Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Nakup opel calibre

Napisal/-a Technologic Po avg 11, 2008 7:54 pm

Zdravo,
od nekdaj se mi dopade opel calibra. Že ko sem bil majhen in smo kupovali no avto sem navijal za calibro, a na žalost jo je namestila vectra, kasneje se je oče vrgel na forde in sedaj bmw. Sedaj imam končno priložnost da si pridem do calibre (iz ford mondea). Res je da je to star avto in vse ampak kupil bi ga, ga obnovil (notranjost ne bo problem imam sam nekaj znanja in dedka, ki oblači notranjost avtomobilov, armatura itd no problem), zunanjost me mal skrbi. Iščem čimlepše ohranjeno calibro torej najbolje da je prebarvana oz. obnovljena.

Na kaj moram pazit pri iskanju? Kaj je ponavadi narobe z motorjem (razen da je požrešen =)). Pomeni 200k km da bo kmalu izdahnila ali če je redno servisirana je na dobri poti še naprej?

kaj menite se mi sploh splača gojiti ljubezen do takega avtomobila ali naj gledam po čem novejšem in manjšem.?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po avg 11, 2008 8:04 pm

ce ti je avto res vsec in ga mas namen met kot ljubitelj... potem ni vazno koliko je star ce ti je vsec si ga kupi.nisi povedal o kasnem motirju govoris tako da ti je tazko pomagati?mislim pa da bi rja znala napadt te avte...lepo ohranjeno bos v slo tezko dobil ker teh avtou ni veliko.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Po avg 11, 2008 8:24 pm

Pol leta nazaj smo debatirali o istemu avtomobilu, lahko bi uporabil iskanje in našel to temo :
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po avg 11, 2008 8:40 pm

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2221350#

Cena je rekordna, gume pa tudi - GUDRIČ :har

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Po avg 11, 2008 9:00 pm

@Technologic

Zelo dober izbor avtomobila ;) To z ljubeznijo je bolj tko, ne pričakuj da boš potem lahko ljubezen kar tako prodal. Tudi moja alfa je bila nakup iz love at first sight, zdj ko bi rad menjal avto, pa vse kaže da bom tega kar obdržal ker mi nihče ne ponudi dovolj oz. toliko kot iščem jaz. Hočem ti povedat, da če boš reč redno negoval in oskrboval se navadi na to da tega ne boš več prodal.

Kar se tiče same Calibre, sem peljal dvakrat v življenju samo ampak je pustila globok vtis name. Vozil sem navadno 150konjsko in eno natunirano na 2.0T na okoli 300HP :shock: :D

Kar se nakupa tiče vse kar je na internetu mi deluje zelo cigansko. Ali milo rečeno cigansko do konca. Vem za eno 2.0T 4x4, ki stoji v Brežicah če je še tam (nism več tam doma) nazadnje sem jo videl parkirano spomladi. Je črne barve z vso opremo, in brez najmanjšega tuning/styling dodatka, lastnik (če je avto še tam) pa je isti že kakšnih 8-10 let. Ko grem prvič mimo lahko obesim listek z vprašanjem če se prodaja če si zainteresiran.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Po avg 11, 2008 9:11 pm

če kupuješ starga opla, kupuješ kup stare rje, pač žal, tako je, zato dela ne bo malo, da ne boš presenečen...sigurno gre za en kulten avtomobil in lahko milo rečem, da se mi tiste ciganske calibre smiljo, škoda, ker tako legendaren avto ni uspel obdržat cene. če se boš že lotil projekta, samo ne dajaj cheap podaljškov gor. naj bo original.

še nasvet: c20xe (2.0l 150hp) ali c20let (2.0l turbo 204hp - c20xe+turbo) se jih da precej dobit kot samostojen motor in so zelo vzdržljive zadeve pa po mojem mnenju tud najbl pašeta v ta avto...

sicer bom prekršil pravilo, pa vendar: oglasi se na opelforum.si, kjer mamo ene dva mojstra, ki sta se lotila obnove calibre pa se lahko pozanimaš, da te ne bo potem minilo

lp

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Po avg 11, 2008 11:32 pm

v nemčijo poglej, pomoje se tam da dobit kaj bolšega, pa pomoje tut nima takega cigo statusa kot žal pri nas...

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Po avg 11, 2008 11:33 pm

Strokovnjak je napisal/-a:http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2221350#

Cena je rekordna, gume pa tudi - GUDRIČ :har

+ LEDIJODE :woohoo

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R To avg 12, 2008 12:40 pm