Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dejang
Nov uporabnik

BMW serija 3 ali AUDI A4

Napisal/-a dejang Po jul 28, 2008 9:52 am

Kaj menite o teh dveh modelih (letnika 98-99). BMW-ji 318, 320 in Audi 1.8
Bencinar ali dizel?

Hvala!

Uporabniški avatar
LaKi_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LaKi_ Po jul 28, 2008 10:19 am

Pozdravljen,

Zdej za dilemo med bencinarjem pa dizlom boš mogu sam pr seb vidt, kok kilometrov delaš na leto, ter kaj se tebi bolj splača. To ti bodo uporabniki foruma težko povedal, ker ma vsak specifična pričakovanja in specifično uporabnost vozil.

Kar se pa tiče izbire avtomobilov, v izbiri imaš isti rang vozil, a eden je z zadnjim pogonom, en s sprednim. Meni osebno BMW nekako nepotegne, zato sem se tudi sam odločil za nakup Audi-ja isti letnik kot ga iščeš ti.

Če se pa že odločaš za Audija, pa 1.8 nepriporočam, vzami raje 1.8T, ker boš imel živahnejši avto pa tudi manjšo porabo.

LP
Težko je danes biti norec, kajti konkurenca je velika.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po jul 28, 2008 10:32 am

priporočam zopet iskanje ( pa čeprav preko googla), kar se tiče dizla ali bencinarja

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Po jul 28, 2008 10:52 am

318 je bolj kot ne žalost...Na tvojem mestu bi vzel A3 1.8T

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po jul 28, 2008 11:07 am

Sorry dečki. Tule pa sploh ni primerjave.
Ti bi izbiral med BMW E46 (iz leta 1998) in A4 model iz leta 1994. Če bi bil to Audi letnik 2001 (B6) bi še premislil, tako pa roko na srce tista prva A4ka ne seže niti do kolen E46 (to mislim da priznajo tudi Audi fani: od voznosti (tiste prve A4ke so bile še daleč za BMWji ali Mercedesi, če gledamo premium nemce), občutka na volanu, modernosti je razred višje - pač 4 leta novejši model ;) ). Precej bolj zastarel avto, oblikovno (sploh notranjost je žalost oz. pri E46 ene 10x bolj sveža) ;)

Overall. E46 je sigurno razred boljši avto od stare B5ke (je le modelno slednji precej starejši) po skoraj vseh atributih. Sigurno tudi v varnosti.

Skor tko kot bi primerjal Golfa5 in staro Astro. ;)

Moje mnenje in mnenje stroke ter zdrave pameti (ko voziš ali vsaj vidiš oba avta). :lol:

edit: 318i povsem zadostuje, če ne misliš dirkati. Tudi prehiteval boš tovornjake in počasne avtomobile. Pa še poraba goriva je precej zmerna.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po jul 28, 2008 2:45 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Sorry dečki. Tule pa sploh ni primerjave.
Ti bi izbiral med BMW E46 (iz leta 1998) in A4 model iz leta 1994. Če bi bil to Audi letnik 2001 (B6) bi še premislil, tako pa roko na srce tista prva A4ka ne seže niti do kolen E46 (to mislim da priznajo tudi Audi fani: od voznosti (tiste prve A4ke so bile še daleč za BMWji ali Mercedesi, če gledamo premium nemce), občutka na volanu, modernosti je razred višje - pač 4 leta novejši model ;) ). Precej bolj zastarel avto, oblikovno (sploh notranjost je žalost oz. pri E46 ene 10x bolj sveža) ;)

Overall. E46 je sigurno razred boljši avto od stare B5ke (je le modelno slednji precej starejši) po skoraj vseh atributih. Sigurno tudi v varnosti.

Moje mnenje in mnenje stroke ter zdrave pameti (ko voziš ali vsaj vidiš oba avta). :lol:

edit: 318i povsem zadostuje, če ne misliš dirkati. Tudi prehiteval boš tovornjake in počasne avtomobile. Pa še poraba goriva je precej zmerna.

Se strinjam, povedano je vse kar mores vedeti, ce pa se vseeno odlocis za nakup A4, pa ti tudi jaz polagam roko na srce, ne kupuj 1.8 motorja, za isti denar dobis 1.8T pa imas hitrejsi avto z manjso porabo.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po jul 28, 2008 3:54 pm

Sam sem imel A4 tdi, B5 model, letnik 99/00 , sedaj imam E46 320d. Se strinjam da se težko primerjata ta dva avtomobila. Pa ne da bi hvalil zdaj BMWja ker ga pač vozim sedaj, ampak tako pač je. :)
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
drift.king
Nov uporabnik

Napisal/-a drift.king Po avg 11, 2008 2:17 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Sorry dečki. Tule pa sploh ni primerjave.

sej ne morte primerjat a4 1994 pa bmw 3 coupe 1998 ... audi a4 letnik 2002 primerji z bmw e46 sej sta isti cenovni razred

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Po avg 11, 2008 2:41 pm

moje mnenje:vsekakor BMW,pa če je le možno 323 bencinarja(če delaš pa veliko kilometrov,taj pa vsekakor dizlaša)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov