ker so naši tak bihtni pa se ne spravijo mreže naret, zdaj pa majo stroške + zgubo ker se ne prodaja nič. Cel tedn sedim tu za monitorom na šihtu cele dneve pa nimam kaj za prodavat. Žalost. :roll:

Daj link od firme mogoče pa kaj najdemo tako kakor je :?: :idea: :roll: :D

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Pe jul 25, 2008 7:32 am

ti ne znaš brat imena topica?

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe jul 25, 2008 9:53 am

Lumpy_, kolko bi mi dali za Smaxa ? 9k ma prevozenih ? Zafiro OPC bi vzel.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Pe jul 25, 2008 10:11 am

DaDek je napisal/-a:Lumpy_ kaj pa oni štempli od vseh uradnih serviserjev v mb, ko si mi zadnjič razlagal o njih, še jih imaš? jaz bi rabo za vw štempl :)

Šaljivec. Bi pa blo fajn met ja :lol:

Matjaž nevem kaj ti naj rečem. Pol leta starih avtov nikol nisem mel volje cenit, ker cena tak pade ko odpelaš avto iz salona da glava peče. Raje še ga vozi en čas, če ne me boš grdo gledal če ti ceno povem. :lol: cca. 20% se odbije cene prvo leto pri avtu, te boš pa tak sam vido da se ti ne splača. Probaj sam za neko dobro ceno prodat privat.

OPC-jiko bi mel? :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov