Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
famus
Novinec

VW Eos ali Astra cabrio

Napisal/-a famus Pe avg 01, 2008 10:27 am

Pozdravljeni!
Kolega kupuje avto in ga zanima malo vaše mnenje! Torej al mate kakše izkušnje z tema avtoma itd...
Opli so ponavadi bencinarji 1.8 16 v
VW pa bi kupo 2.0 tdi

On bi rajše kupo VW pa tudi ta motor s mu bolj dopade...

no dva predstavnika ( samo kot primer)
opel 1.8 16v
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2191172

Eos
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1977288

Eosa bi kupo iz Nemčije, kako leto starega, opla pa bi dobo novegha za isti dnar...

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe avg 01, 2008 10:32 am

Vsekakor EOSA, lepsi avto in preverjen motor.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

S--LINE
Nov uporabnik

Napisal/-a S--LINE Pe avg 01, 2008 11:46 am

eos

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Pe avg 01, 2008 11:47 am

Vsekakor Astro. Meni osebno lepši dizajn (pri EOSu mi je naravnost smešna stranska linija ter zadek ki mi nekako ne potegne - sploh v kaki srebrni barvi na sliki so vidni zelo veliki spoji med deli). Preverjen motor, ki je poleg tega tudi bencinc in zame predpogoj v avtu ranga - cabrio. Ter dobiš NOV avto in ne neko kupovanje v Nemčiji.
Če mu je pa razlika v znački vredna enih 6-7k EUR pa ... potem pa bereš še topice, kjer folk pizdi, da mu škriplje streha pri EOSu... :P
Zadnjič spremenil Dr.M3, dne Pe avg 01, 2008 12:21 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Pe avg 01, 2008 12:04 pm

Astra. Že na pogled večja, dejansko lahko 2 zadaj za kabria še kako normalno sedita. 8000eur cenejša kar tudi ni drobiž. Všečnost je stvar okusa, a meni je tudi lepša kot Eos. Je pa tudi Eos lep avto. Hmm.. Nevem , pomoje da me še najbolj moti razlika v ceni, in sigurno ne bi preplačal takega zneska za takorekoč nič več muzike ;)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe avg 01, 2008 2:54 pm

Astro TT dobiš tud s 150 konjskim dizlom.

Je motor v Eosu CR al je še PD?
Slika

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Pe avg 01, 2008 3:06 pm

Novo vs. rabljeno, pa še 8k€ razlike... A je treba res razmišljat?
BTW, eos mi je grd. O.K., večina kabriotov mi je grda, ma astra je meno osebno manj grda:D

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Pe avg 01, 2008 3:08 pm

V Eosu je PD.

Osebo bi raje vzel Astro, saj je to eden redkih CCjev, kateri se mi dopade z odprto in zaprto streho. Pa še Astra je nova, medtem pa Eos malo rabljen...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe avg 01, 2008 3:13 pm

Glej da vzame bencinca - kateregakoli že.

TDI pa res ni za v Cabrio, bejžte no. :(

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Pe avg 01, 2008 3:19 pm

Meni pa se zdi, da so pri astri zadnji sedeži bolj za okras oz. za prtljago in ne za potnike. Sem pa Astro samo pobližje videl, sedel samo spredaj, zadaj ne, tako da je ta opazka bolj na oko. Pri astri me moti tudi prtljažnik, ki ga ima pod streho, kadar je ta zložena v prtljažnik(odprta). Prtljažnik je v tem primeru nizek, vendar dolg, do njega pa dostopaš tako, da se streha avtomatsko privzdigne, sicer prtljaga ni dostopna. Pač prilagoditi moraš kufre, ko kam potuješ - predvsem višino kufrov, ali pa izkoristiš zadnje sedeže.
EOS-a pa razen na daleč še nisem podrobneje videl, tako da ne vem kako je s prtljažnikom in zadnjimi sedeži. Po slikah pa mi je znotraj lepši, sploh armatura in sredinska konzola. Na zunaj pa sta mi oba avta lepa, sploh ko ju vidiš v živo. Vendar okus je subjektiven. Glede goriva sem pristaš bencina, spet subjektivni razlogi.
Potem pa pridemo do cene in ravno zaradi tega bi se jaz osebno raje odločil za astro. Kot je že nekdo napisal - ne bi dal toliko denarja več za praktično enako muzike.
Motorja pa sta verjetno tako en kot drugi dobra.
Slika

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Pe avg 01, 2008 3:25 pm

mati ima Astro TT 1.8 ECOTEC® 103 kW/140 KM in moram rečt, da avto potegne solidno.. in zaenkrat se brez problemov!

z Eosom nimam izkusenj..

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Pe avg 01, 2008 4:00 pm

1.8 motor za Astro TT je prešvoh. :lol:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Pe avg 01, 2008 5:10 pm

sem pred enim tednom prodal astro cabrio..... in nikakor ne priporočam nakup le tega... OPEL je in pika....
...res da je avto dizanjsko med lepšimi ni pa to tisto kar plačaš...

eos ima veliko prednosti...predvsem steklena streha ki mnogo poveča potniški prostor....itd...itd..

vsekakor bi se pa izognil dizla v cabrioletu...sploh motorjev tdi in cdti... je motor še mnogo preglasen...

...vse skupaj govorim iz lastnih izkušen... ;)

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Napisal/-a uros_p Pe avg 01, 2008 6:00 pm

@nejko307: Si imel še kakšne druge probleme z avtom, razen glasnega motorja in občutek majhnosti brez steklene strehe? Zanima me, ker imama s punco Tigro TT, sicer bencinski motor, ampak sma zelo zadovoljna. Je pa Tigra dosti manjši avto, ker je pač dvosed.
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe avg 01, 2008 6:28 pm

Smisel cabrio avtomobila ni vožnja po otroke v vrtec, naj si kolega razčisti pojme.
Nakup dizelskega motorja pa je čisti idiotizem.
Ta dva modela, ki jih je pa izbra,l sta pa sploh bedarija glede na to kaj vse se dobi z garancijo za ta denar:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2109348
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2113213
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1840458#
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1970462
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2068063#
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2138600
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2199684
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1909219#

Če pa bo želel vse v enem(praktičnost, udobje...), se bo moral malo bolj stegniti.
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2195646

Drugo so kompromisi, ki se jih naj pri nakupu cabria nebi delalo.
In ti kompromisi so vidni že pri obliki avtomobila, saj niti eden od teh naknadno narejenih cabrio avtomobilov ne deluje skladno. Morda je izjema le kakšen saab ali volvo. Drugi so le univerzalno pogojno uporabni in univerzalno grdi. Pa naj bo to megane, 307, focus, eos ali pa astra. Da igračk kot so 206cc ipd. ne omenjam.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe avg 01, 2008 6:40 pm

astra je vsekakor grdoba v pogledu cabria

Uporabniški avatar
famus
Novinec

Napisal/-a famus Pe avg 01, 2008 6:56 pm

ja 4 leta star slk pa je ful primerljiv z astro al pa eosom...
gre se za to da bi mel avto, ki bi služil kot limuzina in bi imel tudi možnost vožnje kakega potnika zadaj in možnost vožnje zgoraj brez!
V ta rank ki ga on gleda spada še kakšen megan cabrio ne pa SLK!

Hvala vsem za vaša mnenja, men se tud bolj dopade bencinar ampak med eosom in astra pa še zaj ne vem kaj bi izbral... no pač stvar okusa! Meni osebno je lepša od zunaj astra od znotraj pa eos :D

No bomo vidli kak se bo odločo, jaz sem samo vprašal, če mate kakšne izkušnje in vaša mnenja, zato pa je forum!

Hvala lepa!
LP

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe avg 01, 2008 7:09 pm

4 leta star clk je še vedno 10 let pred astro ali eosom.
Če bi rad avto, ki naj služi kot limuzina...here's a wild one...naj si kupi topless limuzino, ne pa tista j***a, ki ne vedo kaj bi rada bila.
Tu je veliko izbire bmw3, audi4, saab aero, volvo c70 in vse to je (tudi če 3 leta starejše) boljše od tega kar ima kolega ogledano...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Pe avg 01, 2008 7:36 pm

OFF: meni osebno je lepše slišat bencinarja v cabrio avtomobilu, ampak min. »šestak« (6-valjnik), najlepše pa se »oglaša« nekaj takšnega kot je na sliki.
1,8 l bencinski 4-valjnik je v tem pogledu »ne ptič ne miš« - zvoka ni pravega, za prijetno, lagodno križarjenje in uživanje »vetra v laseh« pa je v tem pogledu (navor, prožnost … ) boljša izbira dizel. Če bi že izbiral "nizko" litražnega bencinarja potem vsekakor turbo različico.

ON : odpelji se na testno vožnjo, preglej in izberi najboljše. Svetujem, da preizkusiš tudi kakšne druge agregate npr. pri EOS-u sodobnega 1,4 TSI ali 2,0 l - oba bencinarja oz pri ASTRI 2 l bencin varianto
Izven tvojega izbora (če ni CC pogoj) - BMW E36 M3 cabrio ali E46 cabrio (enega izmed "šestakov")

LP
Priponke
FORD MUSTANG.jpg

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Napisal/-a uros_p Pe avg 01, 2008 9:46 pm

@bass: malo ti kvasiš neumnosti. Vse avte ki si jih prikazal v rangu cene EOS-a so starejši in VSI dvosedi! Pa četudi odmislimo tvoje osebno prepričanje da je 4 leta star mercedes še vedno 10 let pred EOS-om, še vedno dvoseda NE moreš primerjati s 4-sedom. Sploh ne v cenovnem rangu! In prosim utemelji zakaj EOS in Astra ne vesta kaj bi bila? Meni se zdi da točno vesta kaj bi bila - 4 sede limuzine s trdo pospravljivo streho. To pa ni ne CLK ne Spider.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973 in 12 gostov