Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Dumbo
Nov uporabnik

Firme, ki uvazajo vozila

Napisal/-a Dumbo Sr avg 06, 2008 9:44 pm

pozdravljeni zanima me kateri firmi pri nas bi veljalo zaupati uvoz vozila...
med brskanjem po googlu sem zasledil firmo IMPERAS doo...ali mogoce pozna kdo...

vsak informacija bi mi prav prišla, ker v kratkem nameravam zamenjati svojega starega konjicka
hvala 8)

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Če avg 07, 2008 7:29 am

LAMPRET iz štajerskega konca
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
RoZleht
Novinec

Kraj: Lj

Re: Firme, ki uvazajo vozila

Napisal/-a RoZleht Če avg 07, 2008 8:18 am

Dumbo je napisal/-a:pozdravljeni zanima me kateri firmi pri nas bi veljalo zaupati uvoz vozila...
med brskanjem po googlu sem zasledil firmo IMPERAS doo...ali mogoce pozna kdo...

vsak informacija bi mi prav prišla, ker v kratkem nameravam zamenjati svojega starega konjicka
hvala 8)

Meni je pred dvema tednoma uvozil Scenica ... Kar se tice lastnika te firme sem ful zadovoljen ker se je ful potrudil ... naceloma gre nakup nekak takole ... ti mu poves kaj bi rad, oprema, letnik, koliko si cca. pripravljen placat za avto, ..., potem se dobita, podpiseta pogodbo, das nek avans, potem pa on isce ... ko najde ustreznega, te poklice, ti to pove in se zmerm ostane potem odlocitev tvoja ce ga pripelje (tega k ga najde) v slovenijo. Kar se mene tice je lastnik zaupanja vreden in v bodoce ce bom spet iz uvoza kupoval, se bom definitivno obrnu nanjga ...

aja, pa se ena zadeva ... ce je avto kakorkol sumljiv, kakorkol sumljiva servisna, ..., ga na noben nacin ne bo pripeljal v slovenijo ...

ti bom tko napisal kot je men uporabnica rumenaibiza napisala ko sem jo za isto firmo spraseval ... vcasih je treba malce riskirat, pa si na koncu prijetno presenecen ...

Dumbo
Nov uporabnik

Napisal/-a Dumbo Pe avg 08, 2008 8:40 pm

hvala :lol:

Ogo
Nov uporabnik

Napisal/-a Ogo So avg 09, 2008 3:22 pm

Vedno se najdejo dobri in slabi prodajalci, tako kot povsod. Pri nakupu uvoženih je pa dobro preveriti, da avtomobil ni predmet davčne utaje. Če je, ga po novem ne bo več moč registrirati. Tako da pamet v roke. ;)
Če ima davčna uprava zastavno pravico na avtomobilu pa je moč preveriti tule:
http://www.ajpes.si/rzpp/
Vpiše se VIN za avtomobile.

Ogo

Uporabniški avatar
pelinkovec
Nov uporabnik

Re: Firme, ki uvazajo vozila

Napisal/-a pelinkovec Pe avg 15, 2008 2:58 pm

RoZleht je napisal/-a:Meni je pred dvema tednoma uvozil Scenica ... Kar se tice lastnika te firme sem ful zadovoljen ker se je ful potrudil ... naceloma gre nakup nekak takole ... ti mu poves kaj bi rad, oprema, letnik, koliko si cca. pripravljen placat za avto, ..., potem se dobita, podpiseta pogodbo, das nek avans, potem pa on isce ... ko najde ustreznega, te poklice, ti to pove in se zmerm ostane potem odlocitev tvoja ce ga pripelje (tega k ga najde) v slovenijo. Kar se mene tice je lastnik zaupanja vreden in v bodoce ce bom spet iz uvoza kupoval, se bom definitivno obrnu nanjga ...

aja, pa se ena zadeva ... ce je avto kakorkol sumljiv, kakorkol sumljiva servisna, ..., ga na noben nacin ne bo pripeljal v slovenijo ...

ti bom tko napisal kot je men uporabnica rumenaibiza napisala ko sem jo za isto firmo spraseval ... vcasih je treba malce riskirat, pa si na koncu prijetno presenecen ...

Koliko približno stane ta uvoz? Je cena odvisna od št. avtov, ki jih najde, pogleda....

Kako pa je s samim avtom, a ga on ali kakšen sodelavec osebno vidi, zaradi raznih napak, morebitnih popravil, da ne kupiš mačka v žaklju :cry:

Koliko časa je iskal avtomobil oz. koliko časa je trajala celotna procedura do registracije avta?

Uporabniški avatar
J`Mavr0
Novinec

Kraj: Maribor-[okolica]

Napisal/-a J`Mavr0 Pe avg 15, 2008 4:29 pm

@imperas

Izogibaj se te "firme".

lp;
Jernej
Slika

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi Pe avg 15, 2008 5:44 pm

J`Mavr0 je napisal/-a:@imperas

Izogibaj se te "firme".

lp;
Jernej

A bi lahko kej več povedu o tej firmi?

daliborm
Nov uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a daliborm Sr okt 29, 2008 6:38 pm

Imperas previjajo VSE avtomobile.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Če okt 30, 2008 10:03 am

Nekaj jih poznam ki so tukaj avto kupili in po parih letih delajo brez problema, in vse je klapalo tako kot je pisalo v opisu avtomobila. http://www.spanik.si/

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Kraj: Prekmurec v Ljubljani

Napisal/-a Borcix Če okt 30, 2008 11:40 am

Grega_ je napisal/-a:Nekaj jih poznam ki so tukaj avto kupili in po parih letih delajo brez problema, in vse je klapalo tako kot je pisalo v opisu avtomobila. http://www.spanik.si/

Tudi jaz mam dobre izkušnje z njimi. ;)

Uporabniški avatar
pelinkovec
Nov uporabnik

Napisal/-a pelinkovec Če okt 30, 2008 5:38 pm

daliborm je napisal/-a:Imperas previjajo VSE avtomobile.

A ne oni uvažajo avtomobile po izbiri? Tistih verjetno ne vrtijo... :?:

supr
Nov uporabnik

Napisal/-a supr Če okt 30, 2008 6:40 pm

Če že kritizirate, napište zakaj, drugače brezveze. Isto velja, če hvalite firme - povejte zakaj so dobre. Drugače je objava popolnoma brez vrednosti.

V tej temi so recimo prispevali koristne informacije Rozleht, Ogo, Grega_ (lahko bi povedal specificne primere). Ostalo je pa samo nabijanje.

supr
Nov uporabnik

Napisal/-a supr Pe jan 23, 2009 10:28 am

Zdaj imam tudi sam izkušnje iz prve roke z Imperas, Andrej Vrečar s.p. in lahko povem naslednje:
- komunikacija je odlična,
- človek je korekten,
- avto je točno tak kot je povedal - v odličnem stanju,
- v roke sem dobil vse papirje, avto sem samo še registriral.

V glavnem, izkušnja je v celoti pozitivna in definitivno bom naslednji avto naročil prav tako pri Andreju. Priporočam.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Pe jan 23, 2009 10:56 am

uvozi ga sam, zakaj rabiš firmo, mal se pozanimaj kaj moraš narediti , vzemi kakšnega kolega s sabo in pojdi po avto, pa še prihranil boš cca. 1000 ali več evrov, ki jih vzame firma za storitev...

supr
Nov uporabnik

Napisal/-a supr Pe jan 23, 2009 11:37 am

1. Ne bi prihranil 1000 EUR. Sem izračunal koliko bi me prišlo, če bi se sam matral z uvozom iz Italije (kjer ne bi dobil preizkusnih, tako da ga ne morem odpeljati sam) in sem ugotovil, da bi prihranil manj kot 700 EUR.

2. Človek tudi preveri avto, če je vse v redu z njim, če so bili servisi narejeni, če držijo kilometri, če so vsi papirji, ... Tudi to je nekaj vredno. Mene je lahko nategniti pri avtu, njega pa ne.

3. On uredi VSE papirje. Prihranim čas in živce.

4. Določena vozila on dobi ceneje kot jaz, ker se pozna s trgovci in ker je velika stranka. Jaz nisem velika stranka in ne dobim toliko popusta.

Tako da... Nimaš argumentov zakaj ne bi uporabil podjetja za uvoz.

Poleg tega nisem pristaš razmišljanja "Bom rajš sam zrihov, pa bom pršparov." ampak raje plačam nekomu, ki se s tem ukvarja in obvlada.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Pe jan 23, 2009 11:55 am

je če te pa tko hitr nategnejo pol si pa sam kriv, nimam argumentov?
papirje ti zrihtajo tam kjer kupiš avto, prav tako tablce in prepis( govorim za nemčijo, svoje izkušnje), potem se vsedeš v avto in odpelješ, samo malo se moraš znajti, očitno se ti ne....v vsakem primeru boš pa tukaj moral avto sam registrirat, kje potem prihraniš čas...
pa še to ,tako kot človek preveri avto, ga tudi ti lahko, saj naj bi imeli vsi servisno knjigo, če pa mehanik gleda po avtu in posluša motor, pa to vsak malo bolj izkušen avtofil lahko naredi, še vedno ni garancije za napako na avtu...
pa to je samo moje mnenje, ker za 700 eurov grem potem raje smučat za en teden nekam, ti pač ne...

supr
Nov uporabnik

Napisal/-a supr Pe jan 23, 2009 2:33 pm

Dejstvo je, da sem jaz avto dobil dostavljen skoraj do vrat z vsemi urejenimi papirji.
To je storitev. Storitev se plača. Sploh če je opravljena tako kot je treba.

Sicer pa:
- Ta tema je namenjena mnenjem o podjetju, ne o tem al se splača preko firme uvozit avto ali ga je bolje na lastno roko. Men se ga je splačal, ker je moj čas veliko vreden.
- To, koga hitr nategnejo in koga ne, je relativno. Sem prepričan, da so tudi tebe že kdaj pa se mogoče sploh ne zavedaš.
- Tukaj ne bomo debatiral, kdo zdaj gre lahko na smučanje in kdo ne.

Boris B.
Nov uporabnik

Napisal/-a Boris B. So jan 24, 2009 10:13 am

Hja,če maš priliko se ti splača da sam uvožiš avto iz Nemčije.Postopek je sledeč:
-poišči nekoga ki obvlada nemščino pisno in ustno (sorodnik,prijatelj...)
- na netu izbrskaj želeni avto ,pokličeš lastnika ali kontaktiraš preko net-a,prosiš ga za dodatne slike ter informacije..
-zmeniš se da ti prodajalec zrihta že vse papirje in zoll tablice,tako da ko prideš sam pogledaš ter plačaš...
-s prijateljem namontirata v avto GARMINA,ter se odpeljetaga iskat in to je to..
-pri nas palačaš davek za uvoz,ki je do 10.000e 3,5% od 10.000e dalje pa 5%
-plačaš še homologacijo na LPP,pa tehničnega ter zavarovanje in to je to..
-a ja, sm pozabu računat pa moraš še bencit ter vinjete,cestnine..
V glavnem v vsakem primeru se ti splača,prišparaš uhuhu,bolje da za tisti denar,ki ga misliš dat za uvoznike porabiš za počitnice ali bilo kaj drugega..
Uspešen nakup...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Clancy in 13 gostov