Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

primzi1
Nov uporabnik

Kaj dobiš pri nakupu avta (npr oprema)?

Napisal/-a primzi1 Pe avg 15, 2008 11:09 pm

Zanima me kakšen nov avto ti mora prodajalec predati?

Ali je kakšen minimum, ki ga mora vsak nov avto izpolnjevat (oprema, emisije, poraba..)

Ali mora (serijski) avto, ko ga odpeljem od trgovčevega dvorišča ustrezati slovenskim predpisom (npr vsa dodatna oprema homologirana) in lahko ta avto takoj registriram in vozim, ali moram sam še kaj narediti?

Da vprašam še napraj: ali mi je prodajalec dolžan izstaviti avto, z vso opremo potrebno, da bi avto prestal tehnični pregled?

Npr: brez prve pomoči ne morem registrirati avta, ravno tako (če ga kupim po 15 novembru) z letnimi gumami. Ker vem, da se prodajalci zelo hvalijo, če ti podarijo prvo pomoč ali celo verige, me zanima če je kak predpis ki določa kaj mora avto imeti in izpolnjevati in kaj ne?

P

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe avg 15, 2008 11:25 pm

koliko si pa ti star? ker tale tema je pa :lol:

primzi1
Nov uporabnik

Napisal/-a primzi1 Pe avg 15, 2008 11:35 pm

adis je napisal/-a:koliko si pa ti star?

Tolk, da zivim v tujini, kjer so avti malo drazji kot v Sloveniji, ampak mi prodajalec mora dati avto, ki je primeren za na cesto - torej v Nemčiji pri dizlu filter za delce, in na Bavarskem pozimi zimske gume.

Ali v novem avtomobilu npr tudi ni obvezen katalizator in ga moraš sam vgraditi, da bi opravil tehničnega?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe avg 15, 2008 11:44 pm

primzi1 je napisal/-a:

Tolk, da zivim v tujini, kjer so avti malo drazji kot v Sloveniji, ampak mi prodajalec mora dati avto, ki je primeren za na cesto - torej v Nemčiji pri dizlu filter za delce, in na Bavarskem pozimi zimske gume.

Ali v novem avtomobilu npr tudi ni obvezen katalizator in ga moraš sam vgraditi, da bi opravil tehničnega?

ke pa misls da je slovenija.v juzni afriki kjer ni civilizacije?
pa kaj misls da je nemcija tok bol napredna od slo.lepo te prosim
tuki pri nas mamo racunalnike iz lesa,pa ko kupis avto moras dokupit zavorne ploscice drgac nimas zavor.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor So avg 16, 2008 7:18 am

primzi1 je napisal/-a:

Kaj je to katalizator? To majo siurno samo v Nemčiji a ne a ne a ne

To me malo spomnija na izjave sorodnikov pred davnimi leti, živeli so v Avstriji, ko so neam enkrat rekli (ne bom pozabil nikol v življenju): Pri nas imamo pa Coca-colo.
Slika

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new So avg 16, 2008 8:00 am

Predlagam, da se ta tema izbriše, ker se vidi da to nek froc sprašuje take bedarije!
TIGR

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So avg 16, 2008 9:02 am

primzi1 je napisal/-a:

v tujini so avtomobili dražji? :lol: ti zihr ne živiš v nemčiji!

ja prodajalec ti proda avto namenoma samo, da ne nardiš tehničnega :lol:

si slišal kdaj za prospekte in za obhode od prodajalca do prodajalca? ne a ne? se mi je zdelo....

@abbe: v južni afriki je civilizacija :D

TOLE NAJ GRE V ZABAVNI KOTIČEK ALI PA DELETE

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So avg 16, 2008 9:47 am

Ti samo upaj, da bo DELAL :D :D :D :P Pa upraš, če ima Recoaro sedeže ter Brembo pasove in Passo zavore 8) pa ne pozabi na Wella strešno okno.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov