Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Bezi
Novinec

Nakup Honda ESI l93

Napisal/-a Bezi Ne avg 03, 2008 12:10 pm

Lep pozdrav!

Torej lastnike ali tiste, ki se spoznate na ta avtomobil bi prosil, da mi povedo na kaj moram paziti pri nakupu Honde ESI l93. Imam že eno malo nagledano. Je sedanka in po moji oceni motor vredu laufa, servo dela brez problemov, tudi klima dela... Zanima me predvsem kako prepoznaš zgonjen motor. Motor je 1.6 16V 125 hp.

Vaše izkušnje in znanje dobrodošlo, pa brez "baba čula baba rekla" prosim.
Dont drink and drive, just smoke and fly :D

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Ne avg 03, 2008 12:27 pm

Mal se pozanimaj kako je z porabo olja, kolk ga kej lastnik dolije na 10.000km.

ESI-ji majo zelo švoh hlajenje (premajhen hladilnik) in ob preganjanju se zelo hitr pregrevajo in posledično začnejo zelo hitr olje pit. Je kr tečna zadeva pr teh motorjih, če avto ni bil lepo vožen in fajn servisiran.

Uporabniški avatar
Vido85
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a Vido85 Ne avg 03, 2008 2:38 pm

Tako kot velja za vse honde, motor more lepo potihem laufat brez tresenja (kokr se pac da za tok star avto), olja ne sme pit al pa spuscat, pa ostale glavne stvari mal poglej, hladiln sistem, okrog motorja, pa ce je bla kdaj kej zaletena...
Honda=stroj !!! I love to drive her ...

Bezi
Novinec

Napisal/-a Bezi Po avg 04, 2008 12:53 pm

Hvala za nasvete! Motor laufa zelo lepo v prostem teku, skoraj ga ne slišiš, ko ga pohodiš pa tudi ne kadi. Zaletena tudi ni bila, tako da bo verjetno kar moja. LP!
Dont drink and drive, just smoke and fly :D

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Po avg 04, 2008 10:27 pm

točno to je važno, da ne kadi iz auspuha. sam res pazi da ne pije olja, kr ti motorji so precej zgonjeni in je zlo težko najt enega lepo delujočega. sam če ga dobiš pa si dobil zlato jamo.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII To avg 05, 2008 10:07 am

vzemi raje od letnika 96 naprej (abs, air bag, zadaj diski,.....) drugace pa bi bilo priporocljivo menjati hladilnik vode z tistim od vti-ja pa kaki swap prednjih zavor od vti tut nebi skodoval. drugace pa ce nepokadi niti ob vklopu v.teka (esi ma nekje 5200rpm) pol sam ponjo,
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov