Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Kaj kupiti...

Napisal/-a tdk Pe avg 15, 2008 8:00 am

Pozdravljeni!

Glede na res slabo izkusnjo z BMW 320d,sem zelo zelo blizu tega,da ga prodam oz.zamenjan.In spet je tu velika dilema,kaj vzeti.
Z avtom delam letno priblizno 20k km,veckrat peljem otroka(mora imeti zadnja vrata,da ne podiram sedezev),moc motorja med 130 - 150km,najraje diesel,varinata tudi benzinar(do 1800ccm),letnik cim mlajsi(2005 ali mlajsi)....cena med 14 do max 18 k €.
BMW-ja mi ne svetujte,ker je pri meni odpel svoje;zanimajo me predvsem vase izkusnje;gledam Alfa 159,Audi A4;cedalje bolj me privlacijo Honde Acord...skratka en kup dilem kako in kaj...ze vnaprej hvala za informacije in nasvete.

lp tdk

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe avg 15, 2008 10:54 am

Jaz bi ti, sodeč po tvojih podatkih, priporočil res kakšnega accorda... vsaj glede servisov bi bilo verjetno veliko bolje...

A4 je tudi super zadeva...

Osebno pa bi se izogibal 159-tke, ker bi znal imeti kkšen problem več kot pri A4, ali 2 več kot pri accordu... moje mnenje...!

V izboru bi jaz dal res še kakšnega passata, nova vectra mi je osebno zelo všeč, škoda,... bi se kar nekaj avtov lahko našlo....

Je pa Alfa res lepotica, čeprav kakor se meni dozdeva, je ta avto bolj za ljubitelje kot za uporabnike...
------------------

Je pa dilema vedno enaka, rešitev pa le ena... kupiti dober avto (ne glede na znamko), ne pa takega ki je slabo čuvan ali problematičen že "from day one", ko so ga kupili novega...

Čisto verjamem v kakšni dilemi si. Sem bil jaz še vedno do sedaj, ker pač nisem ravno značkar in je zato izbira mogoče prevelika (po drugi strani pa spet ni nič pametnega...), kot pri nekom ki bo vedno kupoval nemca/japonca/,...

PS: Smem vprašat kaj je narobe z 320-tko??? Namreč ravno ta avto je v mojem ožjem izboru in zato me zanima kakšna informacija iz prve roke... Hvala!
Zadnjič spremenil FBR, dne Pe avg 15, 2008 11:15 am, skupaj popravljeno 2 krat.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe avg 15, 2008 10:58 am

Definitivno Honda Accord ;)

Uporabniški avatar
slobender
Novinec

Napisal/-a slobender Pe avg 15, 2008 11:48 am

Če bi izbiral med temi bi vsekakor izbral alfo 159.

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Pe avg 15, 2008 11:54 am

Sem ti zbrisal uno temo, ker si ustvaril 2. Torej nadaljujte v tej ;)

Lp, Gapi

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Pe avg 15, 2008 12:01 pm

Sam bi se sicer brez dvoma odločil za 159, ampak tebi pa bi svetoval, da greš in vsakega od teh avtomobilov, ki jih gledaš tudi malo zapelješ.

Glede 159 sicer mnenje alfista kot sem jaz ne šteje, a bi te objektivno vseeno opozoril na nekaj prednosti. Kar pa seveda ne pomeni, da nima slabosti tudi. Ima izjemno poceni servise napram ostalim, odlične vozne lastnosti, odlično varnost in najbolj togo karoserijo v svojem razredu. Oblika in materiali (pravi aluminij na armaturi) pa so seveda stvar okusa.

Pač pelješ vse favorite in se boš najlažje odločil.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new Pe avg 15, 2008 1:14 pm

De_Tomaso je napisal/-a:Sam bi se sicer brez dvoma odločil za 159, ampak tebi pa bi svetoval, da greš in vsakega od teh avtomobilov, ki jih gledaš tudi malo zapelješ.

Glede 159 sicer mnenje alfista kot sem jaz ne šteje, a bi te objektivno vseeno opozoril na nekaj prednosti. Kar pa seveda ne pomeni, da nima slabosti tudi. Ima izjemno poceni servise napram ostalim, odlične vozne lastnosti, odlično varnost in najbolj togo karoserijo v svojem razredu. Oblika in materiali (pravi aluminij na armaturi) pa so seveda stvar okusa.

+ dobri odlčni dizelski motorji in neprimerljiv dizajn!
TIGR

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe avg 15, 2008 2:10 pm

za ta denar dobiš spodoben nov avto, pa boš naslednjih par let brez skrbi in dodatnih stroškov.
premisli..

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Pe avg 15, 2008 2:25 pm

De_Tomaso je napisal/-a:Sam bi se sicer brez dvoma odločil za 159, ampak tebi pa bi svetoval, da greš in vsakega od teh avtomobilov, ki jih gledaš tudi malo zapelješ.

Se strinjam. Tudi sam bi prvo pogledal za kakšno Alfo 159, toda ker sem tko al tko mahnjen na alfe ti je ne bom "prodajal", od ostalih omenjenih sem vozil skoraj vse. Name je najboljši vtis od ostalih pustila Honda Accord in pa Volvo V50 ;) Sicer pa probaj pa boš videl kaj ti najbolj odgovarja :)

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe avg 15, 2008 2:57 pm

De_Tomaso je napisal/-a:Ima izjemno poceni servise napram ostalim,...

Resno?

Kolk pa stane potem recimor servis olja in filtrov na pooblaščenemu? Tko okvirno če veš?

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Pe avg 15, 2008 3:14 pm

Psepi je napisal/-a:

Se strinjam. Tudi sam bi prvo pogledal za kakšno Alfo 159, toda ker sem tko al tko mahnjen na alfe ti je ne bom "prodajal", od ostalih omenjenih sem vozil skoraj vse. Name je najboljši vtis od ostalih pustila Honda Accord in pa Volvo V50 ;) Sicer pa probaj pa boš videl kaj ti najbolj odgovarja :)

Tudi mene ze nekaj let vlecejo Alfe;3-4x sem kupoval Alfo pa sem vedno iz taksnih ali drugacnih razlogov kupil nekaj drugega.Matra me,da mi vecina pravi tole:.kupi vse drugo samo Alfe ne(zgublja ceno nenormalno,cez nekaj let je ne mores oz. tezko jo prodas,slaba in slampasta izdelava..)
Accord mi se najbolj odgovarja,zunanjost in notranjost me ne prepricata,prepricujeta me kao zanesljivost motorja in relativna mala moznost okvar ob rednem vzdrzevanju.Je pa malo za prebrat izkusenj lastnikov Honde Accord..
Volvo..avto poznam le bezno,slisal dobre stvari o njem,odvraca me prevelika robustnost znotraj in zunaj,obstaja moznost nakupa.
VW passat..jih je polna cesta,nikoli nisem vozil VW-ja,avto zgleda lepo znotraj in zunaj,tezka odlocitev glede na konkurenco.
in se Audi A4;eden od avtom ki me matrajo kot Alfa,morda me odbija premalo sportnega duha pri Audi-ju,je pa prava limuzina in druzinski avto.

Evo,nekaj razmisljanj,in nekaj kosti za glodanje ter odlocanje kako in kaj...pred casom bi vzel BMW-ja,toda casi se spreminjajo.

lp tdk

p.s. Menim,da ce vsak od omenjenih avtov zapeljes za nekaj minut,ne mores dobiti realne slike;zato se pa obracam na uporabnike teh znamk,da poveste svoje izkusnje,priporocila in kritike.

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Pe avg 15, 2008 3:17 pm

kolesar je napisal/-a:za ta denar dobiš spodoben nov avto, pa boš naslednjih par let brez skrbi in dodatnih stroškov.
premisli..

Ja,se strinjam,vendar nikoli nisem in ne bom kupil novega avta...razlogov menim,da ni potrebno dajati sem gor.

lp tdk

Uporabniški avatar
Vido85
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a Vido85 Pe avg 15, 2008 4:00 pm

Mal se še pozanimej, povprašej, ampak mislm da z akordom ne boš nč zgrešu !!!
Honda=stroj !!! I love to drive her ...

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Pe avg 15, 2008 6:51 pm

Najbolje, da si sam ustvariš "sliko" z ogledom + testno vožnjo vsakega kandidata.

Osebno : HONDA ACCORD ali BMW serije 3 - odvisno na katero "stran" pogona prisegaš.

LP

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Pe avg 15, 2008 7:48 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:Najbolje, da si sam ustvariš "sliko" z ogledom + testno vožnjo vsakega kandidata.

Osebno : HONDA ACCORD ali BMW serije 3 - odvisno na katero "stran" pogona prisegaš.

LP

BMW nikoli,res nikoli vec...

lp tdk

Uporabniški avatar
GerŠ
Novinec

Kraj: Žalec

Napisal/-a GerŠ Pe avg 15, 2008 7:53 pm

Hondo Accord vzemi pa boš fajn skoz pršu.Zto k se itak nikol nič ne pokvar. :D :D

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Pe avg 15, 2008 10:35 pm

Osebno bi izbiral med Volvom S60 in Hondo Accord.

Sicer pa volvo ostaja volvo, kar pomeni lep dizajn, varnost in zanesljivost. Preveckrat se je ze izkazal v svojih inovativnostih in mislim, da je enostavno vreden nakupa. :tomidelej: Izbiras pa ti, ne jaz.

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Po avg 18, 2008 9:57 pm

FBR je napisal/-a:
De_Tomaso je napisal/-a:Ima izjemno poceni servise napram ostalim,...

Resno?

Kolk pa stane potem recimor servis olja in filtrov na pooblaščenemu? Tko okvirno če veš?

Redni servis je okoli 150€, veliki servis na 100000 pa za 1.9 okoli 400€ in za 2.4 okoli 500€.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To avg 19, 2008 9:27 am

No ja... se mi zdi da je kar nekje povprečna cena... glede na to da je za renault nekje 0-20% dražje...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov